Generali Sigorta A.Ş

Zorunlu Tutulan Sigortalar

Yasal düzenlemeler tarafından yaptırılması zorunlu tutulmuş sigorta çeşitlerinden olan Zorunlu Sigortalar, üçüncü şahısların haklarını korunmasından doğal afetler sonucunda oluşan zararlara karşı tedbirli olmaya yarayan sigortalardır. Sizlere, maddeler halinde zorunlu sigortalar nelerdir ve bu sigortalar ne iş yaradığı hakkında bilgileri verdik.

Yasal düzenlemelerle zorunlu tutulan sigortalar nelerdir:

Zorunlu Trafik Sigortası

Özellikle karşı tarafından hasarlarını karşılamak için yaptırılan zorunlu trafik sigortası, araç sahibi olan kişilerin her yıl mutlaka yenilemesi gereken sigorta türlerinden biridir.

Uluslararası Taşıt Mali Mesuliyet Sigortası

Yurtdışı seyahetlerinizde mutlaka yaptırmanız gereken sigorta türlerinden biri olan Uluslararası Taşıt Mali Mesuliyet Sigorta sayesinde her ülkenin yaptırmakta zorunlu olduğu trafik sigortasını yaptırmış olursunuz.

Tehlikeli Madde Zorunlu Sorumluluk Sigortası

Yanıcı, parlayıcı ve yakıcı maddeleri üreten, depolayan, nakleden veya satanların kusurları olsun veya olmasın üçüncü kişilere verdikleri zararları ödemesi için yapılan sigorta türüdür.

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Eskiden zorunlu hekim sorumluluk sigortası olarak adı geçen sonrasında adı tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk olarak değişen sağlık sektöründe hizmet veren uzman veya doktorları güvence altına almak için yapılmış sigorta çeşitlerinden biridir. Yasal düzenlemeler sonucu eklenecek veya çıkartılacak zorunlu sigortalar bulunursa bizde yazımızı güncelliyor olacağız.  Bu arada  Trafik Sigortasının Zorunlu Olmasının Nedenleri Neler olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Dask Teklifi Al