Generali Sigorta A.Ş

Seyahat için izin gününüzü ayarladınız, kalacağınız yerdeki rezervasyonunuzu yaptınız ve uçak biletlerini ayırttınız. Görünüşe göre hayatınızın tatilini yapmak için tüm hazırlıklarınız tamam! Fakat seyahate çıkmadan önce unutmamanız gereken son dakika işleri de var.  Uçuşunuzdan önce kontrol etmeniz gereken seyahat listesini sizler için hazırladık. Listedeki tüm maddeleri işaretleyin ve hayalinizdeki yolculuğun her hangi bir aksilik olmadan geçeceğine emin olup rahatlayın.

Sıkıcı (ama önemli!) şeyler

Yanınıza almanız gereken en önemli şeyler: pasaportunuz, gerekli vize dokümanlarınız, acil bir durumda ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir sigorta veya sağlık belgesi. Bunların yanı sıra; konsolosluk, seyahat acentesi ve acil durumda ulaşmanız gereken kişilerin de telefon numaralarını not edin. Telefonunuzun çalınma veya çalışmama ihtimaline karşın gerekli belgeleri dosyalayın ve her zaman yanınızda taşıyın.

Finansal hazırlıklarınızı yapın

Seyahat sağlık sigortası yaptırdınız mı? Yurt dışındayken ne olacağını asla tahmin edemezsiniz ve iyi bir sigorta sizi binlerce liralık uçak bileti ve hastane masraflarına karşı koruma altına alır. Europ Assistance seyahat esnasında zor durumda kalan bir çok insana yardım etmektedir. Avusturya’daki bir müşterimiz Phuket’te tırmanırken düştü ve ayağını incitti.

Europe Assistance Avusturya uçuşunu mümkün olabilecek en kısa zamanda organize etti ve müşterimiz ülkesinde ayağı için gerekli olan operasyonu geçirdi. Müşterimize uçak yolculuğunda eşlik etmesi için bir hemşire ayarlanmasının yanı sıra, Avusturya konsolosluğu ve sınır kontrol noktası ile iletişime geçilerek yolculuğun mümkün olan en kolay şekilde geçmesi sağlandı. Tabi ki yerel kuru da unutmayın!

Farklı döviz kurları teklifleri alın ve en iyi teklifi aldığınızdan emin olduğunuz ofiste dövizinizi satın alın ve bunu havalimanına gelmeden önce yapmış olun çünkü havalimanlarında döviz kurları yerel dövizcilerden çok daha pahalı. Alternatif olarak uluslararası geçerliliği olan kredi kartınız döviz kuru farklarını sınırlandırabilir  ve yanınızda taşıyacağınız yüklü miktarda nakit paranın yaratacağı risklere karşı önlem almış olursunuz.

Güvende olun

Seyahat noktanız belki de dünyanın en güvenli yeri olmayabilir bu yüzden önceden yabancı turistlerin yorumlarını araştırıp kontrol ettiğinizden emin olun. Uzak durulması gereken mahalleler hakkında bilgi alın ya da en azından tehlikeli noktalarda geçireceğiniz zamanı sınırlandırın. Henüz bir bel çantanız yoksa bir tane edinin ve sırt çantası kullanmayın! Çantanızı her zaman göz önünde tutun ve değerli eşyalarınızı cebinize koymayın.

Sağlığınız önemli

Bazı ülkelerde aşı zorunludur ve bunun organizasyonu vakit alır. Seyahat gününüzden en az 6 hafta önce aşı randevularınızı yapın. Seyahatiniz esnasında sizi rahatsız edebilecek tehlikeli ve tiksindirici bir çok böcek türü için böcek savar mendiller ya da spreyler almayı unutmayın. Güneşten korunmak da çok önemli: güneş koruyucularındaki 40 yada 50 faktör çok gibi görünse de deri bozuklukları ve deri kanseri ihtimalini artırmaya sebep olan güneş yanıkları için küçük bir rakamdır. Nerede olursanız olun ortamın temiz olduğundan emin olun fakat bazı ülkelerde su ve yemek kaynakları kirlenmiş olabiliyor. Yanınıza su arındırma sürahisi, baş ve mide ağrısı ilaçları da alın.

Teknolojik aygıtlarınızı güncelleyin

Kusursuz bir seyahat için akıllı telefonlar bir mucize tabii düzgün çalıştıkları müddetçe! Bavulunuza taşınabilir şarj aleti ve adaptör alın ve her yerde yanınızda taşıyın. Özellikle macera dolu bir tatil geçirecekseniz su geçirmez telefon kabı ve kırılmaz kılıf ile telefonunuzu koruyun. Akıllı telefonlar hırsızlar için de adeta bir mıknatıstır. Bu yüzden ana telefonunuzu evde bırakıp “konuştuğun kadar öde” telefonlarından edinebilirsiniz. Her halükarda telefonunuzun çalınma ihtimaline karşın yedek bir iletişim aracı yanınızda olsun. Eski model telefonlar bir alternatif olabilir çünkü hem ucuzlar hem de şarjları günlerce hatta haftalarca idare edebiliyor.

Doğru bilgiyi edinin

Son olarak, doğru bilgiyi kuşanın. Birinden birinin çalınma ya da çalışmama ihtimaline karşı  hem rehber kitapçıklardan hem de rehber telefon uygulamasından edinin. Seyahat noktasına vardığınızda gerekli biletleri alamayabilirsiniz, dolayısıyla önceden rezervasyonlarınızı yapın. Eski zamanlardaki gibi yol haritanızın, seyahat zamanlamanızın, gerekli adreslerin fiziki çıktılarını alın. Her durum için hazırlıklı olun!

En Çok Okunanlar