Generali Sigorta A.Ş

Yaz aylarında tatile çıkmadan önce hem kendinizin hem de sevdiklerinizin can ve mal güvenliğini sağlamak istiyorsanız, aracınız ile ilgili bazı önemli tedbirleri önceden almanız gerekiyor. Bu tedbirler arasında ilk sırada trafik sigortası, kasko sigortası ve seyahat sağlık sigortası da yer alıyor. Seyahat esnasında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumları ve kazaları güvence altına alan bu sigorta ürünlerine sahip olarak güvenliğinizi en üst düzeye çıkartabilirsiniz. Peki bu sigortalar dışında sonraki adımlarda yola çıkmadan önce hangi detaylara dikkat etmelisiniz?

Bakımlar ve Kontroller

Aracınız ile tatile çıkmadan önce lastiklerinizi mutlaka kontrol etmelisiniz. Lastiğin havası ve dış derinliklerinin kontrol edilmesi güvenlik açısından önemlidir. Araç lastiklerinin 5 yıldan daha eski olmaması da önemlidir. Yaz aylarında kış lastiği kullanmak gibi durumlardan da kaçınmalısınız. Bakım ve kontrollerinizi periyodik olarak aksatmadan yaptığınız zaman daha güvenilir araçlara sahip olabilirsiniz. Aracınızı yetkili servise götürdüğünüz zaman motor yağı, elektronik aksamları, rot-balans ayarları ve frenleri gibi detayları da kontrol ettirmelisiniz. Yetkili servislerde aracınızın amortisörleri ve süspansiyon sistemlerini de kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

Motor ve Şanzıman Yağları

Yaz aylarına girildiği zaman motor ve şanzıman ayarlarının tam olarak yapılması gerekir. Değişme zamanı gelen aksesuarların vakit geçmeden değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. Uzun yolculuğa çıkacağınız zaman aracınızdaki silecek lastiklerini de kontrol etmelisiniz.

LPG Sistemi ve Klimalar için Neler Gereklidir?

LPG’li bir araç sahibiyseniz uzun yola çıkmadan LPG sisteminin de bakıma girmesi gerekir. Ayrıca yaz aylarında klimaya ihtiyaç duyacağınız için yolculuk esnasında sorun yaşamamak için aracınızın klimasını da teste sokmanız gerekebilir.

Sürüş Güvenliği için Aydınlatma, Aynalar ve Camlar

Kendiniz, sevdikleriniz ve trafikteki diğer yolcuların güvenliği açısından aydınlatmanızı ve sinyal ekipmanlarınızı gözden geçirmelisiniz. Aracınızdaki lambalar çalışmıyor ise veya sararma gibi sorunlar meydana gelmiş ise önceden değiştirmenizde fayda var demektir. Aracınızdaki aynaların ve camların kırığı ya da çatlağı var ise seyahatiniz sırasında bu durumlar ile ilgili büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sorunsuz ve güvenilir bir seyahat keyfi için aracınızdaki aynaları ve camları gerektiği zaman yenileri ile değiştirmeniz gerekebilir.

İlk Yardım Çantası Bulundurun

Trafik kuralları arasında da bulunan ve bulundurmanın zorunluğu olduğu ilk yardım çantalarını mutlaka aracınızda bulundurun. Trafikte seyir halindeyken tüm aksiliklere karşı yardım alabileceğiniz ilk yardım çantası ile birlikte aynı zamanda kriko, bijon anahtarı, tornavida ve pense gibi gereçlere de aracınızın bir yerinde mutlaka yer verin.

Emniyet Kemerlerini Kontrol Edin

Hem kendiniz hem de diğer yolcuların güvenliğini emniyet kemerleri ile sağlayabilirsiniz. Seyahat öncesinde mutlaka teker teker bütün emniyet kemeri sisteminizi kontrolden geçirin. Çalışmayan ve arızalı durumda olan bütün emniyet kemerleri konusunda yetkili servisinize başvurun ve bu durum ile ilgili mutlaka profesyonel çözümler elde etmeye özen gösterin.

Dinlenmeyi Unutmayın

Yolculuğa çıkmadan önce dinlenmeyi unutmayın. Uykulu bir şekilde veya yorgun bir şekilde araç kullanırsanız çok ciddi kazalara yol açabilirsiniz. Dikkat dağınıklığı yaşarken araç kullanmanız çevrenizdeki diğer sürücüler için de risklidir. Yolculuk yapacağınız zaman 4 saat aralıklar ile 30 dakikalık ufak molalar vermeye özen gösterin. Gün içerisinde 8 saatten fazla araç kullanmaktan ise uzak durun. Yolculuğunuzun 8 saatten daha fazla süreceğini düşünüyorsanız birden fazla şoför ile yola çıkın. Alternatif olarak otellerde de konaklamayı deneyebilirsiniz. Güvenilir bir sürüş keyfinin ve seyahatinin yalnızca araç bakımı ile sınırlı olmadığını asla unutmamalısınız.

En Çok Okunanlar