Generali Sigorta A.Ş

Yeni Otomobil Kokusu

Yeni bir otomobil satın alacakken; aklımızdaki otomobil seçeneklerinin markasından teknik özelliklerine, tasarımından konfor detaylarına kadar üzerine uzun uzun düşünülen bir çok konu mevcut. Elbette bu detaylar arasında bütçemizin sınırları ve satın alacağımız otomobilin kullanım amaç ve biçimleri de öne çıkıyor. Örneğin kimilerinin sürücülüğü ağırlıklı olarak şehir içi trafiğinde devam ederken kimileri için şehirler arası yola çıkmak da vazgeçilmezler arasında... Bütün bu detaylar bir yana yeni bir araç alınırken herkesin yaşadığı ortak duygu; yeni otomobil kokusunun verdiği büyük heyecan olarak vazgeçilmezdir.

Biz tüketiciler gösterdiğimiz titizlik ve özeni satın almadan önce iyi ve doğru bir seçim yapmak üzerine yoğunlaştırmalıyız. Ayrıca otomobilimize göstereceğimiz özeni sadece ilk aldığımızda değil; aracın ömrünü uzatmak için sahip olduğumuz sürece korumalıyız. Bunun için de daha baştan; mümkün olduğunca bütçemiz kadar ihtiyaçlarımıza uygun bir otomobil seçme konusuna odaklanmalıyız. Örneğin dizel bir araç mı, otomatik vites mi yoksa manuel mi sizin ihtiyaçlarınızı karşılar; otomobilin direksiyon ve yol tutuş özellikleri nasıl; fren ve süspansiyon tepkisi ne durumda; aracın kör noktası, bozuk zemine tepkisi nasıl gibi özellikleri, yapacağınız test sürüşünde dikkatlice incelemelisiniz.

Yanı sıra piyasada otomobil fiyat farklarını etkileyen unsurlar konusuna da hakim bir şekilde satın alma yaparsanız hem bütçeniz ve beklentileriniz birbirinden çok uzakta kalmaz hem de alacağınız otomobil kullanacağınız süre boyunca da; satarken de iyi tanıdığınız ve özelliklerine hakim olduğunuz bir otomobil olur.

Her şekilde insan yeni bir otomobil alacağı zaman duyduğu heyecan ve yeni otomobiline gösterdiği özenin uzun ömürlü olması vazgeçilmezdir. Bunun için yeni aracınıza en uygun trafik sigortası ve kasko sigortası ile araç kasko değeri konusunda bilgi alıp, yolda karşılaşabileceğiniz durumlara karşı otomobilinizi korumak da sizin elinizde!

En Çok Okunanlar