Generali Sigorta A.Ş

Hiçbirimiz gençleşmiyoruz, ancak yaşlanmayı daha keyifli hale getirmek için yapabileceğimiz çok şey var. Yıllara meydan okumak, sağlıklı bir vücuda ve zihne sahip olmak anlamına gelir.

İşte yaşlanmayı ağırdan almak ve daha uzun süre genç kalmak için dikkat etmeniz gereken başlıca konular:

Sağlıklı yiyecekler tüketin

Demir, antioksidan ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir beslenmenin kalp hastalıkları gibi problemleri önlemeye yardımcı olduğu ve yaşlanmayı geciktirebileceği kanıtlanmıştır. Bu, bol miktarda sebze ve meyve yemenin yanı sıra yağlı balıklar, çay, çeşitli tohumlar, tam yağlı yoğurt ve baklagillerin her türünü tüketmek anlamına gelir.

Kırmızı ette ve işlenmiş ette bulunan, kolesterol düzeylerinizi yükselten sağlıksız yağları minimuma indirin. Şekeri tamamen bırakamasanız bile mümkün olduğu kadar azaltın! En sevilen alternatifler arasında sütlü yerine bitter çikolata yemek ve şekerli tahıllar tüketmek yerine lif alımınızı artırmak için meyve ve tohumlarla kahvaltılık lapa hazırlamaktır.

Formda kalın

Düzenli antrenman yapmanın o kadar çok faydası var ki! Sağlıklı yaşlanma açısından formda kalmak son derece önemlidir. Araştırmalar, antrenman yapmanın vücudunuzdaki hücreleri daha genç tutabileceğini ortaya koymaktadır.

Bu yüzden, haftada üç defa, en az yirmi dakika tempolu yürüyüş yaparak vücudunuzu (ve zihninizi) canlı tutun. Biraz daha heyecan verici bir şey arıyorsanız, yüzme, dans ve takım sporları gibi oldukça etkili aerobik antrenmanlar sizi sağlıklı tutar.

Beyninizi eğitin

Yaşınız ilerlerken yeni bir hobi edinerek beyninizi aktif tutabilirsiniz. Araştırmalar, bunun demans riskinden uzak durmak için en etkili yöntemlerden biri olduğunu kanıtlamıştır. Yeni bir dil öğrenme veya piyano dersleri alma gibi, size uygun bir hobi bulun ve pes etmeyin. Böyle bir hobiyi düzenli olarak sürdürmek, beyninizde güçlü nöral yollar oluşturarak zihninizin yıllar boyunca canlı kalmasını sağlayacaktır.

Cildinizi koruyun

Ultraviyole ışınların kırışıklıklara, hatta cilt kanserine yol açmasını önlemek için minimum 30 faktörlü güneş kremi kullanın. Makyaj yaparsanız, yatmadan önce makyajı tamamen çıkarın ve yüzünüzü temizleyin, daha sonra ise cildinizi esnek ve sıkı tutmak için yüzünüze yağ ile masaj yapın. Jojoba ve Hindistan cevizi yağları bu işe çok uygundur. Bu tür yağlarla yapılan masajlar cildinizi serinletir ve tazeler.

Kendinize özen gösterin

Yetersiz uyku ve sürekli stres vücutlarımızı yıpratır. Huzurlu vakit geçirebileceğiniz serin, sessiz bir kişisel alana sahip olun ve mutlaka sabit bir uyku saatiniz olsun. Stres etkenlerinin ilerlemesini durdurmak için mutluluk ve huzur verici şeyleri yapmaya zaman ayırın. Bu yöntemi başarıyla uygularsanız, zihninize ve vücudunuza katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

En Çok Okunanlar