Generali Sigorta A.Ş

Yoğun saatlerdeki trafik, genellikle sabah ilk yapılan şey olduğu ya da çocukları okuldan aldıktan ve işten çıktıktan sonrasına denk geldiği için sürücülerin en yorgun ve stresli olduğu zamanlardır. Sürekli dur-kalk yapmak can sıkıcı olabilir. Bu durumun, agresif sürüş davranışları ile bağlantılı olduğu ortaya konmuştur. Bu yazıda, yoğun saatlerde sürüşün mümkün olduğu kadar stressiz ve güvenli olmasını sağlamak için bazı ipuçlarını sizler için derledik.

Evden ayrılmadan önce

Olabilecek en kötü şey, sabahları panik yapmaktır. Bu ruh hali, günün kalanının da öyle geçmesini sağlayabilir! Sabah telaş içerisinde koştururken strese girmemek için önceki geceden hazırlık yapın ve sabah daha geniş zamana sahip olun. Kahvaltı ve öğle yemeği hazırlayın, giysilerinizi asın ve güzergahınızı planlayın. Yol için fazladan süre bırakın. Bu, trafik sıkışırsa sakin kalmanızı sağlayacaktır.

İki hafta boyunca günün farklı saatlerinde evden çıkarak denemeler yapın ve en sakin zamanlara dikkat edin. Bu önlem, ilerleyen zamanlarda yola çıkarken zamanı verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır. Evden ayrılmadan önce herkesin sıkı kahvaltı yaptığından emin olun. Uykulu ve aç hissettiğiniz anda, bir de trafiğe sıkışıp kalmış olmak konsantrasyonunuzu bozarak yolculuğun herkes için daha zor geçmesini sağlayacaktır. Okul yolunu arkadaşlarınızla paylaşmanız da, trafikte geçen zamanın bir nebze de olsa keyifli hale gelmesini sağlayabilir.

Yoldayken

Yoğun saatlerdeki trafik nedeniyle dur-kalk yapmak zorunda kalmanız, emniyet tedbirlerine daha çok dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir. Trafik aniden durabileceği için sabit hızda ilerleyin, araçlar arasında en az bir otomobil kadar mesafe bırakın ve çok çabuk hızlanmaktan kaçının. Tabii ki, - her zaman olması gerektiği gibi - aracınızda bulunanların emniyet kemerini taktığından emin olun. Waze gibi ücretsiz uygulamalar, yoğun trafikte alternatif yollardan gitmenizi sağlamak adına son derece faydalıdır.

Ayrıca, hem sakin kalmak hem de huzursuz yolcuların dikkatini dağıtmak için sesli kitap veya müzik dinlemek de harika bir çözüm olabilir. Özellikle sinirlerin gergin olduğu yoğun zamanlarda diğer sürücülerin davranışlarını kontrol edemezsiniz; bu yüzden, iyi bir kasko yaptırmanız önemlidir. Son olarak şunu vurgulayalım: hep beraber şarkı söylemenin ruh haliniz üzerindeki etkisini kesinlikle küçümsemeyin; zira şarkı söylemek, yoğun saatlerdeki trafiğe bile tahammül etmenizi sağlayabilir! Keyifli sürüşler!

En Çok Okunanlar