Generali Sigorta A.Ş

Yol için En Faydalı Telefon Uygulamaları

Evde, işte, okulda ve yolda... Akıllı telefonlarımız, cihazlarımız günün her anı yanımızda ve hayatımızı kolaylaştıran, faydalı mobil uygulamalar da ihtiyacımız olan her an emrimize amade! Generali Araştırma Merkezi'nin (GAM) istatistikler üzerinden verdiği bilgiye göre: Türkiye’de akıllı telefon sayısı son 4 yılda yüzde 200 artış gösterdi. 10 yılda Türkiye’de ehliyet sahibi insanların sayısındaki artış yüzde 53 olurken, trafik kaza oranı da yüzde 185 oranında arttı. Bu kazaların yüzde 90’ı sürücü hatasından, yüzde 40’ı ise çarpışmalardan kaynaklanmakta. Sürücüler ne kadar kendine güvenli ve dikkatli olursa olsun trafik yoğunluğundan hava durumuna kadar, sürüş esnasında stres yaratan bir çok dış etken var. Telefonumuzda yer vereceğimiz faydalı mobil uygulamaların kimi yol va hava durumu kimiyse trafik stresine iyi gelecek müzik yayını ya da Generali'nin uygulaması Kolayla, gibi 7 /24 yol yardımı hizmeti sunuyor. Sürüş esnasında ya da park ederken işinizi kolaylaştırmak için 'yolda kullanılacak en faydalı uygulamalar' seçimimize bir göz atın, yolun keyfine varın.

İşte yolda kullanılacak en faydalı uygulamalar

'Kolayla' ile 7/24 yol yardımı  Generali Araştırma Merkezi (GAM) tarafından yapılan araştırmalar gösteriyor ki sürücülerin yüzde 35’i kaza anında ilgili kişiyi tek bir tuşla aramayı tercih ederken, yüzde 48’i kaza ya da yolda kalma durumlarında ne yapmaları gerektiği konusunda ilgili kişilerden yardım almak istiyor. Aynı sürücülerin yüzde 42’si kaza anında Kaza Tespit Tutanağını doldurmak için yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Araştırma sonuçlarına göre telefon ve internet, kaza durumlarında bilgi almak ve hasar talebinde bulunmak için yardım almada en çok tercih edilen araçlar olarak kullanılıyor. Generali, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladığı mobil uygulaması 'Kolayla' ile: Araçlarıyla kaza yaptığında ya da yardıma ihtiyaç duyduğunda, stres yapmadan tek bir butona tıklayarak, acil yol yardım hizmeti alabilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden anında hasar bildirimi yaparak Kişisel Sigorta Danışmanlarının canlı desteği ile tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Kolayla kullanıcıları uygulama içindeki Hasar Bildirim Asistanı üzerinden formu doldurup, hasar fotoğraflarını yükleyerek hasar bildirimlerini Generali’ye anında gönderebiliyorlar. Yapmaları gereken tek şey; tarih, il, ilçe ve hasar nedeni bilgilerini doldurmak. Hasar bildirimi yapmak için 'kimi arasam' endişesini yaşamak yerine; Generali müşterisi olup hem kasko konusunda size en uygun hizmeti alabilir hem de 'Kolayla' ile yolda kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Uygulama ayrıca sürüş ve eş zamanlı trafik yoğunluğu bilgilerini de ücretsiz olarak sunuyor.

'iOnRoad' size özel co-pilot artırılmış gerçeklik sayesinde mobil cihazınızın kamerasını kullanıp size yol yardımı sağlayan bir uygulama. Aracınızın ön camına yakın bir şekilde yerleştirilen mobil cihazınız hava durumundan önünüzdeki araç ile mesafenize, hızınızdan diğer çevresel etkenlere kadar birçok faydalı bilgi sağlıyor. Tek bir dokunuşla video veya fotoğraf kaydı da yapabiliyor. Eğer ayarlarsanız, hız limitleri ve ayrıca şerit ihlali yapmanız durumunda da uygulama sizi anında uyarıda bulunuyor.

'Find My Car' lie park etmek kolaylaşıyor  Şehirde otomobil sahibi olmanın en büyük sorunlarından biri park yeri bulmak. Hâl böyle olunca aracınızı hakkında hiçbir fikriniz olmayan sokaklara bırakmanız gerekebiliyor. Find My Car uygulaması böyle durumlarda yardımınıza koşuyor. GPS sayesinde aracınızı bıraktığınız yeri işaretleyip, geri döndüğünüzde hiç sorun yaşamadan otomobilinizin yerini bulabiliyorsunuz.

'Yandex Navigasyon' ile trafikten kurtulmak mümkün  Mobil cihazlar için bir çok navigasyon uygulaması olsa da Türkiye'de yaygın kullanımı ve hayat kolaylaştıran trafik bilgileriyle Yandex öne çıkıyor. Girdiğiniz rotadaki anlık trafik bilgilerine göre size önerdiği yolları kullanarak günlük şehir trafiğinden kurtulabilir, trafiğin yoğun olduğu saatlerde alternatif yolları öğrenebilirsiniz.

'TuneIn' ile dünyanın bütün radyoları  Sıkıcı şehir trafiğinde keyfinizi yerine getirmek için müzikten daha iyi bir kurtarıcı olamaz! Eğer aracınızın radyosundaki yayınlar yeterli gelmiyorsa TuneIn yüklü cihazınızı Bluetooth ile aracınızla eşleştirip, 50 bin radyo arasından seçim yapmakta özgürsünüz. Müzik türüne, ülkeye veya bölgeye göre radyoları seçebilir; popüler olan, herkesin dinlediği kanalları bir tıkla ulaşabilirsiniz.

En Çok Okunanlar