Generali Sigorta A.Ş

Birçoğumuz için yolda güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmenin kuralları o kadar rutin haline gelmiştir ki, bir yaya olarak nasıl güvende olacağımıza dair ayrıntıları düşünmemiz gerekmez. Yalnızca kendiliğimizden karşıdan karşıya geçeriz. Bu alışkanlıklar neredeyse sürekli olarak bizi güvende tutsa da, işlerin yanlış gitmesi için dikkatsiz sürücüyle karşılaşmamız yeterlidir. Bu tehlike saçan kişilerin yapacaklarını kontrol edemediğimize göre, kendi güvenliğimiz için birkaç ekstra önlem almamız en mantıklı çözümdür.

İşe bedensel sağlık tutkunlarından başlayalım: Formunuzu korumak için koşmayı tercih eden biriyseniz, güzergahınızı araç yolu üzerinde geçirdiğiniz süreyi minimuma indirecek şekilde planlayın. Kaldırımdan ayrılmanız gereken durumlarda, karşıdan gelenleri net olarak görebilmek için mutlaka trafiğin tersi yönde koşun.

Eğer akşam veya gece saatlerinde koşmayı seviyorsanız, yüksek görünürlüğe sahip reflektörlü giysiler giymeniz şarttır. İşe giderken daha görünür olmak istiyor ancak yedek giysi taşımaktan hoşlanmıyorsanız, mutlaka commuter kıyafetler tercih etmelisiniz. Bu kıyafetler, normal giysilere benzerler ancak farların ışığı vurduğunda görünen gizli reflektörlü detaylara sahiptirler.

İster koşuyor ister yürüyor olun; hareket halinde müzik dinlemeyi seviyorsanız, Aftershokz gibi kemikten ses iletimi sağlayan bir kulaklık satın almayı düşünmelisiniz. Bu akıllı cihazlar kulaklarınızın içine girmek yerine kemikler üzerinden titreşim yoluyla harika bir ses kalitesi sağlayacak şekilde kulaklarınızın önünde durur ve böylece trafiği işitmeye devam edebilirsiniz.

Karşıdan karşıya geçmek her zaman yaptığımız gündelik bir eylemdir. Ancak yaya olmanın en tehlikeli bölümüdür de aynı zamanda... Belirlenmiş kurallara uyduğumuz takdirde, araçların geldiğini görüp duyabiliriz. Bunun yanı sıra, kavşaklar ve park halindeki otomobiller gibi sürprizlere açık durumlardan kaçınarak görünürlüğümüzü maksimum düzeye çıkarmayı da unutmamamız gerekir. Bunu yaparsanız, olması gerektiğinden daha hızlı süren birinin bile sizi önceden görmesi ihtimali yükselecektir. Refüjler veya geçiş noktaları varsa, her zaman bunların bulunduğu yerlere doğru yürüyün. Nereden geçiyor olursanız olun, dikkatinizin dağılmasına engel olun. İşte bu yüzden, telefonunuzla ilgilenmeyi bir dakikalığına bırakın ve bütün dikkatinizi yola verin.

Özellikle çocuklarla birlikteyken güvenlik konusu her zamankinden daha önemli bir hal alır. Puset ve sınırsız özgürlük arasındaki bir basamak olarak çocuğunuz için güvenlik kemeri kullanmayı düşünün. Bu şekilde, hem güvenliği ve bağımsızlığı öğretebilirsiniz hem de kendi başına hareket etmeye çalışırsa çocuğunuzu geri çekebilirsiniz.

En Çok Okunanlar