Generali Sigorta A.Ş

Aracınızı Sonbahar ve Kış Aylarına Nasıl Hazırlamalısınız?

İlk Yayınlanma: 25.04.2018 Generali Sigorta Son Düzenleme : 22.11.2021

Sonbahar, yazdan çıkış yaptığımız ve kış soğuklarına vücudumuzun alışması için bize sunulan aylar bütünüdür. Bu aylarda sadece vücudumuzun hazırlanması yetmiyor, sürdüğümüz araçları da hazırlamak oldukça önemli bir hal alıyor. Biz de sizler için soğuk havalarda dikkat etmeniz kritik 5 noktayı sıraladık. Keyifli okumalar ve güvenli sürüşler…

Kasko Fiyatını Öğren!

1- Kayışları, hortumları ve gerekli araç sıvılarını kontrol edin Sonbahar ve kış için hazırlanıyorsanız yapmanız gereken ilk şey kayış ve hortumlarınızı kontrol etmektir. Bu yağ değişimi için önem taşımaktadır. Bunun yanında araç ısıtma sisteminin düzgün çalıştığından ve gerekli tüm sıvıların dolu olduğundan emin olun. Havalar tam olarak soğumaya başlamadan önce aracınıza bakım yaptırmayı unutmayın! Güvendiğiniz araba tamircisi problem alanlarını tespit edip yıpranmış kayışları ve hortumları değiştirmeli ve herhangi bir ısıtma sorunu olmadığından emin olmalıdır. Ayrıca sonbahar kendisini tam olarak hissettirmeden aracınızın yağını değiştirmeyi unutmayın! 2- Antifrizinizi kontrol edin Sonbaharda aracınızı süreceğiniz ısıyla bir olması açısından antifirizinizi durmadan kontrol etmelisiniz. Çünkü antifrizinizin yaz aylarında sulanma ihtimali oldukça yüksek. Havalar soğuyunca antifrizinin aracınız için hayati bir önem taşıyor. Bunun sebebi antifrizin motor sıcaklığını ayarlayan ve dengede tutan mekanik olmasıdır. 3- Yakıt borusu ve lastik basıncını kontrol edin Havalar soğumaya başladığında bu ısı değişiminin aracınızı nasıl etkileyeceğini bilmek oldukça önemli. Aracınızın yakıt borusu ve lastik basıncı ise ısı değişimlerinde oldukça dikkat etmeniz gereken iki nokta. Yakıt malzemeleri yakıt borunuzu olası buzlanmalardan korumak için önemli durumdalar. Lastiklerinizin basıncı ise araç tutuşu için soğuk havalarda ayrı bir önem kazanıyor. Değişen hava ısısı lastiklerdeki havanın azalmasına veya artmasına sebep olabilir. Soğuk havalar ise aracınızın lastiklerindeki basıncı azaltabilir. Bu yüzden sonbaharda lastiklerinizin basıncını ve havasını kontrol etmek oldukça önemli bir unsur. 4- Gözünüz yakıt seviyesinde olsun Sıcaklık düştüğünde durmadan kontrol etmeniz gereken başka bir alan da yakıt seviyesidir. Soğuk havalarda aracınızın yakıt seviyesi performans için oldukça önemlidir. Bunun yanında hiçbirimiz buz gibi bir havada yakıt yüzünden yolda kalmak istemeyiz herhalde! 5- Soğuk havalarda güvenli kalın Aracınızın teknik bakımı dışında soğuk havalarda gerçekleştireceğiniz seyahatlerde güvenli kalmak için acil durum kitinizi aracınızda bulundurmanız gerekiyor. Kış aylarında eldiven, buz kazıyıcısı, battaniye ve mum gibi soğuk havalarda işinize yarayacak araç-gereçleri aracınızda bulundurmanız oldukça kritik. 6- Kasko yaptırmayı sakın unutmayın! Kış aylarında aracınızla irili ufaklı kazalar yapma riskiniz diğer aylara göre biraz daha fazla. Bu yüzden yüksek tamirat ve yedek parça ücretlerinden kaçınmak için kasko yaptırmanız şiddetle önerilir. 7- Kış lastikleri taktırın Özellikle yağmurlu ve karlı havalarda kış lastikleri sürüşünüzü oldukça kolaylaştıracaktır. Daha önceleri zincirlerle giderilen bu ihtiyaç son yıllarda kış lastikleriyle kolayca görülmektedir. Lastiktir, ne olacak canım? demeyin, bu maddeyi sakın ihmal etmeyin.

Benzer Başlıklar

Aracınızı Arızalardan Uzak Tutmak İçin 6 Basit Adım

Aracınızı Arızalardan Uzak Tutmak İçin 6 Basit Adım

Her gün işe gidip gelenlerden yol gezilerine çıkan maceraperestlere kadar tüm iyi sürücüler, güvenli ve mutlu bir yolculuk için arabasını iyi durumda...

Devamını Oku
Ağır Hasar Kaydı Nedir?

Ağır Hasar Kaydı Nedir?

Sürücülerin başlarına gelmesinden en çok korktuğu durumlar arasında araçlarının hasar kaydı altına alınması vardır. Birçok araç sahibi araçlarının her...

Devamını Oku
İkame Araç Nedir, Hangi Durumlarda İkame Araç Verilir?

İkame Araç Nedir, Hangi Durumlarda İkame Araç Verilir?

İkame araç, ikame araç bedeli, ikame araç nedir, trafik sigortası ikame araç verir mi, ikame araç süresi gibi bilgilere kolayca ulaşın.

Devamını Oku