Generali Sigorta A.Ş

Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım?

İlk Yayınlanma: 20.05.2019 Generali Sigorta Son Düzenleme : 21.11.2023

Geleceğinizi teminat altına alabileceğiniz ve birikimlerinizin %25 devlet katkısı ile desteklendiği Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sayesinde emeklilik döneminizde kendinize ek gelir elde edebilirsiniz. Mevcut bireysel emekliliğiniz var ve bu sistemden çıkış yapmak istiyorsanız bazı detayları öğrenmeniz ve sürecin ne şekilde ilerlediği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekebilir.

BES planına dahil edildiğiniz size bildirildikten 2 ay sonra otomatik olarak BES iptali için başvuru hakkını kazanmış olursunuz. 45 yaş altında 4a ve 4c SGK’lı çalışan bütün TC vatandaşlarının zorunlu olarak BES sistemine dahil edilmesi 9 Ocak 2017 tarihindeki yeni kanunlar ile yürürlüğe girmiştir. Bu kanuna göre SGK’lı olarak çalışan kişilerin maaşlarından %3’lük bir kesinti yapılır ve Bireysel Emeklilik Sistemi’ne yatırılır.

Yatırılan bütün ödemeler üzerine ise %25 devlet katkısı eklenir. Bireysel Emeklilik Sistemi avantajları ve dezavantajları olan bir sistemdir. Bu sebeple, bazı özel durumlarda bireysel emekliliğinizi iptal etmek isteyebilirsiniz. BES müşteri hizmetlerine iptal talebinizi ilettiğiniz zaman sisteme yatırılan paranızı da geri iade alabilirsiniz.

Neredeyse tüm bankaların Bireysel Emeklilik Sistemi olduğu için maaşınızı hangi bankadan alıyorsanız o bankaya iptal talebi göndermeniz gerekmektedir. 14 gün içerisinde iptal işlemini gerçekleştirerek ödemelerinizi hesabınıza iade alabilirsiniz.

Bireysel emeklilik için ödemeleri gerçekleştirdiğiniz banka ile görüşerek sözleşme imzalamanız, banka şubelerindeki bireysel emeklilik birimleri ile görüşerek e-posta yolu ile iptal sözleşmesi almanız ve e-postayı imzalayıp göndermeniz ya da ilgili telefon numaraları üzerinden bankanız ile iletişime geçmeniz iptal işlemi için yeterlidir.

Generali Sigorta'dan Bireysel Sigorta Ürünleri

Akbank Avivasa BES İptali

Akbank BES iptali için 444 25 25 numarasını aramanız ve Akbank müşteri hizmetlerine bağlanmanız gerekmektedir. 

ING Bank BES İptali

ING Bank BES iptal işlemleri için 444 1 666 numarasını arayabilir ve iptal işlemi talebinizi bildirebilirsiniz. 

Ziraat Bankası BES İptali

0850 222 97 00 numarasını tuşlayarak bireysel emeklilik iptal talebinizi banka yetkililerine iletebilirsiniz. 

Garanti Bankası BES İptali

Garanti Bankası bireysel emeklilik iptali için 444 0 336 numarasını arayabilir ve müşteri temsilcilerine iptal talebinizi bildirebilirsiniz. 

Yapı Kredi BES İptali

Yapı Kredi’nin Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkış yapmak isterseniz 0850 222 0 444 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz. 

Denizbank BES İptali

Denizbank BES iptali için 0850 222 0 800 numarasından destek alabilir ve iptal talebinizi müşteri temsilcilerine iletebilirsiniz. 

TEB BES İptali

TEB’in bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için 0850 200 0 666 numaralı müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. 

HalkBank BES İptali

0850 222 0 400 numaralı çağrı merkezi iletişim numarasını arayarak HalkBank bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapabilirsiniz. 

Vakıfbank BES İptali

Vakıfbank BES iptali için 0850 222 0 400 numarasını arayabilirsiniz. Müşteri hizmetlerine iptal talebinizi ilettikten sonra talebiniz hızlı bir şekilde değerlendirme altına alınacaktır. 

Türkiye Finans BES İptali

0850 222 22 44 numarasını arayarak Türkiye Finans bireysel emeklilik sistemi iptal başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Finansbank BES İptali

QNB Finansbank bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmak isterseniz 0850 222 0 900 numarasını tuşlayabilir ve müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. 

İş Bankası (Anadolu Hayat Emeklilik) BES İptali

İş Bankası tarafından sunulan bireysel emeklilik sistemine dahil olduysanız ve bu sistemden çıkış yapmak istiyorsanız iptal için 0850 724 55 00 numarasını arayabilirsiniz. 

HSBC BES İptali

0850 211 0 111 numarası üzerinden HSBC müşteri temsilcilerine bağlanabilir ve bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmak istediğinizi belirtebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Emeklilik Döneminde Ek Kazanç Sağlayan İşler Nelerdir?

Emeklilik Döneminde Ek Kazanç Sağlayan İşler Nelerdir?

Uzun ve yorucu yıllardan sonra hak kazanabileceğiniz emeklilik dönemi, aslında pek çok farklı durumu da beraberinde getirmektedir. Ev taksitleri, kapa...

Devamını Oku
Rayiç Bedel Nedir? Rayiç Bedeli Hesaplama ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç Bedeli Hesaplama ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Arz ve talep dengesinin bir sonucu olarak, herhangi bir malın sahip olduğu piyasaya değerine rayiç bedel denilmektedir. Rayiç bedel hesaplaması işlemi...

Devamını Oku
Bireysel Emeklilik Nedir?

Bireysel Emeklilik Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma yaşamınız süresince yaptığınız tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirebileceğiniz ve emeklilik dö...

Devamını Oku