Generali Sigorta A.Ş

1. KOKUYU TESPİT EDİN

Aracınızın kötü kokmasını sağlayan unsurlar farklı kaynaklardan geliyor olabilir. Bu yüzden kokunun nereden ve neden geldiğini tespit etmek kötü kokulardan kurtulmak için güzel bir ilk adım olacaktır.

2. ARACINIZI BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLEYİN/TEMİZLETİN

Aracınızın kötü kokusundan bağımsız aracınızı temizlemeyi ya da temizletmeyi unutmayın. Hem bu yöntemle kötü kokunun nereden geldiğini bile tespit ediyor olabilirsiniz.

3. KÖTÜ KOKU TEMİZLEME YÖNTEMİNİZİ BELİRLEYİN

Kötü kokulardan kurtulmanın birçok farklı yöntemi mevcut. Bu yöntemlerden bazıları şöyle; Kahve çekirdekleri kullanmak, kabartma tozu kullanmak, kömür parçalarından yardım almak vb.

4. KÖTÜ KOKUNUN TEKRAR OLUŞMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ALIN

Kötü kokuyu tespit edip temizleme çalışmalarına başladığınıza göre şimdi de yeni kötü kokuların aracınızı sarmaması için uğraşmanız gerekiyor. Bunun için aracınızda bir şeyler yemek durumundaysanız yemekten artanları veya çöplerini hemen aracın dışına çıkarmanız gerekiyor.

5. HAVA DURUMUNUN OLUMSUZ ETKİLERİNİ GÖZDEN KAÇIRMAYIN

Hava durumu aracınızda kötü kokunun oluşması için bir etken olabilir. Örneğin, yağmurlu bir havada aracınızın camlarını sürekli kapalı tutmak zorunda kalabilirsiniz ve böylelikle aracın içi nemlenecek belki de araçta küflenmeler oluşmaya başlayacak. Bunun önlemini almayı sakın unutmayın.

6. KÖTÜ KOKUNUN SAĞLIĞINIZI NASIL OLUMSUZ ETKİLEDİĞİNİ UNUTMAYIN

Araçta oluşan kötü kokunun birçok olumsuz yanı olduğunu sakın unutmayın. Aracınıza aldığınız misafire karşı mahcup olmaktan bazı diğer sağlık sorunlarına kadar birçok olumsuz yanı olan kötü kokunun bazı kişilerde baş ağrısı ve mide bulantısı meydana getirdiğini de unutmayın. Bu yüzden aracınızın güzel kokmasına özen göstermeli ve bunun için harcadığınız zaman gözünüzde büyümemeli.

En Çok Okunanlar