Generali Sigorta A.Ş

Akıllı termometrelerden sesli asistanlara kadar, akıllı ev teknolojileri gündelik hayatlarımızı kolaylaştırmakta gittikçe daha büyük bir rol oynuyor. Güvenliği takip etmemize yardımcı olarak, evdeki sarf malzemelerinin güncel kaydını tutarak, hatta bir yemek tarifini bize anlatarak, önemli işlere daha fazla zaman ayırabilmemiz için yapmak istemediğimiz angaryaları üstlenmiş durumdalar.

Ancak, birçok olumlu yönlerine rağmen, bu akıllı ev cihazları bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız durumda kalmamızı sağlayabilirler. Bu kadar fazla önemli veri kaydedilirken ve bizi izleme ve kaydetme imkanları bulunurken, bilgisayar korsanları kimlik hırsızlığı, maddi hırsızlık, hatta eve hasar vermek gibi suçlar işlemek için güvensiz teknolojilerden faydalanabilir. Neticede akıllı ev cihazları, sadece kullanıcıları kadar akıllıdır!

Bu yüzden, akıllı ev cihazlarını ve bağlandıkları ağı mümkün olduğu kadar güvende tutmanız çok önemlidir. Öncelikle kablosuz ağınızın güvenliğini sağlayın; ismini değiştirin ve güçlü, benzersiz bir parola oluşturun. Ayrıca, ekstra bir koruma katmanı eklemek için kablosuz ağınızı WPA2 kullanarak şifrelemeniz faydalı olacaktır. İlk kurulum sırasında size verilen standart parolaları kullanmamak için çeşitli cihazlarınızın isimlerini ve parolalarını değiştirmeye devam edin. Gizlilik ayarlarını mümkün olduğu kadar güvenli hale getirin ve bilgisayar korsanlarını uzak tutmaya yönelik yamalar barındırabilecek yazılım güncellemeleri olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Son olarak, akıllı cihaz alırken seçici olmaya çalışın. Yorumları okuyun ve sadece güvenilir şirketlerin itibarlı teknolojilerini satın alın ve yakın zamanda bir bilgisayar korsanlığı veya skandal yaşanıp yaşanmadığını takip edin. Akıllı cihazınıza güveniyor olsanız bile, cihazınız dinleme becerisine sahipse eski kayıtları düzenli olarak silmeniz ve kullanmadığınızda kameraların üzerini kapatmanız da bilgisayar korsanlığından uzak durmanızı sağlayabilir.

Konut sigortasıyla evinizin içindeki eşyalarınızı da güvence altına alabileceğinizi biliyor muydunuz? Akıllı ev cihazlarınızı da güvende tutmak için Generali Konut Sigortası teklifimizi almayı unutmayın!