Generali Sigorta A.Ş

Otomobil Kickstarter Projeleri

Sinemadan teknolojiye, tasarımdan kültüre akla gelebilecek her konuda, hayallerin gerçek olması için fonlama yöntemi ile çalışan Kickstarter adresinde, elbette otomobiller de haklarına düşeni alıyor! Otomobilleri sadece bir ulaşım değil tasarım ve teknoloji objesi olarak da görenler için otomobil konusunda kaçırılmaması gereken kickstarter projeler yeni fikirler sunuyor. İşte otomobil kullanırken hayatı kolaylaştıracak, fonlama ile gerçeğe dönen ya da dönüşmekte olan projelere örnekler.

Otomobil Konusunda Kaçırılmaması Gereken Kickstarter Projeler

 

Uçan araba hayali gerçek oldu: B Flying Car

Bakmayın minicab olduğuna, geleceğin uçan araba hayalinin gerçek plan bir parçasına işaret ediyor 'B' projesi! Uzaktan kumandalı bu hybrid araba-helikopter neredeyse 125 bin pound fonlama ile gerçek olan bir hayale dönüşmüş. Üzerinde yer alan HD kamera ile de hayali kaydediyor! İşin şakası bir yana, hâlâ hepimiz gökyüzünde uçan ve insanların kullanabildiği arabaların hayalini kurmuyor muyuz?

 

Telefon ayağının son noktası: eleMount

Özel alüminyum gövde kendi yarattıkları teknolojik tutucu kısmıyla bu şık ve sakin telefon ayağı, eleMount otomobil kullananlar için çok önemli bir aksesuar. En önemli özelliği ise otomobil camına ek olarak kamera tripodlarına da uygun olması. Yani akıllı telefonunuzu profesyonel bir kamera gibi kullanmanıza da olanak sağlıyor. Hâl böyle olunca hedeflenen 20 katını toplamayı başarmışlar.

 

Arabanızın iç sesi: Fuse

Yeni otomobillerin size söylediklerinden çok bildiği şeyler var. Neredeyse her tarafında algılayıcılar ve bunlardan gelen sinyalleri toplayan sistemleri var. Ama bunları normalde servisler özel cihazlarıyla okuyup size yardımcı oluyorlar. Fuse aracınızın servis girişine takılan bir verici ve bununla eşleşen bir mobil uygulamadan oluşuyor. Size otomobiliniz hakkında sürekli bilgi veriyor ve bu sayede yakıt tüketiminizi, hızınızı ve diğer bir çok şeyi takip etmenizi sağlıyor. 

 

Koltuk örtüsü deyip geçmeyin: BeeDry

Otomobillerin en kötü özelliği hızlıca pislenmeleri olabilir. Spordan veya plajdan sonra arabaya bindiğinizde; köpeğinizi ormana götürüp tekrar arabaya aldığınızda; çocuklarınızın park maceralarının ertesinde otomobil koltuklarınızla hızla pisleniyorsa, Kickstarter'da kasım ayında fonlanan bu örtü, BeeDry tam size göre. Ayrıca dış alanlarda da üzerine oturmak için kullanılabilmesi cabası... 

 

Siyahın zarafeti: Blackprints

 

Otomobil seven biriyseniz Blackprints isimli klasik otomobillerin muhteşem çizimleri olan bu posterleri duvarınıza asmak isterdiniz. Zaten proje o kadar beğenilmiş ki 2013 yılında hedeflenen miktarın 10 katından fazla para ile fonlanmış. Yaratıcı insanların inovatif fikirlerini gerçekleştirmek için harcanan bu haklı emek insana hayal etmenin aslında ne kadar da gerçekçi ve beklenmedik bir süreç olabileceğini göstermiyor mu? Gündelik hayatta da, aracınızla yolda ilerlerken karşılaşabileceğiniz beklenmedik olaylar konusunda ayakları yere basan ve işlevsel bir karar alın, aracınızın kasko sigortasını ihmal etmeyin. Hayaller kadar önlemlere de ihtiyacımız olduğunu unutmayarak...