Generali Sigorta A.Ş

Yüzlerce otomobil markasının yer aldığı günümüzde doğru aracı seçmek kadar aynı zamanda güvenilir araçları da seçmek son derece önemlidir. Markaların tarihleri, isimlerinin anlamları ve diğer detayları araştırarak kendi stilinize ve konforunuza uygun olan araçlara sizler de sahip olabilirsiniz. Ancak hangi aracı tercih edecek olursanız olun mutlaka daha güvenilir bir sürüş keyfi için kendiniz, sevdikleriniz ve trafikteki diğer araçların güvenliği için araç kasko sigortası seçeneklerinden de yararlanmalısınız. Yolda kaldığınız zamanlarda size poliçe kapsamında destek sağlayan bu sigortaları dünyaca ünlü markaların otomobilleri ile birlikte kullandığınız zaman seyahat keyfinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Herkesin neredeyse ezbere bildiği otomobil markalarının geçmişini öğrenmek ve markanın nereden geldiğini bilmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu ufak rehbere göz atabilirsiniz.

Mercedes-Benz

Karl Benz tarafından kurulan ve Deutz’daki motor fabrikasındaki görevinin ilk yıllarında kaldığı manzaralı evin tepesine koyulan yıldız amblemi, Benz’in eşine yazdığı mektupların içerisinde de yer almaktadır. Mektup içerisinde bu amblemin güç ve başarıyı simgeleyeceği söylenmektedir. 1916 yılına gelindiğinde ise yıldızın etrafına dört küçük yıldız ve Mercedes isminin de yer aldığı bir daire eklenmiştir. Markanın ismi ise Daimler Motoren’in kurucusu üyesi olan Gottlieb Daimler’e bir yarış aracı satılması ile koyulur. Herkesin dikkatini çeken Daimler yarışlarda büyük bir üne kavuşmuştur. Mercedes ismi ise Daimler’in ölen kızının ismidir.

BMW

Bayerische Motoren Werke (BMW) 1913 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya’da kurulmuştur. 1928 yılında satın aldıkları Fahrzeugtechnik Eisenach A.G. otomobil şirketinden sonra firma otomobil üretimine de başlamıştır. BMW markası ilk etapta uçak motoru üreten bir firma olduğu için ambleminin mavi kısmında gökyüzünün beyaz renkleri ve uçak pervanesini temsil eden amblemler vardır. Markanın ismi Bavyera bölgesinde kurulan fabrikadan çıkmıştır. BMW ismini fabrikasından almaktadır.

Ford

Henry Ford tarafından kurulan Ford Motor Company, ABD’de 16 Haziran 1903 tarihinde kurulmuştur. Ford’un logosu mavi plaka üzerine italik yazı şeklindedir. Markanın nostaljik geçmişini vurgulayan bu tasarım marka ile bütünleşmiş bir tasarımdır.

Mazda

Mazda kelimesi eski çağlardaki tek tanrılı dinler arasında olan Zerdüştlük’ten gelmektedir. Pers İmparatorluğunun da dini olan Zerdüşt inancına göre, insan bedeni öldükten sonra dirilerek tanrının huzuruna tekrar çıkmaktadır. Bu tanrının ismi ise Ahura Mazda’dır. Mitsubishi Japon markası olan Mitsubishi’nin ismi Japon kültüründen derin izler taşıyor. Eski Japon savaşçıları ve samuraylarının amblemini kullanan Mitsubishi ismini de bu amblemden alıyor. ‘’Mitsu’’ üç ve ‘’Bishi’’ ise elmas anlamını taşıyor.

Volkswagen

Anlamı en fazla bilinen ve listenin en önemli markaları arasında bulunan Volkswagen, ismini Nazi dönemi Almanya'sında almıştır. Nazi dönemi lideri Adolf Hitler tarafından Alman Otomotiv Birliği içerisinde kurulan bu markanın anlamı ise ‘’Halk Arabası’’dır. Cadillac General Motors grubu bünyesinde bulunan Cadillac Detroit çıkışlı bir firmadır. İsmi ise 16. yy’daki yeni keşfedilen Amerika’da yer alan Detroit’i keşfeden kaşiften gelmektedir. Ünlü kaşif Antoine de la Mothe Cadillac’tan gelen bu isim dünyanın en ünlü isimleri arasında yer almaktadır.

Porsche

Volkswagen’in en meşhur arabaları arasında yer alan KdF-Wagen’i tasarlayan kişinin ismi Ferdinand Porsche’tur. Nazi dönemi Almanya’sında faaliyete geçen bu marka bizzat Hitler’in emri ile kurulmuştur. Hitler tarafından gelen özel emir ile birlikte Ferdinand Porsche oğlu ile birlikte soyadlarını taşıyan şirketi de kurmuştur ve uzun yıllar boyunca yönetimini üstlenmiştir. Porsche günümüzün en popüler ve lüks otomobil markaları arasındadır.

En Çok Okunanlar