Generali Sigorta A.Ş

Koronavirüs salgını ile birlikte bir süredir kısıtlı şekilde kullandığımız otomobillere normalleşme süreci ile daha fazla ihtiyacımız olmaya başladı. Salgın süresince çok fazla kullanmadığınız arabanızı temiz tutmanız hem harika görünmesini hem de korunmasını ve bakımlı kalmasını sağlar. Otomobil temizliğinize başlarken, yüzeysel kirleri gidermek için tamamına hortumla su püskürtün. Bunu yaptıktan sonra, otomobilinizin yeni gibi görünmesini sağlamak için aşamalı otomobil temizliği rehberimizi takip edin.

Tekerlek ve lastikler

Biriken fren tozu ve kir, tekerleklerinizin performansını olumsuz etkileyerek ömrünü kısaltabilir. Bunların temizlenmesi genellikle kirlerin çevredeki boyalara sıçramasına yol açtığı için, önce tekerlek ve lastiklerinizi temizlemeniz iyi olacaktır.

Bunun için, büyük bir köpük süngeri, eski bir diş fırçası, iki kova su ve özel bir tekerlek temizlik ürününe ihtiyaç duyacaksınız. Tercih edebileceğiniz birçok temizlik ürünü vardır ancak asitli solüsyonlar zararlı olabileceği için bunlardan kaçınmanız gerekir. Sırayla her bir tekerleğe temizlik ürününü püskürtün ve diğer tekerleklerle ilgilenirken ürünü birkaç dakika boyunca tekerlek üzerinde bekletin. Süngeri kullanarak her bir lastiği baştan aşağı silin ve diş fırçası ile dar ve zor erişilen yerleri temizleyin.

Camlar ve ön cam

Otomobilinizin camlarını ve ön camını temizlemek için, özel bir cam temizlik ürünü ve mikrofiber bez kullanmanız gerekir; ev tipi temizlik ürünleri camın tonunu bozabilir ve kauçuk contaları kurutabilir. Sadece solüsyonu camlara püskürtün ve kuru bir bez kullanarak dairesel hareketlerle silin.

Ön cam için, silecekleri dikkatle kaldırın ve camdan uzaklaştırın. Temizlik ürününü camın yarısına püskürtün ve bez ile düz çizgiler halinde silin. Bunu camın diğer tarafında tekrarladıktan sonra sileceklere sıkın ve onları da silin. Ön camınızı ve pencerelerinizi parlatmak için başka bir bez kullanarak tekrar silin.

Otomobilin dışını temizleme

Belki de temizliğin en tatminkar kısmı budur. Evde hazırlanacak temizlik ürünleri boyaya zarar verebileceğinden özel bir otomobil şampuanı kullanmalısınız. Her ürün farklı olduğu için, başlamadan önce mutlaka ambalajdaki talimatları inceleyin. Ancak, genel olarak, temizlik ürününü ılık suya karıştırarak otomobilinizi bir sünger ile silmeniz yeterli olacaktır.

Koltuklar ve gösterge paneli

Otomobilin içini temizlemek kolaydır. Bütün paspasları çıkararak ve sabitlenmemiş eşyalar ile çöpleri boşaltarak başlayın. Nemli bir bez ve ılık su kullanarak gösterge panelini, direksiyonu ve cam çıtalarını silin ve camlarınızın içini temizlemek için cam temizlik ürününü kullanın. Ardından, koltuklar arasındaki tüm boşluklara ulaşmaya dikkat ederek, paspaslar dahil her yeri derinlemesine süpürün.

Normalleşmeye rağmen koronavirüs sürecinin devam ettiğini ve virüse karşı önlemlerin gevşetilmemesi gerektiğini unutmayın. Otomobilinizin detaylı temizliği dışında aşağıdaki hijyen önerilerimize de mutlaka dikkat edin:

  • Otomobilinize binerken ellerinizi mutlaka dezenfekte edin.
  • Araç direksiyonunu dezenfektan ürünler ile silin.
  • Araç içerisinde elle temas edilen yüzeylerde hijyeni sağlayın.
  • Klima kullanımı yerine camları açarak sık sık aracı havalandırın.
  • Virüs, bakteri ve mikropların bulunma olasılığının yüksek olduğu klima kanallarının temizliği için araç bakım servislerinden yardım alın.

 

En Çok Okunanlar