Generali Sigorta A.Ş

 

  1. İBB Cep Trafik

iOS, Android ve Windows Phone için de kullanılabilir durumda olan İBB Cep Trafik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği bir uygulama. Ana yollardaki trafik yoğunluklarında başarılı olan uygulamanın eksisi ise ara yolların görüntülenememesi. Belediyenin trafik kameraları, trafik sensörleri ve araç takip sistemlerinden alınan hız bilgileri doğrultusunda bilgi sunan uygulama, aynı zamanda İSPARK uygulaması ile paralel doğrultuda çalışarak İstanbul’daki otoparkların doluluk oranını da sunması açısından oldukça kullanışlı. Aynı zamanda sık kullandığınız kameraları favorilerinize ekleyerek dilediğiniz zaman görüntüleyebiliyorsunuz.  

Google Play | Windows Phone

  1. Yandex Navigasyon

Araçlarda bulunan modern navigasyon sistemlerini aratmayacak bir uygulama olan Yandex Navigasyon, sizi istediğiniz yere ulaştırmakta gerçek bir usta. Tanımlanması zor olan ara yollarda ters yola girmenize neden olması küçük de olsa bir ihtimal dahilinde fakat dediğimiz gibi bu olasılık çok küçük. Bunun dışında anlık trafik yoğunluğunu gösterme özelliği, kullanıcıların yol üzerine yorum bırakıp diğer sürücülere yardım etmesi durumu ve en uygun rotayı anlık olarak yeniden hesaplayabilmesiyle en çok kullanılan uygulamalar arasında olmaya devam ediyor. Yandex Navigasyon; iOS, Android ve Windows Phone kullanıcıları için ücretsiz ulaşılabilir durumda.  iTunes | Google Play | Windows Phone

  1. Yandex Haritalar

Yandex’in geliştirdiği bir diğer uygulama olan Yandex Haritalar, ara yollardan kaçmanız gerektiğinde ya da ulaşmak istediğiniz yere giderken hangi yolu kullanacağınıza karar verme aşamasında yanınızda olmasını isteyebileceğiniz bir yardımcı. Bu uygulama da hem iOS, hem Android hem de Windows Phone kullanıcıları için ulaşılabilir durumda.  

iTunes | Google Play | Windows Phone

  1. Google Maps

Çevrimdışı olarak da kullanılabilen Google Maps, yol tarifi konusunda size yardımcı olacak bir uygulama arıyorsanız iyi bir seçenek olabilir. Bir yeri ya da haritayı SMS ya da e-posta yoluyla iletmenizi de sağlayabilen uygulama; araba, bisiklet, toplu taşıma ya da yürüyerek ulaşım sağlamanıza yarayacak tavsiyeleriyle oldukça kullanışlı. iOS, Android ve Windows Phone versiyonlarına da gene ulaşabilirsiniz.

iTunes | Google Play | Windows Phone

  1. İSPARK

İSPARK, kontrolü dahilinde bulunan otoparkların doluluk oranını paylaşarak sürücülere kolaylık sağlamak amacıyla ürettiği uygulamasıyla faydalı bir hizmet sunuyor. Uygulama verilerinin 5 ile 10 dakika içerisinde güncellendiği İSPARK, telefonunuzda bulunan Apple ya da Google haritalarından elde ettiği bilgilerle de entegre olarak çalışıyor. İSPARK da yalnızca iOS ve Android işlemci kullanan telefonlar için mevcut.

  1. Kolayla

Trafik yoğunluk bilgisi ve anında hasar bildirim olanağı sunan Kolayla, sizi Generali Sigorta’ya bağlayacak ve sorunuzu çözmenize yardımcı olacak bir yardım butonu sunuyor. Kaza veya herhangi bir terslik anında oldukça yardımcı olacak ve işlerinizi hızlandıracak olan uygulama, güncel hava durumu bildirimi ve püf noktaları ile de pozitif yorumlar alıyor. Ödüllü uygulamanın iOS ve Android sürümlerine ulaşabilmeniz mümkün.

  1. Waze

Google’ın da yatırım aracı olarak satın aldığı Waze, arkadaşlarınızdan topladığı trafik akışı  bilgileriyle ilerleyen bir uygulama. Trafik durumuyla ilgili en güncel bilgilerin yer aldığı; kaza, yol çalışması ve hava durumu gibi trafiği direkt olarak etkileyebilecek durumların bilgisinin yüklendiği uygulama, paylaşım yapıldıkça büyüyecek cinsten. Uygulamayı Apple, Android ya da Windows Phone’larda kullanmanız da mümkün.  iTunes | Google Play | Windows Phone

  1. Radyo Trafik

Radyo Trafik uygulamasını indirip kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda İstanbul'da 104.2 frekansından da dinleyebileceğiniz kanal, tamamen sürücülerin verdiği bilgilerden oluşan ve yol çalışması, kaza ve yoğunluk konusunda bilgi alışverişi sağlayan bir portal. Uygulamada yeni veri girişleri oluşturarak trafiktekilere yardımcı olabilmeniz ve kendinizin de gerekli bilgileri edinmeniz mümkün oluyor. Windows Phone

  1. Türkiye Trafik – KGM

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’de geçerli yol asistanı da size en doğru rotayı göstermek adına hizmet sunuyor. Anlık trafik bilgisine ulaşabileceğiniz uygulama, trafik yoğunluğuna göre rotanızı çizmenize yardımcı olurken, aynı zamanda otoyol geçiş ücretleri konusunda da hizmet veriyor. Gideceğiniz yerlerin birbirine uzaklığını ölçüp, Türkiye’nin karayolları turistik haritasına da bir tıkla ulaşabilmeniz artı puanlarından. Ayrıca üç işletim sistemiyle de kullanılabilir durumda. 

En Çok Okunanlar