Generali Sigorta A.Ş

Trafikte Sık Karşılaşılan Sürücü

Trafik kurallarına özen gösteren, sakin, zorlu durumlarda çabuk ve pratik kararlar vererek yol alan…’ Trafikte karşılaşmak için en ideal sürücü karakterini tanımlayan özellikler bunlar! İşin aslı ne yazık ki her zaman böyle olmuyor; trafikte karşımıza her gün aceleci, sakin, gergin, trafik kurallarına duyarsız birçok sürücü çıkıyor. İşte trafikte en fazla karşılaşılan sürücü karakterleri. Peki sizin sürücü karakteriniz hangisi?

Hep gergin, hep sinirli hatta barut gibi!

Bu tür sürücüler trafik azıcık sıkıştığında hemen kornaya basmaya başlayan, aracın içinden sinirlerine hakim olamadığını belli eden hareketler yapmaya başlayan özetle trafikteki diğer tüm sürücüleri de geren karakterlerdir. Bu tür sürücüler kendilerine gereğinden fazla güvenir ve hatanın asla kendilerinde olduğunu kabul etmez. Bunun için de trafikte yer alan hemen herkese ve her şeye sinirlenirler. Bir anda gaza basarak tüm trafiği alt üst edenler de, karşı şeritte meydana gelen bir aksiliğe laf yetiştirenler de onlar olur.

Hata yapmaktan korkan tedirgin sürücüler…

Yılların sürücüsü bile olsalar aracı, ehliyetlerini dün almış ve ilk kez trafiğe çıkmış gibi tedirgin kullanırlar. Hata yapmaktan çekindikleri için trafik kurallarına özen gösterirler ama trafikte her an karşılaşılabilecek; hızla ve pratik biçimde karar vermeyi gerektirecek durumlarda donup kalabilirler. Trafik kurallarına gösterdikleri özene biraz daha güvenip, sürüş yeteneklerine inansalar işleri daha kolay olacak bu tür sürücüler için her sabah işe gitmek ya da alışveriş için otomobile binmek stres dolu dakikalar demektir.

Aşırı rahat, özensiz sürücüler

Trafikte korkulası karakterlerdendir. Rahatlıkları trafikle baş etmekte faydalı olsa da usta sürücüleri bile tedirgin edebilecek durumlarda bile özensiz olmaları işleri zorlaştırır. Trafiğin pop yıldızı gibi cool ve artistik bir tarzları olsa da gerekli anlarda hızlı düşünmemeleri dezavantajlarıdır.

Dikkatsiz ve trafiğe kayıtsız sürücüler

"ehliyetini nereden almış?" diye eleştirilen sürücülerin başında gelir. Direksiyon başında cep telefonu ile ilgilenmekten trafiğin akışına dikkat etmeyen, kuralları geçiştiren saygısız sürücülerdir. Trafikteki tek sürücünün kendileri olmadığını fark edip, kurallara özen göstermeyi öğrenmezlerse hem kendileri hem de trafikteki diğerleri için tehdit oluşturmaya devam edecek, temkinli olunması gereken sürücülerdir.

Deneyimlerine güvenilecek ustalar

Trafikte en çok aranan sürücü karakterlerindendir. Yıllar içinde kazandıkları pratiklik ve birçok şeyi aynı anda düşünebilme yetenekleri kurtarıcı olur. İyi birer sürücü olduklarını bilirler ancak trafikte insanın başına her an her şeyin gelebileceğini bildikleri için de dikkatlerini asla kaybetmezler.

Trafik kurallarına uymalarının yanı sıra; araçlarında bulunması gerekenleri asla ihmal etmezler, beklenmedik durumlara karşı araçlarını kasko sigortası ile güvence altına almak gibi önemli detayları atlamazlar.

En Çok Okunanlar