Generali Sigorta A.Ş

Otomobiller binlerce irili ufaklı parçadan oluşuyor ve uzun ömürleri içinde bir çok kereler yeni parçalara ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu da otomobil üreticilerinin en çok zorlandıkları durumlardan biri. Sadece piyasada satılmakta olan değil daha önceki modeller içinde bu yedek parçaları bulundurmaları gerekiyor. Bu yüzden özellikle otomobillerin sıkça değişen filtreler, fren balataları veya bujileri gibi parçalar için devasa bir yan sanayi oluşmuş durumda. Hâl böyle olunca otomobil sahiplerinin her zaman  akıllarında ‘orijinal parça mı kullansam, yoksa yan sanayi işimi görür mü?’ sorusu var. İşte, yan sanayi ürünlerdense araba tamirinde orijinal parça kullanmanın gerekliliği konusunda bilinmesi gerekenler…

Araba Tamiri Orijinal Parça

Bu noktada dikkat edilmesi gereken şeylerin başında bu parçanın otomobilin ne kadar hayati bir aksamına dahil olduğu var. Otomobilinizin dikiz aynasıyla motorunuzun bir parçasını aynı noktada değerlendirmemeniz gerekiyor. Buna ek olarak bir çok yedek parça üreticisi ayrıca büyük otomobil markaları içinde aynı parçaların üretimlerini yaptığı için bazı orijinal olmayan parçaların orijinalleriyle aynı kalitede olma şansı var. Ama aynı şekilde bazı üreticiler kaliteye hiç önem vermediği için sorun yaşamanız da ihtimal dahilinde.

Peki otomobil sahipleri bu ayrımları nasıl yapabilirler?

Eğer sürekli otomobil ile ilgilenen, hangi parçanın ne iş yaptığını bilen; sanayi kokusuna alışkın biriyseniz zaten bu konulara hakim olmuşsunuzdur. Ama günlük otomobil kullanıcılarının böyle bir şansı pek olmuyor. Hâl böyle olunca yapmanız gereken önce iyi bir servis kullanmak ve servisinizin önerilerine güvenmek. Bu noktada, daha önce paylaştığımız ‘Neden anlaşmalı teknik servis tercih etmeli?‘ başlıklı yazımıza da başvurabilirsiniz. Orijinal parça aracınızın ömrünü yaşamasını sağlar:

Günün sonunda orijinal parçalar aracınızın ömrünü tam olarak yaşaması için gerekli ortamı sağlayacakları için her zaman tercih edilmelidir. Çok nadir durumlarda, eğer servisiniz size öneriyorsa yan sanayi parçaları kullanabilirsiniz.

Aracınızın ömrünün uzun olması için tamirlerde orijinal parça kullanımının önemi yadsınamaz. Tıpkı, sıfır araba satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olup; aracınızı satın aldıktan sonra da araç sigorta ücreti ve kasko bedeli hesaplama konularına verilmesi gereken ehemmiyet gibi.

En Çok Okunanlar