Generali Sigorta A.Ş

Kurnaz hırsızlar kanunları atlatmayı öğrendikçe, otomobil hırsızlığı yükselişe geçiyor. Bir otomobilin hedef olması için pahalı olması gerekmez; çünkü hırsızlar, araçları genelde yalnızca parçalarını sökmek için çalarlar. Siz de araç hırsızlarının kurbanı olmak istemiyorsanız, aşağıda size önerdiğimiz koruma yöntemlerini değerlendirmelisiniz.

Hırsızlığı önleyici donanım: Direksiyon ve fren kilitleri gibi hırsızlığı önleyici tertibatlar, bunları sökerek zaman kaybetmek istemeyen hırsızlar üzerinde caydırıcı bir etki yaratır. Sökme işlemiyle uzun uzun uğraşmak yerine, şanslarını sıradaki otomobilde denemeyi tercih ederler. Pek çok farklı modelde hırsızlığı önleyici tertibat bulabilirsiniz ancak başlangıç olarak, Lampa Dura Block direksiyon kilidine ve linki tıklayarak bu pedal kilidine göz gezdirebilirsiniz.

Takip uygulamaları: Otomobil takip cihazları, aracınız hareket ettirildiğinde sizi uyarır ve aracınızın yerini gösterir. Anti Theft Car Alarm uygulaması gibi ürünler, aracınızın çalınması halinde geri alabilmeniz için faydalı olabilecek e-posta bildirimleri ve güncellemeler gönderir. Ayrıca, telefonunuzla eşleşen ve - nerede olursanız olun - şüpheli bir durumu size bildiren küçük bir bluetooth etiket sunan CarLock’u da mutlaka inceleyin. 

Otomobil alarmları: Modern otomobil alarmları, donanım ve yazılımı bir araya getirerek, aracınızın tam olarak ne durumda olduğunu gösteren gerçek zamanlı alarmlar ve ayrıntılı mesajlar sunar. Birçoğu, otomobilinize adım bile atmadan aracınızın motorunu çalıştırma imkanı sunar. Örneğin, Yokaya akıllı alarm sistemine bir göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Manuel önlemler: Hırsızlığı önlemek için aldığınız tedbirler hakkında hırsızları uyaran basit bir çıkartma, (herhangi bir önlem almamış olsanız bile) onları caydırmak için yeterli olabilir. Kolaylıkla uygulanabilecek diğer caydırıcı önlemler arasında; eşyalarınızı gizlemek, otomobilinizi aydınlık ve kalabalık yerlere park etmek ve bir otomata uğramak için yolun kenarında duraklasanız bile otomobilinizi kilitlemek gibi yöntemleri sayabiliriz.

Son olarak şunu söylemeliyiz ki; otomobil büyük bir yatırımdır ve onu korumak adına doğru önlemleri almak zaman zaman unutulabilir. İşte bu yüzden, otomobilinizin sigortasının eksiksiz olmasını sağlayarak içinizi rahatlatın ve kendinizi güvende hissedin.

En Çok Okunanlar