Generali Sigorta A.Ş

Kabul etmek gerekir ki, boş zamanlarınızda yapmak istediğiniz en son şey temizliktir; ancak, temiz ve ferah bir eve dönmenin keyfini hiçbir şeyde bulamazsınız. İşte hayatınızı çok daha kolaylaştıracak ve evinizin daha uzun süre tertemiz kalmasını sağlayabilecek bazı püf noktaları.

Mutfak için püf noktaları

Bulaşık deterjanı tabletleri, karbonat ve toz deterjan göründüğünden fazlasını yapar. Bulaşık deterjanı tabletleri mikrodalga fırınlarda harika bir temizlik sağlar; kirleri yumuşatır ve hiç zorlanmadan silebilirsiniz. Sadece bir tableti ılık suya atın, mikrodalgayı birkaç dakika çalıştırın ve nemli bir bezle kirleri silin. Ilık suya atacağınız bir bulaşık deterjanı tabletini ocağınızın yanında bırakırsanız, inatçı yemek kokularından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Karbonat ise fırın temizliğinde kendini gösterir. Karbonatı su ile karıştırarak toksik olmayan bir yüzey temizleyici spreye dönüştürebilirsiniz ya da krem kıvamında bir temizleyici elde etmek için az miktarda su ile karıştırabilirsiniz. Bu kremi, fırın kapağı da dahil olacak şekilde fırınınıza yayın. 30 dakika geçtikten sonra kapağı nemli bir bezle silin ancak fırının içini silmek için ertesi günü bekleyin. Raflar için, sıcak suya biraz toz deterjan dökün, rafları içine koyun, gece suda bekletin ve durulayın.

Ocaklar için, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı su karıştırın ve krem haline getirerek yüzeye yayın, ardından biriken kirleri kolayca silin. Ayrıca, buzdolabındaki yemek kokularını gidermek ya da tezgahları ve mutfak eşyalarını temizlemek için de karbonat kullanabilirsiniz. Evyeden koku geliyorsa, giderine bir limon sıkın.

Dolaplarınızda harika temizlik maddelerine dönüşebilecek birçok gündelik ürün bulunur ve bunlar çoğunlukla marketlerden alınabilecek temizlik ürünlerine göre hem daha etkili, hem de daha ucuzdur. Hiç aklınıza gelmeyecek başka bir püf noktası daha: ortadan kestiğiniz bir patatese biraz tuz serperseniz, tavalarınızı çok kolay temizleyebilirsiniz.

Oturma odası için püf noktaları

Lekeli veya rengi solmuş kanepeler oturma odanızda köhne bir görünüme neden olabilir. Peki ya bir ovma fırçasıyla renkleri hayata döndürebileceğinizi söylesek? Kanepeleri elektrikli süpürgeyle temizlemeden önce iyice fırçalayın. Bu, kumaşın dokusuna yerleşen kir ve tozları açığa çıkarır ve süpürdükten sonra renkler çok daha canlı görünür.

Yağlı lekeleri çıkarması zor olsa da tuz, yağı çekerek harikalar yaratır. Sadece lekenin üzerine biraz tuz dökün, 30 dakika bekleyin ve elektrikli süpürge ile temizleyin. Kötü kokular içinse karbonat bir kez daha imdadınıza yetişecek! Doğrudan kumaşın üzerine serpiştirin, 30 dakika bekleyin ve elektrikli süpürge ile temizleyin. Bu püf noktası, halılar ve giysiler için de işe yarar. 

Banyo için püf noktaları

Rutubetli banyolarda kireç ve küf problemleri sıkça görülebilir. Derzleri temizlemek için, sirke ve karbonat karıştırarak elde edeceğiniz koyu kıvamlı macunu derzlere sürün, 30 dakika bekleyin ve temizlenene kadar eski bir diş fırçası ile fırçalayın. Duş perdelerindeki küf için, perdeyi yarım bardak karbonat ve deterjan ile çamaşır makinesinde yıkayın. Durulamaya başlamadan hemen önce, yarım bardak sirke ilave edin.

Hafif asitler kireci ve kireçli su lekelerini kolaylıkla çözer. Piyasada bu amaçla satılan ürünler olsa da aslında tek ihtiyacınız olan limon suyu ve sirkedir. Önemli olan, karışımın etki edecek kadar uzun süre boyunca yüzeyde beklemesidir; bu yüzden, silmeden önce mutlaka en az bir saat bekleyin.

Bu püf noktaları daha verimli bir temizlik sağlamanın yanı sıra, düzenli olarak yeni temizlik ürünleri almaktan daha çevre dostudur, üstelik hiçbiri toksik değildir.

Neden kendiniz deneyip görmüyorsunuz?

Evin temizliği haricinde güvenliği de önemlidir. Ev güvenliğini sağlamak için konut sigortası teklifi almayı unutmayın!

 

En Çok Okunanlar