Generali Sigorta A.Ş

Kişisel Gelişim Nedir?

Kişisel gelişim, insanın güçlü yönlerini ortaya çıkarmak, yeteneklerini keşfetmek ve yaşam kalitesini arttıran alışkanlıklar edinmek için kendine doğru gerçekleştirdiği bir yolculuktur. Hayattan ne istediğinizden çok, hayatın size sunduğu fırsatları fark ederek mutlu olmayı öğrendiğiniz kişisel gelişim süreci tam olarak değişimi kucakladığınızda başlar. Bazen bir şeyleri değiştirmek ve şimdiye kadar sizin için doğru olduğuna inandığınız kalıpların yerlerine yenilerini koymak kaygı verici olabilir. Oysa kendiniz ve hayatınız için değişimi kucakladığınızda ister iyi ister kötü olsun, beklenmedik veya kontrolünüz dışında gelişen durumları kabul etme ve onlara uyum sağlama konularında daha başarılı olursunuz.

Kişisel Gelişim ve Kendini Geliştirme Kitapları

Değişim çoğu zaman endişe verici görünse de her yeni yılda yepyeni kararlar almak, her pazartesi günü egzersiz yapmaya başlamak, uzun bir yapılacaklar listesi hazırlamak ya da soğuk ve kasvetli bir kış mevsiminin ardından gelen baharı heyecanla karşılamak, değişime hazır olduğunuza işaret eder. İşte, olumsuz duygularla nasıl başa çıkacağınızı keşfettiğiniz değişim sürecinde kişisel gelişim üzerine yazılmış kitaplar kendinizi iyi ve mutlu hissetmenize yardımcı olur. Kendini geliştirme kitapları, mutluluğun sizden başlayıp etrafa yayıldığını, ardından size geri döndüğünü fark etmenizi sağlayan başucu kitaplarıdır. Onlar sayesinde hayata daha pozitif bir bakış açısı geliştirebilirsiniz. Şimdiye kadar farkına varmadığınız taraflarınızı görebilir, kendi değer duygunuzu güçlendirerek sınırlarınızı yeniden çizebilirsiniz. Kişisel gelişim kitapları düşünce ve davranış kalıplarınızı dönüştürerek mutluluğa uzanan yeni bir yol haritası belirlemenize yardımcı olur.

Kendimi Geliştirmek için Ne Okumalıyım?

Hayatın içinden hikayeleri anlatan kişisel gelişim romanları, farkındalık üzerine yazılan denemeler ya da içsel barışı sağlamanın yollarını öğreten kitaplar, yakın ilişkiler, arkadaşlar, iş yaşamında karşılaşılan kişiler, aile bireyleri gibi etrafınızda şekillenen toplumsal ilişkilerinizi geliştirmeyi anlatır. Ancak bütün bunlardan önemlisi, kişisel gelişim kitapları kendinizle olan ilişkinizi nasıl iyileştireceğinizi size öğretir. Hayatın sandığınız kadar zor ve acımasız olmadığını, aslında deneyimlediğiniz her şeyin sadece sizin seçimlerinizle mümkün olduğunu kabul etmek, geçmişte veya gelecekte değil tam şu anda olmayı başarmak, kaygılarınızı, korkularınızı, öfke ve keder gibi duygularınızı iyileştirmek kişisel gelişim kitaplarının size verdiği yaşam öğretilerinden sadece birkaçıdır.

Mutlaka Okumanız Gereken 10 Kişisel Gelişim Kitabı

Hayata dair yepyeni bakış açıları geliştirmek istiyorsanız, ruhunuzu besleyen kişisel gelişim kitapları tavsiye vermekle kalmaz, aynı zamanda onlar sayesinde kendiniz, diğer insanlar, insanlık ve dünya hakkında eşsiz bilgiler edinebilirsiniz. Sağlıklı ilişkiler kurmak, özgüven ve cesaret gibi yetiler kazanmak, başarılı olmak, küçük ayrıntılarla mutlu olmak için kişisel gelişim kitaplarından yararlanabilirsiniz. Tüm zamanların en çok okunan, çok satan ve son dönemde çıkan kişisel gelişim kitaplarının arasında mutlaka okumanız gerekenler ise şöyle:

  • Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill
  • Düşüncenin Gücü – James Allen
  • Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie
  • Hayatı Yeniden Keşfedin – Jeffrey E. Young
  • İyileştiren Sınırlar - Sağlıklı Sınırlar Çekmek ve Hayır Demek Üzerine – İ. Volkan Gülüm
  • Bilinçaltının Gücü - Zihinsel ve Bedensel İyileşme – Joseph Murphy
  • Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephen R. Covey
  • Her şey Seninle Başlar – Mümin Sekman
  • Vazgeçebilmek – Guy Finley
  • Var Olmanın Gücü – Eckhart Tolle

Kişisel gelişim kitapları, verdiği yaşam tavsiyeleri ile hayatı sevmeyi, mutlu olmayı ve kendinizle olan ilişkinizi geliştirmeyi öğretir. Kendinizle olan ilişkinizi iyileştirdiğinizde hayatınıza iyi insanları ve olayları çektiğinizi fark edebilirsiniz. Aslında her şey sizin bakış açınızda saklıdır. Kişisel gelişim kitapları, tam da bu noktada aynı manzaraya bakıp daha önceleri farkına varamadığınız renkleri görmenize yardımcı olur.

En Çok Okunanlar