Generali Sigorta A.Ş

Eviniz sizin mabediniz. Gündelik hayatın streslerinden uzaklaşarak rahatlayabileceğiniz bir yer. İster oryantal halılar, cam biblolar ve klasik mobilyalar ile döşeli geleneksel bir tarz tercih ediyor, ister minimalist ve modern bir görünümü benimsiyor olun, adım attığınız an sizi sakinleştirecek bir mekan yaratmanız çok önemli. Yeni yıl yaklaşırken, evinize yeni bir soluk kazandırmak ve hak ettiğiniz huzurlu alana kavuşmak için harekete geçmenin tam zamanı. Şimdi gelin, en çok rağbet gören ev dekorasyonu trendlerine ve bunları evinizin dokusuyla birleştirmenin yollarına sizle beraber bir kez daha bakalım.

Renk

Odalarınızın görünümünü değiştirmenin en kolay yolları göze çarpan eşyalar almak veya duvarları farklı bir renge boyamaktır. Örneğin Filli Boya’nın 2012 Rengi ‘Hasır 295’, modern hayatın koşturmacasından uzakta, toprağa dönüşü çağrıştıran bir ortamda, kombinlemek için kullanabileceğiniz diğer tonlarla birlikte huzurlu bir ortam yaratmayı amaçlıyor. İlham almak için diğer kombin önerilerine de bakabilirsiniz. Duvarlarınızı boyamakla yetinmezseniz, geleneksel motifler taşıyan veya modern hatlara sahip duvar halılarıyla iç mekanları daha da hareketlendirmeniz mümkün.

Doku

Püsküller ve saçaklar yavaş yavaş geri dönüş yapıyor ve evinize eğlenceli, hareketli bir hava katmanız için harika bir yöntem olabilir. Gösterişli saçakları ve şık püskülleri bulunan yastıkları, perdeleri, aynaları ve lambaları gözünüzün önüne getirin. Odalarınıza bu hareketli dokuyu düşük maliyetle de kazandırabilirsiniz. Sadece saçaklı minderler veya püsküllü pencere bağları almanız bile yeterli.

Desenler

Odalara cazibe, zarafet ve feminenlik hisleri getiren çiçek desenleri bu aralar çok moda! Çiçekli kumaşları ve desenleri kullanmanın püf noktası, doğru dengeyi tutturmaktır. Çiçeklerden ilham alan fotoğraf çerçeveleri, minderler veya tabaklar gibi detaylarla ince bir çiçek vurgusu ekleyerek başlayın. Biraz daha ileri gitmek isterseniz, çiçekli bir duvar kağıdı son derece çarpıcı olabilir. Modanın dışına çıkıp kendi tarzınızı oluşturmakla ilgileniyorsanız, Türk tasarımcıların elinden çıkan çini desenleri, pastel tonlar veya göze çarpan objeler ile odalarınızın havasını değiştirebilirsiniz.

Otantik dokunuşlar

Modern bir eve sahip olmak ama aynı zamanda atalarınızın o ince ve emek dolu işlenmiş güzel parçalarını da evinizin bir köşesinde sergilemek mi istiyorsunuz? Öyleyse hiç durmayın! Örneğin; Türk halıları yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılmış ve yüzlerce ilmekten oluşan alın teri göz nuru parçalar olarak sizi bekliyor. Eminiz, şuan birçoğunuzun gözünün önüne büyükannenizin evinin zeminindeki muhteşem renklerle dokunmuş o halı geliyordur ya da kocaman, abartılı ve neredeyse salonun tavasının yarısını kaplayan o şatafatlı avizeler... İşin güzel yanı, artık bu tür bize özgü dekorasyon geleneklerinin modern hayatımıza daha fazla uyacak tasarımları da mevcut!

Malzemeler

Tüketiciler çevre üzerindeki ayak izleri konusunda bilinç kazandıkça, doğal, çevre dostu ve sürdürülebilir malzemeler daha büyük bir trend haline geliyor. Bu da geri dönüştürülmüş ahşap, jüt ve kil gibi doğadan ilham alan veya toprağı çağrıştıran materyallerden üretilmiş eşyalar demektir. Dış mekanı içeriye taşımak için çok sayıda ev bitkisi ve ağaç kullanın! Son olarak, küçük ve kademeli değişikliklerin büyük bir katkı sağlayabileceğini ve modayı takip etmek yerine seveceğiniz şeyleri seçmenin daha önemli olduğunu unutmayın! Modayı doğrudan uygulamaya çalışmak yerine, önerilerimizden faydalanarak, evinize yeni yılda yeni bir soluk kazandıracak incelikli detaylar eklemeyi de unutmayın.  

Konut Sigortası Teklifi Al

En Çok Okunanlar