Generali Sigorta A.Ş

Geçmiş yıllarda arazi sahibi kişiler için tapu parsel sorgulama oldukça uzun süren ve zor bir işlemdi. Genellikle tapu müdürlüklerine bizzat gitmek, il ve ilçeyi belirterek sorgulama yapmak gerekiyordu. Günümüzde ise internetin yaygın kullanımı sonucu geliştiren programlar sayesinde online parsel sorgulama işlemleri oldukça kolay ve kısa süre yapılabilmektedir. Parsel sorgulama konusunda pek çok web sitesi ve programlar kullanılsa da temelde iki şekilde sorgulama yapılabilir. Bunlardan en çok kullanılanı e-devlet uygulaması; diğeri ise tkgm parsel sorgulama yöntemidir.

Detaylı Parsel Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün web sitesine girerek kolayca kadastro parsel sorgulama işlemleri yapılabilir. Dilerseniz direkt olarak, "https://parselsorgu.tkgm.gov.tr" adresine de tıklayarak, sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu alanda sol kısımda yer alan lokasyon bilgilerini girerek sorgulama yapabilir, parsel ve pafta bilgilerini detaylı şekilde görebilirsiniz. Hatta eğer biliyorsanız enlem ve boylam bilgilerini de girerek, sahip olunan arsaya ait koordinat bilgilerine ulaşabilirsiniz. TKGM üzerinden sorgu yaparken hata oluşursa, TAKBİS kaydınız yok demektir. Ada ve parsel sorgulama için özel hizmet veren siteler ile bilgi paylaşımı yapan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), kişisel verilerin güvenliği konusunda TAKBİS kaydı yapılmasına ve her sorgulama öncesinde bu bilgilerin doğrulanmasına önem vermektedir.

E-Devlet İle Parsel Sorgulama

e-Devlet üzerinden ada parsel sorgulama yapabilmek için önce e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Eğer şifreniz varsa, TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e bağlanabilirsiniz. Sistemde yer alan e-Hizmetler alanında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nü seçin. Açılan yeni pencerede, en üst menüde, "Tapu Bilgileri Sorgulama" sekmesine tıklayın. Karşınıza kayıtlı bilgilerinize ait tapu ve parsel bilgileriniz çıkacaktır. İsterseniz harita üzerinden de arsanıza ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

 

 

Konut Sigortası

   

En Çok Okunanlar