Generali Sigorta A.Ş

Hepimizin bildiği gibi tatile gitmek için bir çok opsiyon vardır. Kimisi uçak, kimisi ise uzun araba yolculuğunu tercih eder. Biz de sizin bu yolculuğa çıkmadan önce rotanızın üstünde olan, araba kullanırken dışarıyı rahatça seyredebileceğiniz, Türkiye'de en çok sevilen, en güzel manzaralı 5 yeri bir araya getirdik. Ne kadar iyi araba kullanırsanız kullanın, küçük bir kaza bile başınızı çok ağrıtabilir. Bunun olmaması için ise sizlere "bildiğin gibi olmayan" kasko sigortanızı yapmanızı öneririz. Bu paketin sunduğu esnek teminat paketleri ile bütçenize göre en uygun paketi seçebilirsiniz. Şimdi gelelim uzun bir araba yolculuğunda geçmek isteyebileceğiniz 5 farklı rotaya.

1) Marmaris - Datça - Bodrum


Türkiye'deki En Güzel Manzaralı 7 Sürüş Rotası

Bu yolun üzerinde o kadar keskin virajlar vardır ki, sürücü için manzarayı izlemek bazı noktalarda sakıncalı olabilir. Fakat sol tarafınızdaki deniz, sağ tarafınızdaki ağaçlar, araba içindeki herkesin dikkatini çeker. Yaklaşık 100km olan bu yolda Sakar Geçidi, Gökova Körfezi gibi harika yerlerden geçip, manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

2) Antalya - Göcek


Türkiye'deki En Güzel Manzaralı 7 Sürüş Rotası

 

350km civarı olan bu yol üzerinde, durup keyfini çıkarabileceğiniz bir çok meşhur yerler vardır. Dünyanın en ünlü yürüyüş yollarından biri olan Likya yola, bu rota üzerinde bulunmaktadır. Bunun dışında, bu rotada hareket eden biri için kesinlikle Olimpos, Kaş, Fethiye, Kemer ve Kalkanida durmasını tavsiye ederiz. Ölüdeniz, Çıralı sahili gibi durmak isteyebileceğiniz bir çok nokta olabilir.

3) Bitlis- Van


Türkiye'deki En Güzel Manzaralı 7 Sürüş Rotası


Bir kısmı Bitlis'te bir kısmı Van'ı kapsayan 400 km'lik bu yolu, Van Gölü'nün çevresinde dolaşırken ne kadar çabuk geçtiğini unutacaksınız. Eşsiz manzarası, girintili çıkıntılı koylar, antik çağlara tanıklık etmiş mekanlar sizi büyüleyecektir. Muradiye Şelalesi, Adilcevaz, Tatvan, bu rota üzerinde durmak isteyebileceğiniz bir kaç noktadan bir tanesidir.

4) Eskişehir - Han


Türkiye'deki En Güzel Manzaralı 7 Sürüş Rotası


Han ilçesine giderken, yol ne kadar düz olsa da burası size Toskana bölgesini andırır. Bu rota üzerinde, Bizans, Frig, Roma döneminden kalan bazı eserlere rastlayabilirsiniz. Bu tarihi yolu, Ana Kraliçe Matar, adanmış olan Yazlıkaya'yı ziyaret ettikten sonra noktalayabilirsiniz.

5) Trabzon - Artvin


Türkiye'deki En Güzel Manzaralı 7 Sürüş Rotası


Karadeniz'in güzel sahillerinden başlayan bu yol, muhteşem sahilleriyle, yaylarıyla süslü olup, bahar ayında ayrı bir keyfi vardır. Karadeniz ormanlarından, Kaçkar dağlarına kadar değişik nitelik özelliklere sahip yerlerden geçip keyfini çıkarabilirsiniz. Bu yolculuklara çıkmadan önce yapmanız gereken tek şey "bildiğin gibi olmayan" kaskoyu yaptırmanızdır.

En Çok Okunanlar