Generali Sigorta A.Ş

Yeni sürücülerin otomobil kullanabilmeleri harika bir his! Ancak ilk altı ay, yeni ehliyet alan sürücüler için tehlikeli olabilir; kaza yapma olasılıkları daha tecrübeli sürücülere göre çok daha yüksektir. Bazı temel emniyet tedbirlerine uyduğunuz sürece, yeni bir sürücü olsanız bile hem otomobilinizi hem de sürücülük kariyerinizi zarar görmekten koruyabilirsiniz. Yeni sürücülerin bilmesi gerekenlerin başında trafik sigortası yaptırmanın zorunlu olduğu gelmektedir. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkmaları yasaktır. Keyifli sürüşler!

1. Kör noktanızı kontrol edin

O aracın geldiğini görmediniz, değil mi? Kör noktanın bu isimle anılması boşuna değil. Karşıya baktığınızda gördükleriniz ile dikiz aynasında gördükleriniz arasında kalan bölgeye, ya da aynalara bakarken otomobilinizin kaportasının görmenizi engellediği bölgelere kör nokta adı verilir. Her aracın kör noktaları farklıdır, bu yüzden dönüş yapmadan, şerit değiştirmeden veya yola çıkmadan önce daima tetikte olun.

2. Şeridinizi tanıyın

Bir yola girdiğinizde hızınızı etrafınızdaki araçlara uydurun. Tabii ki hız sınırını aşanlar hariç! Sürüş esnasında en rahat olduğunuz hıza uygun şeritte ilerleyin ve şerit değiştirirken mutlaka sinyal verin.

3. Aracınızın emniyet gereksinimlerini anlayın

Aracınızın yola uygun olmasını sağlamak için araç bakımınızı periyodik olarak yaptırmalısınız. Takviminize bir hatırlatma ekleyin ve herhangi bir şey normal görünmüyorsa otomobilinizin bakımını diğer zamanlarda da yaptırmaktan çekinmeyin.

4. Gece geç saatlerde otomobil kullanmayın

Düşük görüş mesafesi, yorgunluk gibi birçok etken yüzünden gece geç saatlerde otomobil kullanmak kötü bir fikirdir. Mümkünse hava karardıktan sonra taksiye binin.

5. Araçta birden fazla yolcu varken dikkat edin

Arkadaşlarınızı gidecekleri yere bırakmak otomobil kullanmanın büyük bir faydası gibi görünebilir ancak arka koltukta dikkatinizi dağıtan yolcular varsa kaza yapma olasılığınız artar!

6. Bildiğiniz yolları kullanın ve kısa yolculuklar yapın

Karmaşık yollarda strese girmek yerine bildiğiniz yolları kullanın, yolculuklarınızı kısa tutun ve uzun süre otomobil kullanmaktan kaçının.

7. Telefonunuzu sessize alın

Telefonunuzu araca bağlayarak yaptığınız telefon görüşmeleri bile dikkatinizi dağıtabilir, bu yüzden telefonunuzu gözünüzün önünde tutmayın. Birçok akıllı telefon Rahatsız Etme özelliğine sahiptir; bu sayede, trafikteyken telefonunuzun çalma veya titreme ihtimali yoktur.

8. Dikkat dağıtan unsurlardan uzak durun

Aynada saçınızı kontrol etmek ya da yeni bir müzik seçmek... Aynı anda birden fazla işi yapmak başka durumlarda çok faydalı olsa da, otomobilde her zaman kötü bir fikirdir! Gözünüzü yoldan ayırmayın ve dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzaklaşın. Ayrıca hem görme hem de işitme duyunuza hakim olmanız gerekir, bu yüzden kulaklığınızı evde bırakın.

Yüksek sesle müzik, dikkat dağıtıcı bir radyo programı veya podcast dinlerseniz korna çalan bir otomobili veya durmanız için size bağıran bir yayayı duyamayabilirsiniz. Yol emniyeti ipuçlarından doğru kasko sigortasını belirlemeye kadar, trafiğe Generali’nin desteğiyle çıkmanın çeşitli yollarını keşfedin.

Kasko

En Çok Okunanlar