Generali Sigorta A.Ş

Yağmurlu Havalarda Güvenli Yolculuk Tedbirleri

İlk Yayınlanma: 04.06.2018 Generali Sigorta Son Düzenleme : 22.11.2022

Sıcak ve bunaltıcı bir yaz mevsimi yaşarken, ülkemizin bazı bölgelerinde hava biraz rahatladı; bir anda başlayan yağışlarla içimiz ferahladı. Yağışlı günlerde araç kullanırken dikkatli olunması gereken noktalar neler biliyor musunuz? Yağmurlu havalarda güvenli yolculuk tedbirleri için yazımıza göz atın.

Kasko Fiyatını Öğren!

Yağmurlu havalarda araç kullanmak kuru havalardakine oranla daha bir dikkatli ve tedbirli olmayı gerektirir. Zira özellikle yağışın başlamasıyla yoldaki toz gibi kalıntılar yolun kayganlaşmasına neden olacak, dikkati elden bırakmamayı gerektirecek durumlara meydan verebilecektir. Yağışla birlikte yol tutuşları azalan araçların kontrolünü sağlarken takip mesafesini kuru havalara göre arttırmak, araç camlarınızın buğulanmamasına özen göstermek, hava serinlediği için aracın iç ısısını artırırken dikkatli olmak, aracın hızını ekstra özen göstermek ve hızlı gitmemek gibi önlemler yağmurlu havalarda sürüş güvenliğini artıracaktır. Yolun ıslak zemini sebebiyle yol tutuşu azalacağı için ani frenden kaçınmak özellikle önemli bir konu. Yanı sıra yol üzerinde bulunan su birikintileri, çukur ve hasarlara dikkat etmek de önemlidir. Tabii bir de teknik konular var söz edilmesi gereken… Örneğin aracınızın sileceklerinin kusursuz çalışması yağmurlu havalarda güvenliğiniz için atlanmaması gereken bir konu. Ayrıca araç lastiklerinin kontrollerinin yapılmış olup ömrünü tamamlayan lastiklerin kesinlikle kullanılmaması da sürüş güvenliği için gözden kaçırılmaması gerekenler. Yolda trafik işaretleri ve kurallar uymak, hız limitlerini gözetmek, sollama yaparken düşen görüş mesafesini de aklınızda bulundurarak dikkatli olmak, direksiyon tutuşunun aracın kontrolünü en iyi sağlayacak 9.15 şeklinde sabitlemek, ani şerit değişimlerinden uzak durmak gibi konularda yağmurlu havalarda güvenli yolculuk tedbirleri arasında yer almaktadır. Aracınızı yolda karşılaşılabilecek aksiliklere karşı güvence altına almak için trafik sigortası ve kasko sigortası konusunda bilgi almayı ihmal etmeyin.

Benzer Başlıklar

Kaza Tespit Tutanağının Tutulmadığı Durumlar Nelerdir?

Kaza Tespit Tutanağının Tutulmadığı Durumlar Nelerdir?

Kaza tespit tutanağı, kaza tespit tutanağı sorgulama, kaza tespit tutanağı itiraz, kaza tespit tutanağı sorgula yanıtları için tıklayınız.

Devamını Oku
Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Olur? Kasko Karşılar Mı?

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Olur? Kasko Karşılar Mı?

Araba anahtarı kaybı veya çalınması durumlarında kasko sigortasının sağladığı teminatları ve uygulamalarını hemen öğrenin.

Devamını Oku
Araçta Meydana Gelecek Yangın Durumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araçta Meydana Gelecek Yangın Durumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafikte seyir halindeyken karşılaşılabilecek en tehlikeli durumlardan biri olan araç yangınlarının yüzde 59’u motor bölgesinde, yüzde 35’i yolcularda...

Devamını Oku