Generali Sigorta A.Ş

Bebekler, keşfetmeyi sever; evler ise gizli tehlikelerle doludur. 0-6 yaş grubunda ölüme yol açan düşmelerin %50-80’inin evde meydana geldiği bilinmekte olup, gündelik hayatımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimiz aslında yanık, zehirlenme, çarpma gibi birçok kazaya sebebiyet verebilir. Bebeğiniz çok yakında emeklemeye ve tırmanmaya başlayacak, bu yüzden bu tedbirleri en kısa sürede almanız iyi bir fikir olabilir! İşte meraklı bebeklerin güvende kalması için alabileceğiniz tedbirlerin listesi.

Mutfak

Genellikle evin kalbi olan mutfak, gezinen bebekler için tehlikeli bir yer olabilir. Yiyecek ve içecekleri yüzeylerin kenarına bırakmayın, tencerelerin saplarını ocağın iç tarafına çevirin ve mümkünse ulaşmanın daha zor olduğu arka ocakları kullanın. Sarkan masa örtülerine ve bezlere asılmak isteyebilirler, bu yüzden bunların sarkmamalarını sağlayın. Buzdolabı kilidi ve fırın kapağı kilidi gibi araçlarla mutfakta emniyeti kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Oturma odası

Bebekler büyüdükçe merakları da artar ve yaşam alanlarında gezinirler. Kablo ve kordonları ulaşamayacakları yerlerden geçirmenin yanı sıra, priz koruyucular kullanabilir, dolap kapaklarına ise menteşe kilitleri ve emniyet mandalları takabilirsiniz. Mobilyaların devrilme riski varsa duvarlara sıkıca sabitleyin, kırılabilecek eşyaları kaldırın, sivri köşeleri (mesela sehpalar ve kitaplıklar) kaplayın ve elektrikli aletleri kullandıktan sonra fişlerini çekin.

Yatak odaları ve banyolar

Yatak odalarında bebek güvenlik kapısı kullanırsanız bebeğinizin siz fark etmeden tehlikeye maruz kalmayacağından emin olabilirsiniz. Banyolarda, bütün keskin cisimleri, ilaçları, losyon ve merhemleri kilit altında tutun ve banyoları veya lavaboları kesinlikle ıslak bırakmayın.

Klozet kapağını ve oturağı mutlaka kapalı tutun. Son olarak, bebeğinize eşyalara takılabilecek büzgü ipleri olmayan basit giysiler giydirin ve bebek telsizi kullanın. Her an gözünüz üzerinde olmayabilir; bu yüzden, bebek telsizi içinizin rahat etmesini sağlar ve harcadığınız paraya değer! Ailenizin iyiliği birinci önceliğiniz; bu nedenle, Generali’nin yardımıyla kendinize ve çocuklarınıza iyi bakın.

En Çok Okunanlar