Generali Sigorta A.Ş

Yetişkinlerin en can sıkıcı buldukları şeylerden birisi, valiz hazırlamaktır. Hele bir de çocuklarımız varsa, valiz hazırlamanın o zamana dek hiç bilmediğimiz zorluklarını keşfetmek durumunda kalmamız işten bile değil. Keşke aileler için mükemmel bir tatil hazırlığı listesi olsaydı, değil mi! Aileler için eksiksiz bir liste hazırlamamız mümkün olmasa da nereden başlayacağınızı söyleyebiliriz. İşte alan kazanmanızı, ağırlığı azaltmanızı ve yüksek bagaj ücretlerinden tasarruf etmenizi sağlayacak 14 adımlı minimalist bir valiz hazırlama yaklaşımı... Üstelik, ailece harika bir tatil yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza alabileceksiniz!

1. Aşama: Eşyalarınızı minimuma indirme

1. Bir liste hazırlayın

Bu hem bir şeyleri unutma riskinizi azaltacak, hem de gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri düşünmenizi sağlayacak. Bunu dijital olarak yaparsanız, listenizi hazırlamanız, düzenlemeniz ve kısaltmanız çok daha kolay olur. Ayrıca, başka tatillere çıkarken tekrar kullanabilirsiniz.

2. Daha küçük, daha hafif valizler satın alın

Valiziniz tam dolu değilse, kendinizi boş yerleri doldurmak zorunda hissedersiniz. Kısıtlı alan yaratıcı olmanızı sağlar, daha hafif bir valiz ise toplam yükünüzü azaltır.

3. Çamaşır yıkamayı planlayın

Çamaşır makinesi olan bir Airbnb evinde veya çamaşır yıkama hizmeti veren bir otelde rezervasyon yaptırırsanız, yanınıza çok daha az giysi alabilirsiniz. Gerçekçi olun; götürmek istediğiniz her şeyi yatağınızın üzerine koyun, ardından üçte biri ila yarısını ayırın. Basit düşünün. Küçük, hemen kuruyan giysileri hızlıca yıkayabilirsiniz. Örneğin, sadece üç iç çamaşırı alabilirsiniz: biri giymek için, biri yıkamak için, biri de her ihtimale karşı...

4. Minimal bir seyahat gardrobu oluşturun

Pastel/minimal bir renk paletine bağlı kalmanız giysilerinizi birbiriyle eşleştirmenizi kolaylaştıracak ve daha az eşyaya ihtiyaç duymanızı sağlayacaktır. Mümkün olduğunca çok resmi veya çok gündelik olmayan giysileri tercih etmeniz, gündüz ve akşam için ayrı giysilere olan ihtiyacınızı azaltır. En çok yeri ayakkabılar kaplar; bu yüzden, yanınıza sadece bir veya iki çift ayakkabı alın. Örneğin; gündüz parlak yeşil spor ayakkabılarınızı, akşam ise siyah ayakkabılarınızı giyebilirsiniz. Gündüz canlı görünmek, gece ise şık olmak için küçük aksesuarlar kullanın.

5. Tüketim malzemelerinden kaçının

Yalnızca yolda ihtiyaç duyacağınız tüketim malzemelerini ve gideceğiniz yerde bulamayacağınız ürünleri yanınıza almaya çalışın. Kalan her şeyi orada satın alabilirsiniz.

6. Listenizin kalanını minimuma indirin

Her eşyayı sorgulayarak mümkünse minimum miktarda götürmeye veya hiç götürmemeye karar verin. İşte başlangıç için öneriler:

  • Fiziksel kitaplar yerine e-Kitap okuyucu veya tablet götürün
  • Şişme seyahat yastığı kullanın
  • Seyahate uygun elektronik aletler alın ve kalacağınız yerde bulabileceklerinizi evde bırakın
  • Birden fazla eşya yerine çok amaçlı tek eşya kullanın. Örneğin; yanınıza pike alırsanız, bunu battaniye, havlu, örtü, hatta bohça olarak kullanabilirsiniz.

2. Aşama: Çocuklarınızın eşyalarına düşünceli bir yaklaşım sergileme

7. El valiziniz için liste hazırlayın

Uçuş sırasında ihtiyaç duyulabilecek her şey bu listede yer almalıdır; örneğin bebek bezi, mama, oyuncaklar ve yedek giysiler... Çocuklarınızın tüketim malzemeleri söz konusu olduğunda da gideceğiniz yerde satın alabileceğiniz ve yolda ihtiyaç duymayacağınız herhangi bir şeyi yanınıza almayın. Valizinizi hazırlamaya başlamadan önce, her şeyi yatağınıza koyun. Ailenizin her ferdi için bir yığın yapın ve neleri evde bırakabileceğinizi düşünün. Tüm eşyaları bir arada görmek, valizinizi tıka basa doldurmanızı engelleyecektir.

8. Eğlenceyi gözden geçirin

Oyuncaklar çok yer kaplayabilir. O yüzden muhtemelen düşündüğünüzden daha az oyuncağa ihtiyacınız olacağını göz önünde bulundurun. Yanınıza bir veya iki favori oyuncağı ve oyun kartları gibi küçük eşyaları alın. Unutmayın; tatil yerlerine gitmek kendi eğlencesini yaratır! Büyük çocuklarla hazine avı oynayın ve görebileceğinizi bildiğiniz şeyleri bulmalarını isteyin. Böylece hem keşfetmelerini teşvik eder hem de eğlenmelerini sağlarsınız. Yapılabilecek fazla bir şey olmadığında, tablet veya küçük bir oyun konsolu az yer kaplar ve çocuklarınızın eğlenmesini sağlar (ancak kullanım süresini kısıtlamayı unutmayın).

9. Çocuklarınızın seyahat yöntemini seçin

Katlanır puset, yanınıza alabileceğiniz en büyük eşyadır. Bu yüzden doğru puseti bulmak için zaman ayırmanıza değer. Küçük çocuklar için hem araba koltuğu hem de puset olarak kullanılabilen bir model seçilebilir, böylece taksilerde ve kiralık arabalarda zorluk çekmezsiniz. Büyük çocuklarda ise hafif ve kolay katlanabilen bir puset arayın. Ayrıca, iyi bir depolama alanı sağlamasına, güneş/yağmur korumasının bulunmasına, manevra kabiliyetine ve yatırılabilir olmasına dikkat edin. Ayrıca seyahat beşiği ve temizlik konusunda endişeleriniz varsa alt değiştirme örtüsü de alabilirsiniz.

3. Aşama: Sağlıklı ve güvende kalmak

10. Aşı yaptırın

Gideceğiniz yer için önerilen aşıları araştırın (unutmayın, çocuğunuz sizden fazla aşıya ihtiyaç duyabilir). Seyahat tarihini beklemeden bütün aşıları yaptırın.

11. Bir bakım seti hazırlayın

Güneşli bir yere gidiyorsanız, mutlaka şapka, güneş gözlüğü ve yüksek koruma faktörlü güneş kremi götürmelisiniz. Sivrisinek problemiyle karşılaşacağınızı düşünüyorsanız, taşınabilir cibinlik çok işinize yarayabilir. Aşağıdakileri içeren bir mini İlk Yardım Seti de faydalı olabilir:

  • Termometre
  • Çocuklar için ağrı kesici
  • Yara bandı
  • Antiseptik
  • Antihistamin
  • Yol tutması ilacı
  • Reçeteli ilaçlar

12. Şu belgeleri ve bilgileri yanınıza alın:

Yanınıza herhangi bir ilaç alıyorsanız, havalimanında sorun yaşama ihtimaline karşı reçetenizin veya doktor raporunuzun kopyasını yanınıza alın. Çocuklarınızın soyadı sizinkinden farklıysa, akraba olduğunuzu kanıtlayan belgeleri mutlaka yanınızda taşıyın, havalimanı yetkililerinin soru sorması halinde işe yarayacaktır. Ayrıca, acil durum halinde ulaşabileceğiniz yerel bir çocuk doktorunu önceden bulmak iyi bir fikir olabilir.

4. Aşama: Yola çıkma hazırlığı

13. Sigorta yaptırın

İyi bir seyahat sağlık sigortası, çocuklarınızın ihtiyaç duyduğu bakımı almasını ve yüksek sağlık giderlerini nasıl ödeyeceğiniz konusunda endişelenmemenizi sağlar. Seyahatte bakıma ihtiyaç duymasalar bile, gönül rahatlığına paha biçilemez!

14. Çantanı akıllıca hazırla

En ağır eşyalarınızı yolda giyerek valize koymaktan kaçının. Valize koyduğunuz giysilerin katlanmak yerine rulo yapılması, daha az yer işgal etmelerini ve ütüleme ihtiyacının azalmasını sağlar. Ölü alanlara, örneğin ayakkabıların içine mümkün olduğu kadar fazla eşya koyun. Ardından, kalan eşyaları daha da sıkıştırmak ve düzgün tutmak için eşya düzenleyiciler kullanın. Bu noktaya kadar ulaştıysanız, başarılar. Bütün bir ailenin eşyalarını başarıyla valize yerleştirdiniz!

Aile seyahati için liste örneği

Önemli bir şeyi unutacağınızı mı düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin, arkanızda biz varız. Aile seyahati için liste örneğimizi indirerek riski azaltın. Tek yapmanız gereken, listeye ihtiyaç duyduğunuz diğer eşyaları eklemek. Rica ederiz.

 

Çocuklarla tatile çıkarken valiz hazırlamanın püf noktaları 

En Çok Okunanlar