Generali Sigorta A.Ş

 

Kültür sanat konusunda pek çok aktivitenin bulunduğu İstanbul’da çocuklarınız için de farklı alternatifler bulunur. Çocuklarla birlikte hem kaliteli zaman geçirebilecek hem öğretici etkinlikler yapabileceğiniz müze gezilerinde eğlenebileceksiniz. Müzeler, çocukların geçmiş dönemlere ait eserleri görerek öğrenebileceği en iyi yerler arasında yer alır. Okul dışı bir etkinlik arıyorsan eğer en eğitici alternatiflerden biri müze gezmeleridir. Müze gezileri çocuklara gözlem yapabilme, neden-sonuç ilişkisini öğrenme, yaratıcılığı geliştirme gibi beceriler konusunda destekler. Çocuklar için müzeler hayal güçlerini geliştirebilecekleri, sanatı somut şekilde görebilecekleri ve tarihsel anlamda geçmişin izlerine göz atabilecekleri bir deneyim sunar. 

İstanbul'da Çocuklarla Gezilecek Müzeler

Anadolu Yakası’nda Çocuklarla Gezilecek Müzeler

Çocukların etkinliklerle öğrenmelerini desteklemen onların hayal dünyasında da kalıcı izler bırakmanı sağlar. İstanbul Anadolu Yakası’nda miniklere eşsiz bir deneyim kazandırabileceğin seçenekleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

 

1- Motivasyon Müzesi, Ataşehir

Anadolu Yakası’nın en kalabalık yerlerinden birinde yer alan Motivasyon müzesi; capcanlı ışıkları, sanal gerçeklik sunan farklı alanlarıyla çocukların ilgisini çeker. Farklı konseptlere sahip oyun alanlarında birlikte eğlenceli vakitler geçirebilirsin. Çocuğuna interaktif bir deneyim yaşatacak müzeyi haftanın her günü ziyaret etme imkanın var.

2- İstanbul Oyuncak Müzesi, Kadıköy

2005 yılında Sunay Akın’ın kurduğu Oyuncak Müzesi pek çok ziyaretçinin mutlu şekilde ayrıldığı yerler arasında yer alır. Oyuncaklar üzerinden dünya tarihini anlatmak isteyen müze hem senin hem de çocuğunun dikkatini çekebilecek oyuncaklardan oluşur. Müzede aynı zamanda çocuklara yönelik farklı aktiviteler ve atölyeler de vardır. Oyuncak Müzesi, pazartesi günleri hariç tüm hafta ziyaretine açıktır. 

3- Müze Gazhane, Kadıköy

Çocukların için masal atölyelerinden heykel yapımına, origamiden söyleşilere kadar pek çok aktiviteyi bir arada bulabileceğin müzelerden biridir. Minikler burada çeşitli keşifler yapabilir, bilim ve iklim müzesini gezebilir. Dilersen haftanın her günü açık olan müzenin kütüphanesinden de yararlanabilirsin.

4- Dinazor Müzesi, Maltepe

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi içerisinde yer alan Dinazor Müzesi’nde hareket eden, ses çıkaran dikkat çekici dinazor tasvirlerini görebilirsin. Haftanın her günü ziyaret edilebilen müzede tarih öncesi dönemlerde yaşayan dinazorlar hakkında bilgi edinmeni sağlayan pek çok eşya bulunur.

5- Barış Manço Evi, Moda

Barış Manço’nun yaşadığı ev ölümünden sanatçının kişisel eşyalarının sergilendiği bir müze haline getirilmiştir. Eğer senin de unutamadığın ‘’Adam Olacak Çocuk’’ anın varsa bu müzeden hoşlanabilir, çocuklarının Barış Manço’yu daha yakından tanımasını sağlayabilirsin. Pazartesi hariç diğer günler ziyaretini yapabilirsin.

Avrupa Yakası’nda Çocuklarla Gezilecek Müzeler

Anadolu Yakası’nda olduğu gibi Avrupa Yakası’nda da çocuklarla gezilecek müzeler bulunur. Çocuklar için müze gezileri; onların farklı konsepte birbiri ile uyumlu ögeleri görmesine ve çocuğun estetik algısını geliştirmesine katkı sağlar. Avrupa Yakası’nda çocuklarlarınla gidebileceğin müzeler ise bunlardır:

1- Miniatürk, Beyoğlu

Türkiye’deki 136 mimarinin küçültülmüş hallerini bir arada görebileceğin Miniatürk’te çocuklarınla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Çocuğunuz bu müzede hiç gezip görmediği bir şehirdeki tarihî eserlerle ilgili bilgi edinebilir. Birlikte hem eğlenip hem öğreneceğiniz bu deneyimi mutlaka yaşamalısın.

2- Panorama 1453, Topkapı

Türkiye’nin ilk panoramik özellikli müzesi Panorama 1453’te üç boyutlu şekilde İstanbul’un fetih zamanlarına tanık olabilirsin. Muhteşem görsellerle bir fetih deneyimi yaşatan ortam hem çocukların hem senin eğlenceli vakit geçirebileceğin yerler arasındadır.

3- Balmumu Heykel Müzesi, Beyoğlu

Einstein, Gandhi, Obama, Beyazıt Öztürk, Ronaldo gibi kültürel, sanat ve spor dünyasından popüler insanların bal mumundan heykelinin yer aldığı müze genel şekilde dikkati çeker. Audrey Hepburn, Madonna, Marilyn Monroe gibi dünyaca ünlü isimlerin gerçeğine benzer balmumu heykellerine yakından bakarak, çocukların farklı bir deneyim yaşamasını sağlayabilirsin. Müze, her gün ziyarete açıktır.

4- Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy

Çocuğunuzla uzun saatler geçirebileceğin bu müzede geçmiş dönemlere ait araba, uçak, denizaltı, tren gibi araçları görebilirsin. Sanayi gelişimi alanında tarihsel bir yolculuğa çıkacağın müzeyi Pazartesi günleri hariç diğer günlerde gezebilirsin.

 

En Çok Okunanlar