Generali Sigorta A.Ş

Hepimiz yerli yersiz bir şeyler atıştırmaktan şikayetçiyiz. Kurabiye kavanozunun açılmak için yalvardığı ve koca bir dilim pastanın hiç zorlanmadan tabağımıza yerleşverdiği zamanları düşünün. İşte bu krizleri minimuma indirmenin ve kendinize gelmek için illaki bir şey yemeniz gerekiyorsa sağlıklı yiyecekler ile atıştırmayı öğrenmenin yolu...

TV izlerken veya bilgisayarınızı kullanırken yemek yemek, ne kadar yediğinize dikkat etmeden bütün tabağı silip süpürmenize yol açabilir! Bunun yerine, ekrandan uzaklaşın ve yediğiniz yemeği düşünmeye ve her lokma yemeğin tadını çıkarmaya zaman ayırın. Araştırmalara göre; dikkatsiz bir şekilde yemek yemek, %69 daha fazla atıştırmalık tüketmeye yol açabilir!

Yorgun veya sıkkın hissettiğimizde zihnimiz genelde tatlılara odaklanır; bu yüzden, uyanık kalabilmek için yemeğe ihtiyaç duymamak üzere mutlaka vücudunuza gereken enerjiyi kazanacak kadar uyuyun. Gün boyunca ekran başından düzenli olarak kalkın ve aklınızın yemeğe gitmesini önleyin.

Susuzluk genellikle açlıkla karıştırılır; bu yüzden, ihtiyaç duydukça su içebilmek için yanınızda her zaman bir şişe su bulundurun. Bir atıştırmalık almaya kalkmadan önce birkaç yudum su için, bunun sizi doyurduğunu hissedebilirsiniz. Daha doyurucu bir şeye ihtiyaç duyuyorsanız, atıştırmalıklar yerine çay veya kahve gibi sıcak bir şeyler içmeyi deneyin.

En uygun yiyecek seçimlerini yaparak ani enerji tükenmelerinden kaçının. Kahvaltıda, yulaf, yoğurt, meyve ve yumurta gibi sizi daha uzun süre tok tutacak yiyecekleri tercih edin. Yağ içeriği düşük proteinler, tahıllar ve tatlı patates öğle yemeği için idealdir.

Son olarak, zaman zaman atıştırma canavarına yenilebilirsiniz; insanlık hali. Bazen vücudumuz ihtiyaç duyduğu şeyi yapmamızı ister. Bu durumlar için, el altında enerji topları, yoğurt (çok az bal ilavesiyle leziz olacaktır), humus, kraker ve kuruyemiş gibi sağlıklı seçenekler bulundurmanız faydalıdır.

En Çok Okunanlar