Generali Sigorta A.Ş

Covid-19 sürecinde evde daha çok vakit geçirilmesi enerji tüketiminde %17 civarında bir artışa yol açmıştır. Yaz mevsiminin geride kalması ve havaların soğumasıyla, enerji faturaları daha da yükselmeye başlayabilir.

İşte enerji tasarrufu yapmak, faturaları düşürmek ve evinizi sıcak tutmak için akıllı teknolojilerden faydalanmanın yolları.

Tipik bir evin enerjisinin yarısından fazlası ısıtmaya ve sıcak suya harcanır. Akıllı bir ısıtma sistemi kurmak, en fazla enerji kullandığınız zamanı ve bu enerjinin maliyetini göstererek faturaları dörtte bir oranında düşürebilir. Gün boyunca nerede olursanız olun, sadece bir uygulama kullanarak ısıtma ayarlarını değiştirebilirsiniz. Başlangıç olarak akıllı oda termostatlarına göz gezdirebilirsiniz.

Aydınlatma, tipik bir elektrik faturasının yaklaşık %15’ini oluşturur ve tasarruf etmenin kolay olduğu bir alandır. Kullandığınız ampulleri LED ampuller ile değiştirmeyi düşünün. Enerji tasarruflu ampuller arasında en pahalı olanlar bunlar olsa da, geleneksel ampullere göre %80’e varan oranda daha düşük enerji kullandıkları ve çok uzun ömürlü oldukları için uzun vadede tasarruf etmenizi sağlarlar.

DVD oynatıcı, bilgisayar, TV ve yazıcı gibi birçok elektrikli cihaz, kullanılmadığında bile enerji tüketir. Akıllı prizler, kullanılmadığında bağlı cihazlara giden gücü tamamen keser. Bu da elektrik sarfiyatını azaltarak toplam enerji harcamalarınızda düşüş sağlar.

Evinizin tamamını bir uygulamaya bağlamanıza, evinizi uygulama üzerinden kontrol etmenize ve tamamen otomasyon sağlamanıza imkan tanıyan harika teknolojiler bulunmaktadır. Bir ev kontrol sistemi kullandığınızda, uygulamalar uyandığınızda ışıkları yakabilir, üşüdüğünüzde ısıyı yükseltebilir, hatta biraz enerjiye ihtiyaç duyduğunuzda kahve makinesini çalıştırabilir. 

Son olarak, alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik büyük bir fark yaratabilir. Bir odadan çıkarken ışıkları söndürmeyi ve gece ısıtmanın derecesini kısmayı unutmayın; çok küçük değişikliklerin bile büyük bir fark yaratabileceğini keşfedeceksiniz!