Generali Sigorta A.Ş

Arabalar kullanıldıkça kirlenir, kirlendikçe de temizlik ister. Bunun için aynı evde beslediğiniz çiçekler gibi ilgi isterler. Yalnız araç temizlemede her zaman klasik yöntemlerle ilerlemek zorunda değilsiniz. Alternatif yöntemlerle de arabanızı şaşırtıcı bir şekilde tertemiz yapıyor olabilirsiniz. Biz de bu şaşırtıcı yolları sizler için araştırdık ve 9 madde halinde sıraladık.

1- Klima boşluklarını temizlemek için boya fırçası kullanın!

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu

Klima boşluklarını boya yapmak için kullanılan fırçalarla temizlerken bir yandan da elektrikli süpürge ile çıkan tozları vakumlarsanız arabanıza iletilen hava hem daha temiz olacaktır hem de çıkan toz arabanızın başka bir yerine konmayacaktır. Bu uygulamayı arabanızın tuşlarında ve toz tutan ufak alanlarında da kullanabilirsiniz.

2- Kötü kokulardan temelli kurtulmak için:

Araç parfümleri de kullansanız, arabanızı sürekli temizletseniz de koku bir türlü gitmeyebilir. Bu durumda klima filtrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz. Kışın aracı ısıtmak için, yazın soğutmak için hunharca kullanılan klimalar hava değişimi sırasında tabii ki toz ve kirle kaplanarak koku yaratıyor.

3- Diş fırçasıyla kirlere son!

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu 

Arabanızın plastik yüzeyleri kirden renk değiştirmişse, sulandırılmış bulaşık jeli ve diş fırçası ile kirli bölgeyi iyice fırçalamalısınız. Değişime siz de çok şaşıracaksınız.

4- Solmuş ve yıpranmış ön panele çözüm:

Biraz zeytinyağı aracınızın deri kaplı ön panelini yeni gibi yapacak desek? İnsan vücuduna da çok yararlı olan zeytinyağı arabanızın ön panel yüzeyinde oluşan yıpranmaları yok ederek yenileyecek.

5- Tüylere elveda...

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu

Hayvan dostlarımızı çok seviyoruz, ama araba koltuğunda oturduklarında ister istemez tüy döküyorlar. Bu tüylerden kurtulmanın en kolay yolu ise su püskürttükten sonra cam silme aleti ile koltukların yüzeyinin süpürülmesi. Tüylerin bir araya toplandığını gördüğünüzde elektrikli süpürgeyle vakumlayabilir ve koltuğun tamamen arındığını görebilirsiniz.

6- Ayların biriktirdiği kir nasıl gidecek?

Çok amaçlı bir temizleyici alıp onu iyice köpürterek araç koltuklarınızı adeta şampuanlamalısınız. Ardından bir süngerle sert hareketler yaparak kirleri yüzeye çıkartmış ve yepyeni bir koltuğa sahip olmuş olursunuz.

7- Farları parlatmak için…

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu

Farlarınız mı buğulandı? Farların dış yüzeyini bir miktar diş macunu ile sıvayıp kibarca silin, ve suyla yıkayın. Farkı göreceksiniz.

8- Tekerlerinizi parlatmak mı istiyorsunuz?

Teker jantlarınız eski görünümünden çok uzak ve mat duruyorsa içerisinde asit bulunmayan toz bir temizleyici ile ovalarsanız yeniden eskisi gibi olacaktır. Asit içeren temizleyiciler jant maddelerinin oksitlenmesine sebep olduğundan kullanılmamalıdır.

9- Arabanızın halılarını temizlemek için:

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu

Arabanızın tabanında bulunan halılarınız ayakkabılarımız yüzünden oldukça pislenebilen yerler. Ama kirlerden arındırmak da bir o kadar basit. Leke çıkarıcı spreyi halılara sıkar ve biraz bekledikten sonra çamaşır makinesine atarsanız çamurun, lekelerin ve tozun yok olduğunu fark edeceksiniz. BONUS: Mikropların kırılması ve kötü kokuların giderilmesi için de Ozon Bombardımanı

Arabanızı Temizlemenin 9 Şaşırtıcı Yolu

Kaskosunu Generali Sigorta'dan yaptıranlar Ücretsiz Araç Bakımı kazanıyorlar. Bu paketin içerisinde mikroplardan ve kötü kokulardan kurtulmanızı sağlayacak Ozon Bombardımanı hizmeti de mevcut. Siz de hemen ücretsiz Kasko teklifi almak için aşağıdaki "Teklif Al" butonuna tıklayabilirsiniz.

Teklif Al