Generali Sigorta A.Ş

Söz konusu sağlık olduğunda daima ulaşılabilir ve kapsamlı bir hizmet almak oldukça önemli çünkü sağlık hizmetleri aynı zamanda kişilerin daha kaliteli bir yaşama sahip olmasını da sağlar. Fakat bu kapsamlı sağlık hizmeti, bazı durumlarda yüksek maliyetleri de beraberinde getirebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası tam da bu durumlar için var! İhtiyacınıza yönelik teminatlara sahip bir sigorta güvencesi ile bir sağlık hizmeti almanız mümkün. Peki nasıl? Tamamlayıcı sağlık hizmeti ne işe yarar gibi sorularınız varsa doğru adrestesiniz. Bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortası nedir gibi tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık hizmetlerine erişim ve sağlık harcamaları sorunları herkes için çözülmesi gereken bir konu. Bu konunun çözümü olarak da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri öne çıkıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri kişilerin SGK anlaşmalı kurumlarda sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlar. Teminatların sunduğu kapsamlar sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu hastaneler, tıp merkezleri ve eczanelere göre değişkenlik göstermekle beraber sigortalılara birçok riske karşı güvence sağlar. Bunun için sigorta hizmeti alırken poliçede yer alan teminatları detaylı bir şekilde incelemek oldukça önemlidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının farklı teminatlar sunabileceğinden daha önce de bahsemiştik.  Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigortalıların poliçe başlangıç tarihinden itibaren yatarak tedavi gerektiren dahili ve/veya cerrahi yatışları, cerrah veya hekim ücretleri, ameliyat malzeme giderleri gibi tıbbi müdahaleleri karşılar. Buna ek olarak, poliçe başlangıç tarihinden itibaren doktor muayenesi, görüntüleme hizmetleri, tahlil ve fizik tedavi gibi ayakta tedavi gerektiren tıbbi müdahaleleri için de güvence sağlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetlerinde bazı teminat limitleri sigortalıların tercihlerine göre farklı seçenekler ile poliçeler ihtiyaca yönelik bir şekilde düzenlenebiliyor. Hizmetlerin maliyetleri de bu doğrultuda değişkenlik gösteriyor. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak poliçeleri değerlendirebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajı Nelerdir?

Gördüğünüz gibi tamamlayıcı sağlık sigortaları birçok farklı teminat seçeneğiyle sağlık ihtiyaçlarınızdaki maliyetleri hafifletmeyi hedefliyor. Bu poliçelerin sunduğu avantajlar sadece bu durumdan ibaret gibi görünse de dolaylı olarak yaşamınıza konfor katacak birçok avantaja da sahip oluyorsunuz. Tamamlayıcı sağlık sigortalarının sunduğu avantajları genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz.

Hizmet Kalitesi: Tamamlayıcı sağlık sigortaları SGK anlaşmalı hizmet sunan hastanelerle anlaşma sağlar. Bu avantaj, uzun süre bekleme ve karmaşık hastane prosedürlerinin tarih olması için yeterli olabilir. 

Geniş Kapsam: Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri birçok farklı teminat sunarak tüm sağlık ihtiyaçlarını güvence altına almayı hedefler. Ayrıca sigorta şirketleri, kişilerin özel ihtiyaçlarına uygun ve şekillendirilebilir poliçeler de sunabilir.

Mali Güvence: Tamamlayıcı sağlık sigortaları poliçeleri sağlık harcamalarını belirli oranda güvence altına alır. Bu hizmetten faydalandığınız takdirde sağlık harcamalarınızın yüzde kaçını ödeyeceğinizi önceden biliyor olursunuz. Bu avantaj sürpriz maliyetlerden korunmak için oldukça ideal.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve neleri kapsar konusunda verdiğimiz bilgilerden anlayacağınız gibi bu poliçeleri kişilere olan avantajları bir hayli fazla. Hem ihtiyacınıza hem de bütçenize uygun bir tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti almak istiyorsanız Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortası doğru adres!