Generali Sigorta A.Ş

Konforlu ve güvenli bir yolculuk için her aracın yeterince hazırlıklı olması gerekir. Akü, yakıt ve lastik gibi aksamların yolculuğa uygun olduğundan emin olmak için öncesinde kontrol etmek oldukça önemli. Ancak yol boyunca kapsamlı bir kontrolün dahi engel olamadığı bazı pürüzler meydana gelebilir. Yolculuk esnasında herhangi bir arıza veya kaza her sürücünün başına gelebilecek bir durumdur. İşte bu noktada yol yardım hizmetleri imdadınıza koşabilir. Bu hizmet yolculuk boyunca oluşabilecek birçok problemin garantisi olmayı vadeder. Bunun için birçok sürücü yol yardımı hizmetinin kapsadığı durumları merak eder. Eğer siz de yol yardımı hizmetleriyle henüz tanışmadıysanız yol yardımı neleri kapsar gibi soruların tüm cevapları burada.

Yol Yardımı Hizmeti Nedir?

Araçla yolculuk yapmak birbirinden keyifli anlara sahne olan özel bir deneyimdir. Özellikle şehirlerarası yolculuklarda farklı yerler keşfetmenin getirdiği heyecan oldukça değerlidir. Fakat yolculuk sırasında araçta oluşabilecek arıza ve hasar olasılıklarını göz önünde bulundurmanız oldukça önemli. İşte yol yardım hizmetleri bu tür kaygıları gidermek üzere sunulur. Bu hizmet araçla seyahat eden kişilerin acil durumlarda ve ani arızalarda güvence altında kalmalarını sağlar. Ayrıca kaza ve hasar durumlarında ani müdahale imkanı sunarak yolculuğun kesintisiz bir şekilde ilerlemesine destek olur. Yol yardım hizmetleri genellikle özel paket olarak veya kasko sigortası dahilindedir. Yani aracınızı güvence altına almak için tercih ettiğiniz bir Kasko poliçesiyle yol yardım hizmeti alma imkanına da sahip olmanız mümkün. 

Yol Yardım Hizmetleri Neleri Kapsar?

Yol yardım hizmetlerinin sunduğu güvence ve destek durumları sigorta paketlerine göre farklılık gösterir. Bunun için sizin bu hizmetleri değerlendirirken kişisel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekli. Bu hizmetleri temel olarak kapsadığı durumları şu şekilde sıralayabiliriz:

Çekici Desteği: Aracınızın kaza yapması veya arıza nedeniyle yol kenarında kalması gibi durumlarda yol yardımı servisi aracınızı çeker ve uygun bir servis noktasına götürür. Böylece sizi destek ihtiyacı ve servis arayışı zahmetlerinden kurtarır.

Lastik Değişimi: Yolculuk sürecinde lastiğinizin patlamısı durumunda yol yardım hizmetleri yanınızda! Bu hizmet ile gelen teknik destek aracınızın lastik değişimi anında gerçekleştirir.

Akü Desteği: Akü bir aracın birçok aksamı için temel enerji kaynağıdır. Akü bitmesi sebebiyle aracınız çalışmadığında da yol yardım hizmetleri yanınızda. Profesyonel ekip desteğiyle akü takviyesi alarak yolunuza sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

Yakıt Desteği: Yakıt bitmesi sonucu yolda kaldığınız durumlarda yol yardım hizmetleri ile yakıt desteği alabilirsiniz.

Yol Kenarında Onarım: Yol yardım hizmetleri yolculuk sürecinde ortaya çıkabilen hasarları da güvence altına alabilir. Eğer tercih ettğiniz yol yardım desteğinde bu teminat bulunuyorsa, profesyonel ekipler bulunduğunuz konuma gelerek aracınızı onarır. Siz de böylece servis süreçlerinde zaman kaybetmeden yolunuza devam edebilirsiniz.

Yol Yardımı Nasıl Alınır?

Yol yardımı hizmetleri paket olarak veya sigorta poliçelerine dahil edilerek sunulur. Genellikle kasko poliçelerinde bu hizmete rastlamak mümkün. Kasko sigortaları bir aracın birçok hasar ve arıza durumuna karşı geniş teminatlar sunar. Yol yardım hizmetleri de bu teminatlar arasında yer alabilir. Ancak yol yardım hizmetlerinin poliçeden poliçeye farklılık gösterebileceğinin de altını çizelim. Bunun için seçtiğiniz kasko poliçesindeki yol yardım şartlarını dikkatli bir şekilde incelemenizde fayda var.

Yol Yardımı Hizmetleri Hangi Durumlarda Geçerli Değil?

Yolculuk sürecinde onarım ve servis desteği gibi imkanlar sunan yol yardım hizmetleri birçok durumda destek sunar. Fakat sürücü veya araç kaynaklı bazı durumlar bu hizmetlerin güvence altına aldığı durumlar dahilinde olmayabilir. Bunun için yol yardım hizmetlerinin geçerli olmaz sorusunun cevabını da bilmenizde fayda var. Yol yardımı hizmetlerinin kapsamında olmayan durumları şu şekilde sıralamak mümkün:

Sürücünün uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanması.

Planlanmış bakım ve tamir rutinleri.

Sürekli aynı kaza ve hasar durumu.

Terör, ayaklanma, kavga, arbede gibi durumlar sonucuna aracın aldığı hasarlar.

 

En Çok Okunanlar