Generali Sigorta A.Ş

Seyahat etmek sadece gençlere özgü bir faaliyet değildir! İster emekli olduktan sonra boş zamanlarınızı değerlendiriyor, ister hep yapmak istediğiniz şeyleri nihayet yapmaya başlamış olun; yaşlılık yılları dünyayı keşfetmek için harika bir dönemdir. Birçok güvenli seyahat ipucu herkes için yararlıdır, ancak yaşlıların, özellikle önceden plan yapma konusunda daha detaylı tavsiyelere ihtiyaç duyabileceği durumlar vardır.

Gerekli bütün ilaçları yanınıza almaktan hareket etmekte zorlanan kişilerin sorun yaşamayacağı bir yer bulmaya kadar, yaşlıların güvenle seyahat etmesine yönelik ipuçlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Muayene olun ve sağlıklı kalın

Seyahatiniz için rezervasyon yaptırmadan önce, kapsamlı bir sağlık muayenesinden geçerek gitmeye niyetli olduğunuz yeri doktorunuza söyleyin. Bir hastalığınız varsa durumunu kontrol edebilir, gerekiyorsa ilgili aşıları yapabilir ve seyahat edebileceğinizden emin olacağı önlemleri alabilir.

Düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, gideceğiniz yerde yasal olup olmadığını ve ilaçlarınız yasal değilse, doktorunuzun alternatif olarak başka bir ilaç verip veremeyeceğini kontrol edin. Ardından, yanınızda götürebileceğiniz reçeteleri ve ilaçları belirledikten sonra - seyahatiniz uzun sürecekse - yolculuğun tamamına yetecek miktarda ilaç talep etmeyi unutmayın.

Gideceğiniz yerde ilacınızı bulamayacağınız durumlarda ilacınızın bitmesi gibi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak istemezsiniz. Gümrükte ilaçla ilgili soru sorulursa, reçeteyi doğrulamak için yanınıza doktor raporunu almayı unutmayın. İlaçlarınızı her zaman orijinal ambalajında saklayın, aksi takdirde şüphe uyandırabilir.

Son olarak, gittiğiniz yerde hastalanırsanız, nereye başvuracağınızı araştırın ve acil durumlar için sağlık sigortası yaptırdığınız kuruluşun müşteri hizmetleri numarasını not edin. Yurtdışı seyahatlerde yaptırılması gereken seyahat sigortası, sağlık giderlerinizi karşılamanın yanı sıra ek teminatlarıyla karşılaşabileceğiniz diğer problemler için de yanınızda olacaktır.

Gideceğiniz yeri önceden araştırın

Seyahat edeceğiniz dönem yaşayacağınız deneyimde büyük bir fark yaratabilir; bu yüzden kalabalıkların bunaltıcı olabileceği yoğun sezonlardan kaçınmaya çalışın. Bu zamanlarda özellikle popüler yerlerde yemek yiyecek yer bulmak zor olabilir; bu durum, dinlenme ihtiyacı duyarsanız sorun yaratacaktır.

Hareket imkanınızı ve gideceğiniz yerde mevcut ulaşım seçeneklerini gerçekçi olarak değerlendirin. Uzun mesafe yürüyebilir misiniz yoksa toplu ulaşım veya taksi kullanmanız mı gerekecek gibi soruların cevaplarını araştırın. Yokuşlarda zorlanıyor ve daha engebesiz bir yere ihtiyaç duyuyorsanız, seyahat edeceğiniz yerlerin daha düzayak olmasına dikkat edin.

İletişim bağlantınızın kopmayacağından ve sevdiklerinize bulunduğunuz ve gideceğiniz yerleri düzenli olarak bildirebileceğinizden emin olmak için telefonunuzun kapsama alanını kontrol edin. Ayrıca, yurt dışında harcama yapıldığında kartı bloke etmemeleri için bankanız veya kredi kartı şirketinizle irtibata geçin.

Ayrıca, kalacağınız yerin güvenli ve erişilebilir olduğundan, sağlam kapı kilitlerinin bulunduğundan, emniyetli ve aydınlık bir yerde bulunduğundan, hareket sıkıntısı yaşıyorsanız çok fazla merdiven bulunmadığından veya asansör bulunduğundan emin olmak için rezervasyon yaptırmadan önce kalmayı düşündüğünüz otel veya kiralık evin sahibi ile iletişime geçmeniz faydalıdır.

Seyahat deneyimini kolaylaştırın

Özellikle uzun mesafe uçuyorsanız, seyahat etmek vücudunuzu zorlayabilir. Pıhtı oluşmasını önlemek için emniyet kemeri ışığı söndüğünde düzenli olarak kalkıp uçakta dolaşın ve riski azaltmak için varis çorabı giyin. Valizinizi hazırlarken dar bir merdivende taşırken zorlanmamak için az eşya almaya çalışın.

İhtiyaçlarınız hakkında gerçekçi olun ve gereksiz eşyalar almayın! Hava durumunu önceden kontrol edin ve sıcak havalar için yanınıza ince giysiler alın. Susuz kalmamak için tekrar kullanılabilir bir su şişesi almayı unutmayın. Gideceğiniz yere bağlı olarak, musluk suyu ve buz kullanmaktan kaçınmanız önemli olabilir; önceden bu durumu detaylı bir şekilde kontrol edin.

Farklı bir ortama girmeniz ve alıştığınızın dışında gıdalar almanız yüzünden ishal olma ihtimaline karşı vücudunuzun sıvı dengesini sağlayabilmek için çantanıza birkaç paket rehidratasyon tozu atın.

Acil durumda ne yapacağınızı bilin

Hepimiz sorunsuz bir tatil deneyimi yaşamayı ümit etsek de, acil bir duruma karşı hazırlıklı olmak önemlidir. Yola çıkmadan önce, gideceğiniz yerdeki acil servis numaraları ile konsolosluk adresini ve iletişim bilgilerini öğrenin ve not edin. Rezervasyon onayı ve pasaport gibi önemli seyahat belgelerinizi tarayın ve kaybetme veya çaldırma ihtimaline karşı dijital bir depoda saklayın.

Gümrükte sorulması halinde göstermek için reçetelerinizi yanınıza almayı unutmayın. Acil bir durum yaşarsanız veya pasaport gibi önemli bir şey kaybederseniz, sigortanız durumu atlatmanıza yardımcı olabilir ve en kısa sürede yenisini almanızı sağlayabilir. Son olarak, seyahat planınızı, adresleri ve otel iletişim bilgilerini mutlaka geride kalan sevdiklerinize verin, böylece herhangi bir sorun yaşarsanız nerede olduğunuzu bilirler.

Seyahatle ilgili önemli içerikleri bir araya getiren geniş seçkimiz ile uzun yolculuklarda konforunuzu maksimuma çıkarın ve destansı geziler için çanta yerleştirme ipuçlarını öğrenin:

Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler?

Uzun Mesafelerde Konforlu Sürüş için İpuçları

Seyahat Ederken Kullanabileceğiniz En İyi 15 Hava Durumu Uygulaması

Seyahat Öncesi Yaptırılması Gereken Aşılar Neler?

En Çok Okunanlar