Generali Sigorta A.Ş

Tatil, ev - iş arası yolculuk veya iş seyahatleri için düzenli olarak uzun mesafelerde otomobil kullanıyorsanız, bunun ne kadar yorucu olabildiğinin farkındasınızdır. Sık sık otomobil kullanmaya alışkınsanız, fazla hazırlık yapmadan yalnızca otomobile binmek ve hareket etmek kolay olabilir. İşte yolculuklarınızın çok daha mutlu ve konforlu olmasını sağlayacak bazı basit ve genellikle göz ardı edilen önlemler...

 

Uzun mesafelerde konforlu sürüş için ipuçları

 

 

Vücudun ve ruhun gıdası

Konforlu bir sürüş için kendi deponuzu dolu tutmak da otomobilin deposunu dolu tutmak kadar önemlidir. Uzun bir yolculukta sıvı alımını sürdürmek ve enerjinizi yüksek tutmak için yanınızda mutlaka bazı içecekler ve atıştırmalıklar bulundurun. Bunu bir eğlenceye dönüştürün ve kendinizi ödüllendirme zamanına ilişkin hedefler belirleyin!

Rahat giysiler giyin

Bu kolayca unutulabilir ancak büyük bir fark yaratması mümkündür. Uzun süreler boyunca bir otomobilin içinde bulunmak zorunda kaldığınızda kendinizi rahatsız hissetmek kadar kötü bir şey olamaz. Bu yüzden, kot pantolon yerine eşofman ve sert bir ayakkabı yerine de spor ayakkabı giymek konforunuzu artıracaktır. Gittiğiniz yerde giysilerinizi tekrar değiştirebilirsiniz.

Temiz hava

Temiz hava almak, basit olduğu kadar son derece de canlandırıcı bir önlemdir. Şehir sınırlarından çıkar çıkmaz camları açın ve canlandırıp iyi hissettiren temiz ve serin havanın tadını çıkarın. Uykunuz gelirse, güvende olmak için kenara çekin ve kısa bir süre kestirin.

Müzik, müzik, müzik

Otomobil kullanmak, titreşen cep telefonlarını kapatmak ve gelen e-postalardan kurtulmak için harika bir fırsattır. Kendinize ayırdığınız zamanın tadını çıkarın ve biraz müzik dinleyin, seveceğiniz bir radyo kanalı bulun, bir çalma listesi oluşturun veya ilgi çekici podcast’ler indirin. Otomobil kullanmak, yeni şeyler öğrendiğiniz harika bir zaman yaratabilir!

Temel ihtiyaçlar

Acil bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı arabanızda bazı temel malzemelerin bulunduğundan mutlaka emin olun. Bu, özellikle uzun mesafelerde otomobil kullanırken önemlidir ve ilk yardım çantası, el feneri, sigorta ve arıza teminatı bilgileri ile harita bulunmalıdır.

Son olarak, yolu bilseniz bile navigasyon kullanmanız otomobilde gereğinden fazla zaman geçirmemenizi sağlayacaktır. Sizi otomatik olarak trafiğin sıkışık olmadığı veya kazaların bulunmadığı yollara yönlendirecektir. Ayrıca, her insan yorulur; bu yüzden, kendinize gelmek için düzenli olarak mola vermeyi planlamanız çok önemlidir. Biraz eğlenin ve daha önce görmediğiniz manzaralı yerlerde molalar planlayın!

Uzun mesafelerde konforlu sürüş için ipuçlarıUzun mesafelerde konforlu sürüş için ipuçlarıUzun mesafelerde konforlu sürüş için ipuçları

En Çok Okunanlar