Generali Sigorta A.Ş

Büyüleyici bir tatil yapmak, spa rahatlığı, harika bir kahvaltı ve kokteyller… Tatile çıkamıyor olsanız bile evinizin konforunda beş yıldızlı lüks bir tatil yapmanın basit ve düşük maliyetli yöntemleri var.

Yatak odanızla başlayın!

Öncelikle yatak odanızı ele almanız gerekir. Kendinizi iyi hissetmek için kaliteli ve yumuşak çarşaflar kullanın. Yaşadığınız iklime bağlı olarak pamuklu veya kaşmir bir örtü ile yatağınızı tamamlayabilirsiniz.

Yatağınızı daha da konforlu hale getirmek için yapabileceğiniz diğer dokunuşlar arasında döşemeli bir karyola başlığı ve yumuşacık bir kuş tüyü yorgan olabilir. Uyandığınızda boynunuz tutulmuş oluyorsa, yastıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. En yumuşak dolgu seçeneği kaz tüyüdür ve gerekirse hipoalerjenik seçenekleri de mevcuttur.

Yatak odası tasarlarken, kitap okumak için bir gece lambası, yatağın baş ucundaki bir su sürahisi ve odanın genişliği elverişli ise kitap okuyacak ya da sadece dinlenecek rahat bir yer sağlamak için pencerenin yanında bir koltuk olmazsa olmazdır. Zevkinize göre, taze çiçek veya kokulu mum da kullanabilirsiniz.

Dağınıklık veya ağzına kadar dolu bir gardırop hiç de rahatlatıcı değildir. Saç ve makyaj için bir alan ayırın ve bütün kozmetik ürünlerinizi ve malzemelerinizi bir arada tutun. Daha şık bir görünüm için bunları sepetler veya kutular ile düzenleyebilirsiniz. 

Dekorasyonu tamamlamak için antika satışı yapan yerleri ve galerileri dolaşarak yatak odanızın genel çizgisine uygun ve sizi yansıtacak birkaç parça bulabilirsiniz. Son dokunuş ise oldukça pratiktir; iyi bir karartma perdesi ışığı kesecek ve sizlere kaliteli bir uyku sağlayacaktır.

Spa keyfi

Şimdi, lüks içinde rahatlamaya başlayabilirsiniz. Birçok spa uygulamasını evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin cildiniz kuruysa fırçalayabilirsiniz veya esmer şeker, zeytinyağı, biraz bal ve bir damla esansiyel yağ ile hazırlayacağınız bir karışımla harika bir vücut peelingi elde edebilirsiniz. Saç bakımı için çırpılmış bir yumurtayı saçınıza yedirin ve on dakika bekleyip durulayın. Hatta Kleopatra gibi banyo suyunuza bir miktar süt ekleyebilirsiniz; sütün içerdiği laktik asit cildinizi yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

Yiyecek ve içecekler

Kahvaltıyı birkaç lokma atıştırarak geçiştirmek yerine besleyici ve sağlıklı bir ritüel haline getirin. Kendinizi özel hissettirecek bir kahvaltı için taze ve sıcacık ekmek ile tereyağı, sevdiğiniz reçel çeşitleri, peynir, jambon, ev yapımı granola, taze meyve çeşitleri ve yumurta ile güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

Günün sonunda ise dilerseniz bir çay demleyebilir ya da sıcak bir kahve ile içinizi ısıtabilirsiniz. Tatlı seviyorsanız hafif bir sütlü tatlı ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. 

 

En Çok Okunanlar