Generali Sigorta A.Ş

Spor salonundaki rutininizden sıkıldınız mı ya da kısa bir koşuya çıkmak için heves bulamıyor musunuz? Dünya çapında revaçta olan heyecan verici yeni egzersiz trendleri ile egzersiz rutininizi canlandırın ve formunuzu iyileştirin.  

Günümüzde 30’lu ve 40’lı yaş gruplarında yer alanlar önceki nesillere göre formda kalmaya daha çok özen gösteriyor. Günlük programları son derece yoğun olmasına rağmen iş, özel hayat ve özellikle büyük şehirlerde trafik koşturmacası içinde spora zaman ayıran insanların sayısı hiç de yabana atılacak gibi değil. Ancak ne kadar hevesli olursanız olun, bir süre sonra rutininiz sıkıcı gelmeye başlayabilir. Spora karşı ilginizi canlı tutacak dört yeni antrenman trendini sizin için inceledik.

Yin Yoga

Rahatlatıcı, sakinleştirici ve meditatif olan Yin Yoga, deneyimli yogilerden ilk defa yoga yapanlara kadar herkes için idealdir. Yin Yoga, daha uzun süreler boyunca basit pozlarda kalarak kaslarınızı germenizi ve esnekliğinizi artırmanızı sağlar. Denemek için tek ihtiyacınız olan bir mat ve sessiz bir yer. Püf noktaları için Yin Yoga gibi uygulamalardan veya videolardan faydalanabilirsiniz. 

Bar ve Kardiyo Füzyonu

İsmi size korkutmasın, bu harika spor yavaş, konsantre bale barı egzersizlerinin ve hızlı tempoda kardiyonun en iyi yönlerini bir araya getirerek şekillenme, esneklik kazanma ve formda iyileşme sağlayan şahane bir antrenmandır. Üstelik pilates ve sıcak yoga severler için harika bir alternatiftir. Yakınınızda bu antrenmanı yapabileceğiniz bir yoksa üzülmeyin, internette çok sayıda derse ulaşabilirsiniz.  

HIIT (Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman) 

Bu hızlı ve öfkeli, dayanıklılık esaslı Kardiyo antrenmanları kısa ve yoğun egzersizlerden sonra kısa süre dinlenmeyi kapsar. Rutinde koşudan sıçramaya kadar birçok egzersizin yer aldığı bu antrenman türü, her yerde yapılabilir ve sadece 20 dakikalık bir rutin formunuz üzerinde çok etkili olabilir. Bu antrenman türünü incelemek için Sworkit gibi uygulamalara göz gezdirebilirsiniz. 

Boks

Boks, hızla forma girmek isteyenler arasında popülerliğini gittikçe artırıyor. Hem harika bir kardiyo antrenmanı hem de bir stres atma seansı sunan bu sporu hem çok sayıda spor salonunda hem de evinizde yapabilirsiniz. Birlikte antrenman yapabileceğiniz kimse yok mu? Bulabileceğiniz çok sayıda uygulama ile gölge partner kullanabilir veya zamanlamanızı ayarlayabilirsiniz. 

En Çok Okunanlar