Generali Sigorta A.Ş

Macera, müzik, eğlence, dans, sanat ve gösterinin bir araya geldiği festivaller dünya çapında katılımcıları cezbediyor. Dünyaca ünlü festivaller, bir geleneğe ya da kültüre bağlı olarak organize edilebiliyor. Bu festivallerde geleneksel kıyafetler giyiliyor, şarkılar söyleniyor, oyunlar oynanıyor ve yerel lezzetler tanıtılıyor. Neredeyse her ay farklı bir bölgedeki festivale katılarak o kültürü yakından tanımak ve doyasıya eğlenmek mümkün oluyor. Kimileri yıllardır devam eden kimileri ise yakın zamanlarda popülerleşen dünyadaki ünlü festivaller şunlardır:

Görülmesi Gereken En Ünlü Festivaller

Rio Karnavalı / Brezilya

En ünlü festivaller arasında yer alan Rio Karnavalı, Brezilya’da her yıl milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Birbirinden renkli kostümler ile eğlencenin birbirini tamamladığı bu festival genellikle şubat ayında planlanıyor.

Bahar Festivali (Yeni Yıl Kutlamaları) / Çin

4 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip yeni yıl kutlamalarına katılmak için heyecan mı duyuyorsun? O halde Çin’de düzenlenen bahar festivali bu geleneği keşfetmek için oldukça iyi bir seçenek!

Bu festival kapsamında geleneksel kıyafetler giyiliyor, havai fişek gösterileri yapılıyor, özel yemekler hazırlanıyor ve sokak aktiviteleri düzenleniyor. Kutlamaların büyük bir kısmı ocak ayında başlayarak iki hafta boyunca devam ediyor.

Holi Fest / Hindistan

En iyi festivaller arasında yerini alan Holi Fest, tam bir renk coşkusuna sahip!

Buradaki her renk bir duyguyu temsil ediyor. Örneğin; sarı renk dindarlığa, yeşil renk enerjiye, kırmızı renk masumiyete ve mavi renk sakinliğe işaret ediyor. Festival boyunca şarkılar söylenip danslar ediliyor ve tüm sokaklar renklere bürünüyor. Aynı zamanda Holi Fest’in tarihçesi, iyiliğin kötülüğe karşı zaferi gibi efsanelere ve mitolojiye dayanıyor.

Görülmesi Gereken En Ünlü Festivaller

Songkran Festivali / Tayland

Dünyadaki festivaller birbirinden ilginç tarihçeye ve kültüre eşlik ediyor. Bunlardan biri de Songkran Festivali. 3 gün boyunca coşkuyla kutlanan bu festivalde hem turistler hem de yerel halk su tabancalarıyla eğleniyor. Bunun dışında su dolu balon ya da kova gibi malzemeler aracılığıyla birbirini ıslatan katılımcılar keyifli anlar yaşıyor. Tayland’ın pek çok bölgesinde yapılan bu festival, Buda heykellerinin kutsal bir seramoni eşliğinde yıkanmasına dayanıyor. Aile büyüklerinin ellerine sıçratılan suyun ise onlara iyi şans getireceğine inanılıyor. Her sene yüzlerce kişinin katıldığı bu etkinliğin herhangi bir ücreti bulunmuyor.

Ölüler Günü / Meksika

Meksika ve Latin Amerika ülkelerinde kutlanan Ölüler Günü festivali, Azteklere dayanıyor ve festival boyunca ölüler anılıyor. İlk olarak festival şeklinde planlanmasa da zamanla bu tarz bir organizasyona dönüşmüş bu etkinlikte katılımcılar, yakınlarının mezarına giderek çiçek bırakıyor. İnsanları korkutmak ya da üzmekten ziyade hayatını kaybeden yakınlarını anmaya yönelik planlanan Ölüler Günü’nde ülke genelinde resmi tatil ilan ediliyor.

Bay to Breakers / Amerika Birleşik Devletleri

Her yıl mayıs ayının üçüncü pazar gününde düzenlenen Bay to Breakers, bir koşu yaşı festivalidir. Bu yarışma, 1912 yılından itibaren Kaliforniya’nın sembolü haline gelmiştir. Bay to Breakers, yalnızca bir koşu yarışı değil aynı zamanda birbirinden farklı kostümlerin sergilendiği bir festivaldir. Böylece katılımcılar bir yandan koşup şehri turlarken bir yandan da kostümlerini sergileyerek eğleniyor.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı / Türkiye

Her yıl birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali Adana’da gerçekleştiriliyor. “Yurt dışına çıkamıyorum fakat yurt içinde festival arıyorum” diyorsan 2013 yılından itibaren nisan ayında düzenlenen bu festival tam sana göre!

Festival kapsamında uçurtma şenliği, açık hava konserleri, geleneksel kıyafetler ve lezzetler yer alıyor.

Dünyaca ünlü festivallere katılıp unutulmayacak anlar yaşamak mümkün! Seyahatin boyunca teminatın kapsamında sağlığını güvence altına almak ve vize sürecinde talep edilen zorunlu poliçeyi bulundurmak için hemen Generali Seyahat Sağlık Sigortası teklifinden yararlan!

 

En Çok Okunanlar