Generali Sigorta A.Ş

Sofraların tamamlayıcıları salatalar, binbir çeşidi ile hem damak tadına hem de gözüne hitap ediyor. Kimi zaman ana yemeğin yanında kimi zaman başlı başına ama öğün olarak tüketebileceğin salata tariflerinin ise sınırı yok. İşte hem misafirlerin için hazırlayabileceğin hem de sağlıklı bir ziyafet için tercih edebileceğin hafif ve pratik salata tarifleri..

Sağlıklı Salata Tarifleri

  • Ton Balıklı Salata: Ton balıklı salata hem pratik hem de en sağlıklı salata çeşitlerinden biri oluyor. Yarım demet marulu, 3-4 adet yeşil soğanı, 1 tutam dereotunu, 1 adet kırmızı biberi ve 1 adet salatalığı ince ince kes. Salatanın sosu için ayrı bir kapta yarım limon suyunu, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı elma sirkesini, 1 tutam tuz ve karabiberi karıştır. Hazırladığın sosu, yeşilliklerin üzerine dökerek karışımı iyice harmanla. Üzerine suyunu süzdüğün ton balıklarını parçalayarak koymalısın. İşte salatan hazır.
  • Cevizli ve Dereotlu Salata: Rengarenk salatalardan hoşlanıyorsan dereotlu ve cevizli salata, tercih edebileceğin hafif salata tarifleri arasında yer alıyor. 6-7 adet orta boy kornişon turşuyu ve 1 adet kırmızı biberi küp küp doğra. Bir tutam dereotunu ince ince kıy ve diğer malzemelerin üzerine ekle. Bir avuç kadar ceviz içini ve bir kutu haşlanmış mısırı ekleyerek karışımı harmanla. Bu renkli ve hafifı salatayı zeytinyağı ve nar ekşisi ile tamamladıktan sonra servis edebilirsin.
  • Tavuklu Göbek Salata: Bir parça tavuk göğsünü haşlayıp küçük ve ince parçalara ayır. Yarım göbek marulu ve birkaç tane kırmızı közlenmiş biberi doğra. 6-7 adet kornişon turşuyu da küp küp kes. Didiklenmiş tavuk göğsü ve salatalık malzemelerin üzerine bir kutu haşlanmış mısır ekleyebilirsin. Karışımı yoğurt, tuz ve sarımsakla harmanla ve servis kasesine al.
  • Kerevizli Yeşil Salata: 1 adet kerevizi ince şeritler halinde kesin ve zeytinyağında 5 dakika kadar kavur. Ardından üzerine yarım limon suyu, 1 adet portakal suyu ve 1 tutam tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika daha pişir. 10 dakika sonra kerevizleri ocaktan alıp pratik salata yapımı için diğer malzemeleri hazırlamaya geçebilirsin. Kerevizler soğurken, 8 adet marul yaprağıve 5-6 adet dereotunu ince ince doğra. Bir kaseye aldığın yeşilliklerin üzerine kerevizleri ilave et. 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal ve bir tutam tuzla hazırlanan sosu salatanın üzerine dök ve tüm malzemeleri karıştır. Artık servise başlayabilirsin.

bakliyat-salata-tarifi

Bakliyat Zengini Sağlıklı Salata Tarifleri

  • Maş Fasulyeli Salata: Çeyrek mor lahana ve 1 adet mor soğanı ince ince doğra. 1 adet havucu ince şeritler halinde kes. Yarım demet maydanozu kıy ve mor lahana, mor soğan ve havuçla birleştir. Karışımı 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi, 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 limon suyu, yarım çay bardağı nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile harmanla. Salata servise hazır.
  • Yeşil Mercimek Salatası: 1 su bardağı kadar yeşil mercimeği haşla ve bir kaseye al. Üzerine 1 adet doğranmış kırmızı biber, 4 adet salatalık turşusu, yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 4-5 adet ince doğranmış yeşil soğan ve 1 kase ayıklanmış nar tanesi ekle. Sos için 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, yarım limon suyu, bir tutam tuz ve karabiberle bir kasede karıştır. Daha sonra sosu malzemelerin üzerine ilave ederek, karışımı iyice harmanlay. Hem besleyici hem de pratik salata sofra için hazır.

Pratik salata yapma için çok özel malzemelere ve uzun sürelere ihtiyacın yok. Sen de buzdolabındaki malzemelerle birbirinden lezzetli, doyurucu ve sağlıklı salatalar hazırlayabilirsin.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklif Al

En Çok Okunanlar