Generali Sigorta A.Ş

Çocuk gelişiminde de kitabın yeri oldukça büyüktür. Çocukların dış dünyayı tanımasına olanak sağlayacak kitap okuma alışkanlığı; onların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlar. Çocuğunu kitap dünyası ile tanıştırmak için öncelikle onun yaşına uygun kitaplar seçerek ona okumaya başlayabilirsin. Sonrasında çocuğun okumayı öğrendikçe ve kendi ilgi alanlarını keşfetmeye başladıkça onunla birlikte kitabevlerini ya da çocuk kütüphanelerine ziyarete gidebilirsin. Okuyacağı kitapları seçen bir çocuğun, okumaya olan ilgisi daha fazla artar. Çocuğunun okuyacağı pek çok kitabın bulunduğu çocuk kütüphanesi seçeneklerini İstanbul’da rahatlıkla bulabilirsin. Birlikte gidebileceğiniz kütüphaneler, onun okuma tutkusunu artırmaya yardımcı olur. Peki çocuğunla gidebileceğin İstanbul çocuk kütüphaneleri neler?

Avrupa Yakası Kütüphane Seçenekleri Nelerdir?

Avrupa Yakası’nda yaşıyorsan veya bu yakaya yolun düşerse, çocuğun ile farklı çocuk kütüphanelerini ziyaret edebilirsin.

  • Adile Naşit Çocuk Kütüphanesi

Beylükdüzü’nde Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan bu kütüphane, 0-6 yaş arası çocuklara hitap eder. Çocuklar için özel olarak tasarlanan Adile Naşit Kütüphanesi; eğitici ve öğretici kitaplar; sanat, el işi ve okuma etkinlikleri ile birlikte sabah 10:00 ve akşam 19:00 saatleri arasında hizmet verir. Kütüphaneyi tatil olan pazartesi günü hariç diğer günlerde ziyaret edebilirsin.

  • Nasreddin Hoca Çocuk ve Halk Kütüphanesi

Bağcılar’da bulunan bu kütüphanede, 25.000 kitaptan oluşan geniş bir çocuk kitapları koleksiyonu bulunur. 5-10 yaş aralığındaki çocuklara uygun kitaplar barındıran bu kütüphanede masal dinleme etkinlikleri de yapılır. Çocukların görsel ve işitsel materyalleri dinleyip izleyebileceği, özel olarak tasarlanmış ses ve görüntü odasının da bulunduğu kütüphanede; çocuğun oldukça eğitici bir deneyim yaşayabilir ve keyifli vakit geçirebilir.

  • Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk ve Çocuk Kütüphanesi

Avrupa Yakası’nda, Bağcılar’da yer alan bu kütüphane; 3-10 yaş arası çocuklara hitap eder. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan bu kütüphanede onların güzel vakit geçirmesine ve hayal güçlerini geliştirmelerine olanak sağlayacak etkinlikler de gerçekleştirilir. Resim, müzik, boyama etkinlik alanlarının da yer aldığı bu kütüphanede aynı zamanda strateji ve zeka oyun alanları da bulunur.

Anadolu Yakası Kütüphane Alternatifleri

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda da, çocuklara hem kitap okumayı sevdirecek hem de onların keyifli vakit geçirmesini sağlayacak kütüphane seçenekleri bulunur.

  • Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi

Kartal Belediyesi bünyesinde hizmet veren bu kütüphane, kitapları kadar yaratıcı etkinlikleriyle de adından söz ettirir. Kütüphanede masal ve oyun atölyeleri ile keyifli zaman geçiren minik ziyaretçiler, bu etkinliklerde kendilerini de geliştirme imkanı bulur.

Not: 15 kişilik kontenjana sahip atölyelere kayıt yaptırmak için arayarak önceden kayıt yaptırmayı ihmal etmemelisin!

  • Üsküdar Selimiye Çocuk Kütüphanesi

Lokasyon olarak Selimiye Camii’nin hemen yanında yer alan bu kütüphane, 10 binden fazla kitap seçeneğiyle 0-14 yaş arası çocuklara hitap eder. Etkinlik alanları ile de ön plana çıkan bu kütüphanede; deney ve yaratıcı yazarlık atölyesi de düzenlenir. Pazartesi günleri kapalı olan Selimiye Kütüphanesi’ni diğer günlerde ziyaret edebilirsin.

  • Kemalettin Tuğcu Çocuk Kütüphanesi

İstanbul’un denize kıyısı olan güzel semti Beykoz’da, Türk çocuk edebiyatı yazarları denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Kemalettin Tuğcu’nun ismini taşıyan bu kütüphane, geniş kitap seçkisiyle çocuklara okuyabilecekleri pek çok seçenek sunar. Aynı zamanda çocuklara gösterilerin de sergilendiği kütüphanede, veliler için de konferanslar düzenlenir.

Çocuğuna kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında onun keyifli vakit geçirmesini de sağlayacak olan bu kütüphaneleri birlikte ziyaret edebilir, sosyalleşmesine de yardımcı olabilirsin.

En Çok Okunanlar