Generali Sigorta A.Ş

İstanbul'da Piknik Yapabileceğiniz 10 Yer

Türkiye'nin en kalabalık kenti İstanbul'da, şehrin stresinden, günlük koşuşturmacadan sıyrılmak için en iyi alternatiflerin başında piknik geliyor. Aileniz, arkadaşlarınız ve tüm sevdiklerinizle güzel bir kaçamak yapmak için yapmanız gereken tek şey piknik sepetinizi hazırlamak ve doğanın huzurlu kollarına kendinizi bırakmak. Peki İstanbul'da en güzel piknik alanları nerede? Siz de İstanbul piknik alanı tavsiye rehberine göz atarak, 10 farklı destinasyondaki İstanbul’da gezilecek piknik yerleri listesini bulabilirsiniz.

İstanbul’da nerede piknik yapılır?

İstanbul gibi büyük bir metrolpolde şehirden sadece birkaç saat uzaklaşarak ya da şehrin içinde saklı kalmış doğa harikası alanlarda piknik yapabilirsiniz.

1. Aydos Mesire Yeri

İstanbul piknik alanları listemizin başında Anadolu yakasından bir öneri bulunuyor. Kartal ilçesinin kuzeyinde bulunan Aydos Ormanları içerisinde ve Aydos Gölü kıyısında yer alan mesire alanı piknik için ihtiyacınız olan tüm şartları size sunuyor. Piknik masalarında kendi mangalınızda pişirdiğiniz etleri sevdiklerinizle paylaşabilir ya da alan içerisindeki işletmelerde kendin pişir kendin ye imkanlarından faydalanabilirsiniz. Bölgeye kendi aracınızla ulaşabileceğiniz gibi toplu taşımayla kolayca gidebilirsiniz. Aydos Mesire Alanı'nda, araç başına ve kişi başı giriş ücreti uygulanıyor.

2. Polonezköy Tabiat Parkı

Yine Anadolu yakasında bulunan Polonezköy Tabiat Parkı, orman içerisindeki pikniğe elverişli alanları, ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz tesisleriyle doğayla iç içe muhteşem bir gün vadediyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilir ya da bölgedeki birçok işletmede kahvaltı, piknik keyfi yaşayabilirsiniz. Kendi aracınızla ya da toplu taşımayla gidebileceğiniz Polonezköy Tabiat Parkı, piknik dışında orman içerisindeki parkurlarında doğa yürüyüşleri yapmaya ya da bisiklet turları için uygun.

3. Dilburnu Mesire Alanı

İstanbul'dan biraz daha uzaklaşmak ve Büyükada'da piknik keyfi yapmak isteyenler için Dilburnu Mesire Alanı, doğayı keşfetme ve deniz girme imkanını bir arada sunuyor. Özel işletmeye ait olan Dilburnu Mesire Alanı, uygun giriş ücretleriyle cazibesini daha da artırıyor. Alandaki işletmeler yiyecek ve içecek alışverişi, mangal başta olmak üzere ekipman temini için hizmet veriyor. Ayrıca, tuvalet, piknik masaları, çocuk oyun alanları gibi piknik keyfinizin kalitesini artırmanızı sağlıyor.

4. Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili, piknik keyfini İstanbul'un merkezinde ve deniz kıyısında yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan olarak karşımıza çıkıyor. Sayısız ulaşım seçenekleriyle, hatta bölgeye yakınsanız yürüyerek sahil şeridindeki yeşil ve ormanlık alanda tüm sevdiklerinizle güzel bir gün geçirebilirsiniz.

5. Bentler Tabiat Parkı

İstanbul'un ciğerleri olarak nitelendirilen Belgrad Ormanı içerisindeki Bentler Tabiat Parkı, Avrupa yakasındaki İstanbullular için en özel piknik alanlarının başında geliyor. Orman içerisinde doğayla baş başa piknik yaparken yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, parklarda sevdiklerinizle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Bentler Tabiat Parkı içerisinde alışveriş yapabileceğiniz büfelerin yanı sıra tuvalet hizmeti de bulunuyor.

6. Göktürk Göleti Mesire Yeri

Eyüp ilçesi sınırları içerisindeki Göktürk Göleti Tabiat Parkı, piknik keyfinizi muhteşem doğasıyla gölün huzurlu havasıyla zenginleştiriyor. Girş ücreti bulunan mesire alanında piknik için elverişli ortamlarla birlikte ihtiyaçlarınızı karşılayabileğiniz işletmeler de bulunuyor.

7. Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

İstanbul'un Avrupa yakasının kuzeyine biraz dışına çıkarak ulaşabileceğiniz Çatalca'daki Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı'nda piknik etkinlikleriniz için sizleri bekliyor. Şehire birkaç saatlik sürüş mesafesindeki bölge sakinliğiyle misafirlerini cezbediyor. Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı'na kendi aracınızla ya da toplu taşımayla da ulaşmanız mümkün. lezzetli seçeneklerden.

8. Neşet Suyu Tabiat Parkı

Belgrad Ormanı içerisindeki bir başka piknik yeri olan Neşet Suyu Tabiat Parkı, İstanbulluların piknik için uğrak yerleri arasında yer alıyor. Girişlerin ücrete tabii olduğu Neşet Suyu Tabiat Parkı, masalar, kamelyalar gibi piknik keyfinizi destekleye imkanlar da sunuyor.

9. İBB İmrahor Mesire Yeri

Arnavutköy ilçesindeki İBB İmrahor Mesire Yeri, içerisinde bulunan göl ve doğasıyla misafirlerine piknik için tüm imkanları sunuyor. Piknik masalarıyla bezenmiş olan mesire alanında yürüyüş parkurlarında yürüş yapabilir ve GO-Kart gibi etkinliklere dahil olabilirsiniz.

10. Emirgan Korusu

İstanbul piknik alanı tavsiye listemizin sonuncu sırasında şehir merkezinde yer alan Emirgan Korusu yer alıyor. Osmanlı döneminden günümüze kalan bir park olan Emirgan Korusu, doğayla iç içe tarihi dokusuyla piknik yapabilme ve keyifli zaman geçirebilme imkanı sunuyor.

En Çok Okunanlar