Generali Sigorta A.Ş

Huzurun, sakinliğin ve doğanın içinde tatil yapmayı seviyorsanız Karadeniz’in en güzel yaylaları senin için oldukça uygun bir tercih! Müthiş doğal manzaraların yer aldığı Karadeniz bölgesi yaylaları, şehir kalabalığından ve telaştan uzaktır. Bu sayede doğanın içinde iç sesini dinleyebilir, bireysel farkındalığını geliştirebilir ve temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik doğa yürüyüşleri, kampçılık, tırmanış ve benzeri çok daha fazla aktiviteyi gerçekleştirmeniz de mümkün! Doğa sporları, aktiviteler, temiz hava, sakinlik ve huzurlu bir seyahat için en iyi Karadeniz yaylalarına bir göz atarak siz de tatilinizi planlayabilirsiniz.

Pokut Yaylası - Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Pokut Yaylası, kendine özgü ahşap evleri ve sisli manzaralarıyla öne çıkar. Etrafı çam ormanlarıyla sarılı Pokut Yaylası, zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Pokut Yaylası’nın eşsiz güzelliğinde yürüyüş yapabilir ve vadiler arasında kalan bu yaylanın derinliklerini daha yakından keşfedebilirsiniz.

Ayder Yaylası - Rize

Karadeniz’in en meşhur yaylalarından biri olan Ayder Yaylası, şehrin merkezine ortalama 1 saat uzaklıkta yer alır. 1350 metre yükseklikte bulunan bu yaylada gürgen, köknar, ladin ve kayın gibi pek çok ağaç türüne rastlamak mümkündür. Aydar Yaylası, konaklama seçenekleri bakımından da zengindir. İster otel, ister bungalov ya da isterseniz de pansiyonda konaklayabilirsiniz. Ulaşım için ise konaklama alanlarının servislerinden ya da bölgedeki diğer taşımacılık hizmetlerinden yararlanarak şehrin merkezine kolayca ulaşmanız mümkündür. Aydar Yaylası’nın bir diğer özelliği de her mevsim ilgi gören kaplıcalardır. Geçmişten günümüze şifa bulmak isteyenlerin tercih ettiği kaplıcalar, Ayder Yaylası’nın simgesi niteliğindedir. Bu zengin flora ve çeşitliliğe sahip Aydar Yaylası’nda bolca fotoğraf çekebilir, salıncağa binebilir, doğa sporları gerçekleştirebilir ve eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Karagöl Yaylası - Artvin

Artvin’in Borçka ilçesinin merkezine yaklaşık olarak 27 km mesafede yer alan Karagöl Yaylası, büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Bu manzaranın kaynağı ise geçmiş zamanlarda heyelan sonucu doğal yollarla ortaya çıkan Karagöl’dür. Yılın her mevsiminde benzersiz güzellikler sunan Karagöl, kamp yapmayı sevenler için efsanevi bir tercih! Kampın yanı sıra karavan ile gezebilir, yayladaki canlıları keşfedebilir ve göl manzarasıyla doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.

Perşembe Yaylası - Ordu

Kampçılık, safari ya da yamaç paraşütü gibi doğa aktiviteleri için en güzel Karadeniz yaylaları arasında yer alan Perşembe Yaylası; geçmişten günümüze ün salmıştır. 1500 metre yüksekliğindeki bu yaylanın adı aynı zamanda Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde geçer. Siz de turizm merkezi haline gelen Perşembe Yaylası’nı keşfedebilir ve en uygun alternatifleri değerlendirerek yaylada konaklayabilirsiniz.

Sis Dağı Yaylası - Giresun

Giresun’un Görele ilçesinde yer alan Sis Dağı Yaylası, şehrin merkezine ortalama 2 saat uzaklıktadır. 1950 metre yüksekliğindeki bu özel yaylanın etrafı sis bulutlarıyla çevrilidir. Benzersiz manzaralara şahit olmak, sis bulutlarının içerisinde keyifli vakit geçirmek ve kamp deneyimi yaşamak için Sis Dağı Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda yaz aylarında geleneksel olarak düzenlenen Sis Dağı şenliklerine katılabilir ve bölgenin kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Kafkasör Yaylası - Artvin

1250 metre yüksekliğe sahip Kafkasör Yaylası, Artvin şehir merkezine 8 km uzaklıktadır. Özellikle boğa güreşlerine meraklı kişilere keyifli manzaralar sunan Kafkasör Yaylası, kampçılık için uygundur. Kamp alanında geceleri gökyüzünün keyfini çıkarabilir, şehrin ünlü müzik aleti tulum eşliğinde halk oyunlarını deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Kafkasör Yaylası festivallerine katılmanız, geleneksel kültürün dinamiklerini eğlenerek hissetmeniz ve Kafkasör Yaylası’nda yer alan doğal suların tadına bakmanız da mümkün!

En Çok Okunanlar