Generali Sigorta A.Ş

Türkiye’nin Batı ve Güney kesimleri çok ciddi soğuklara maruz kalmıyor olmasına rağmen, özellikle karasal bölgelerde sıcaklık değerleri eksi 45 dereceye kadar ulaşabilmektedir. Bu tür havalarda boruların donması yaygın görülen bir problem olsa da çok soğuk havaya bağlı yoğun kar yağışı ve çığ gibi durumlar ev sahiplerinin birçok farklı problemle karşılaşmasına neden olabilir. Evlerde meydana gelen hasarların üçte ikisinden daha fazlası hava koşullarına bağlı hasarlardan ve su kaçaklarından ileri gelmektedir.

İşte evinizi aşırı soğuk havalardan korumaya yönelik bazı basit adımlar.

Evinizin içi

Evinizin içini aşırı soğuklara karşı hazırlamak, dışını korumak kadar önemlidir. İlk adım olarak, kombinize düzenli olarak bakım yaptırın ve varsa soba bacalarınızı veya şömine bacalarınızı temizletin. Soğuk rüzgarların eve girmesini önlemek için kapı ve pencerelerin etrafına ekstra bir tedbir olarak rüzgar kesiciler takabilirsiniz.

Kalın perdeler de yalıtımı sağlama açısından önemlidir. Pencereler doğrudan gün ışığı alıyorsa pencerelerinizi açık bırakabilirsiniz; aksi takdirde, sıcağı içeride tutmak ve soğuk hava girişini önlemek için kapalı tutun. Ekstra yalıtım için, dış pencerelerin ve kapıların sızdırmazlığını kontrol edin ve aşırı soğuk havaların sıkça görüldüğü bir bölgede yaşıyorsanız, çift veya üç kat cam kullanmak da sıcağı evin içerisinde tutmaya yardımcı olabilir.

Evinizin dışı

Su giderlerini temiz tutun! Tıkalı giderler ve yoğun kar yağışı buzlanmaya neden olarak suyun akışını engelleyebilir ve çatı kaplamalarından su sızıntısına yol açabilir, üstelik giderlerin kendisi de zarar görebilir. Ayrıca, donma ve erime çatlaklara yol açabileceği için çatının ve tuğlaların kontrol edilmesi ve gerekiyorsa onarılması da önemlidir. Delikleri tıkamak için köpük izolasyon malzemesi çok kullanışlıdır.

Dışarıdaki hortumları sökün ve depoya kaldırın, açıktaki boruların üzerini kaplayın. Ayrıca, sağlam olmayan dalların düşmesini önlemek için ağaçları budamak da gerekir. Tabii ki bina önlerinde ve basamaklarda kar birikimini ve buzlanmayı önlemek için iyi bir kürek de olmazsa olmaz.

Son olarak, eviniz için uygun bir bina sigortası yaptırmanız çok önemlidir. Aşırı soğuklarda eviniz herhangi bir zarar görürse yüklü bir fatura ödemek zorunda kalmayacağını bilmek içinizi rahat ettirecektir.

 

En Çok Okunanlar