Generali Sigorta A.Ş

Hem çocukların hem de velilerin heyecanla beklediği tatillerden biri olan sömestrda yapılacak aktiviteler, eğitici ve eğlenceli hale gelebilir. Birbirinden farklı aktiviteler ile bu 15 günlük sömestr tatilini en iyi şekilde değerlendirebilirsin. Böylece yılın ilk karnesini alan ve ilk eğitim öğretim dönemini tamamlayan çocuklar, karne heyecanıyla tatil keyfini bir arada yaşayabilir. Çocukların motivasyonlarının pekiştirilmesi, el becerilerinin gelişmesi ve sosyal yeteneklerinin ortaya çıkması için sömestr tatilinde yapılacak aktivitelere göz atarak planlarını hazırlayabilirsin. 

Yüz Boyama

Çocuklar; kelebek, kedi, kuş ve benzeri hayvan figürleriyle birlikte çizgi film karakterlerini yüzlerinde görmekten heyecan duyarlar. Organik yüz boyaları kullanarak çocuğun yüzüne en sevdiği karakter ve figürleri çizebilir ve dilediği renklerde boyayabilirsin.

Sömestr Tatilinde Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Aktiviteler

Kartondan Kalemlik Yapımı

Sömestr tatilinde evde yapılacak aktiviteler arasında yer alan kartondan kalemlik yapımı, hem çocukların el becerisini geliştirir hem de çocukların geri dönüşümün önemini kavramalarını sağlar. Kartondan kalemlik yapmak için tuvalet kağıdı rulosunu kullanmak mümkündür. Çocuklar tuvalet kağıdı karton rulosunu diledikleri boyutta keserek kendilerine kalemlik hazırlayabilir. Bu sayede parçaları keser, yapıştırır ve boyarlar.

Kutu Oyunları Oynamak

Sömestrda yapılacak etkinlikler, tüm ailenin katılımı ile gerçekleşebilir. Bu sayede çocuklar aile birlik ve beraberliğini hissederek oyunlardan daha çok keyif alır. Birbirinden farklı kutu oyunlarını ailece oynayabilir ve çocukların strateji belirleme, ekip çalışması ve uyum sağlama gibi becerilerinin gelişmesine katkıda bulunabilirsin.

Film İzlemek

Çocuğun yaşına ve ilgi alanlarına göre harika bir film seçip keyifli vakit geçirmek mümkün! Filmi izledikten sonra ise film hakkında konuşabilir ve çocuğun filmdeki karakterleri nasıl değerlendirdiğini gözlemleyebilirsin.

Mutfak Aktivitesi

Hem eğlenmek hem de karnını doyurmak isteyenler için en iyi aktivitelerden biri mutfakta vakit geçirmektir. Çocuğun sevdiği bir yemeği seçin ve malzemeleri hazırlayarak aktiviteye başlayın. Çocuklar, sevdikleri yemeği pişirirken daha hevesli yaklaşabilir ve el becerilerini geliştirebilir. Bu süreçte etrafın dağılmasından ziyade çocuğun yemek için gereken malzemelerin ölçüsünü ne oranda hazırladığına özen gösterin. Aynı zamanda farklı malzemelerin bir araya geldiğinde nasıl bir lezzet oluştuğunu merak eden çocukların mutfağı keşfetmesine izin verebilirsin. Ancak çocukları tehlikeli olabilecek kesme ve doğrama gibi işlemlerden ve tüm kesici aletlerden uzak tutmayı da ihmal etmemelisin.

Labirent Oyunu

Sömestr aktiviteleri arasında yer alan labirent oyunu için tek ihtiyacın olan şey bir siyah bant! Hemen boş bir zemin yüzeyine siyah bant kullanarak labirentli yollar çizebilir ve gerisini çocuğun hayal gücüne bırakabilirsin. Çocuklar isterse labirent çizgilerine basmadan yürümeye çalışabilir isterse de labirentlerin arasında oyuncak araba sürebilir.

Origami Yapmak

Origami, Japonlara ait kağıt katlama sanatıdır. Kağıt ve kalemler ile aktivite yapmayı seven çocuklar için harika bir seçenek olan origami ile keyifli vakit geçirmek mümkün. Hemen kağıtları kurallara uygun sırayla katlamaya başlayın ve kedi, uçak, gemi, kaplumbağa ve kuş gibi birbirinden farklı figürler elde edebilirsin. Katlamayı bitirdikten sonra boyama yapabilir ya da en başından renkli kağıtlar tercih edebilirsin.

Sömestr Tatilinde Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Aktiviteler

Gölge Oyunu

Boş bir duvar, bir parça kumaş ve biraz ışık ile muhteşem gölge oyunları sergileyebilir ve çocuğun yaratıcılığı doğrultusunda kukla tiyatrosu hazırlayabilirsin. Eskilerden kalma bu kültürü günümüzde yaşatarak paha biçilemez anılar biriktirmek mümkün. 

Açık Hava Aktiviteleri

Sömestr tatili aktivite seçenekleri hem evde hem de açık havada yapılabilir. Ev ortamından ziyade açık havada vakit geçirmekten keyif alan çocuklarla izcilik faaliyetlerine katılabilir veya müzeleri gezebilirsin.

 

En Çok Okunanlar