Generali Sigorta A.Ş

Sonbahar, huzurlu ve keyifli tatiller ve tarif edilemeyen güzellikteki manzaralar için ideal bir mevsimdir. Yeşilden turuncuya geçiş sürecinde doğayla birlikte yenilenmek ve yepyeni yerler keşfetmek için pek çok aktivite yapabilirsin. Manzaranın keyfini çıkarabileceğin en güzel sonbahar rotaları senin için derledik. Haydi, sonbahar planlarını yapmadan önce bir göz at!

Abant

Sonbaharın vazgeçilmez yerlerinden biri olan Abant, doğal güzelliğiyle büyüleyicidir. Abant çevresinde yürüyüş yapabilir, göl manzarasına karşı keyifle oturabilir, bisiklet turu yapabilir veya doğa ile başbaşa kalarak huzurlu bir gün geçirebilirsin. Bunun yanı sıra göl üzerinde sandal ile gezi turu yapmak da mümkün.

Safranbolu

1994 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınan ve Karabük sınırlarında bulunan Safranbolu, sonbahar tatil rotası için en iyi seçeneklerden biridir. Yıllardan beri süregelen tarihi konakları, çarşıları, müzeleri ve şirin sokakları keşfedebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsin. Gizemli sokaklarda dolaşırken Safranbolu'nun meşhur lokumunu tadabilir ve Safran çayı içebilirsin.

Uzungöl

Karadeniz bölgesindeki en önemli turizm mekanlarından biri Uzungöl, sonbahardaki müthiş manzarasıyla birlikte ziyaretçilerini ağırlar. Doğa aktiviteleri için harika bir yer olan Uzungöl’de vakit geçirebilir ve Trabzon yaylalarına doğru yola çıkabilirsin.

Yedigöller

En etkileyici sonbahar gezi rotaları arasında yer alan Yedigöller, Bolu’dadır. İsmindeki gibi 7 adet büyüleyici gölü bir arada bulunduran Yedigöller’de köknar, gürgen, meşe ve ıhlamur gibi çeşitli ağaçları arasında yürüyebilir ve huzurun sesini dinleyebilirsin. Ayrıca Yedigöller Milli Parkı çevresindeki şelale ve çeşmeleri de görebilirsin.

Kapadokya

İç Anadolu bölgesinin gizemli yeri Kapadokya; kültür, tarih ve manzaranın buluştuğu bir alandır. Bu benzersiz yeri sonbaharda ziyaret ederek balon turunun keyfini çıkarabilir, peri bacaları arasında yürüyüş yapabilir ve büyüleyici gün batımına karşı oturabilirsin.

Türkiye'de Sonbaharda Gidilecek Rotalar

 

İstanbul Sonbahar Rotaları

Asırlık çınar ağaçlarının yapraklarının döküldüğü sonbahar mevsimini İstanbul’da geçiriyorsan manzarayı seyretmek çok keyifli olabilir. Sonbaharı sevenlerde sanat tablosunda geziyormuş gibi bir his uyandıran İstanbul’daki en iyi sonbahar tatil rotaları sayesinde sen de keyifli hafta sonu planları yapabilirsin.

Yıldız Korusu

Beşiktaş ve Ortaköy arasında yer alan Yıldız Korusu içerisinde binlerce türden bitki bulunuyor. Bir yandan parkın içerisindeki güz renkleriyle manzaranın keyfini çıkarırken bir yandan da Yıldız Korusu’ndaki Çadır Köşkü, Kır Kahvesi ve Malta Köşkü’nü gezebilirsin. Koru ve köşklerin içinde birbirinden farklı fotoğraflar çekebilir ve köşklerdeki restoranlarda nefis yemeklerin tadına bakabilirsin.

Hidiv Kasrı

Beykoz’un Çubuklu Korusu içerisinde bulunan Hidiv Kasrı, benzersiz bir yürüyüş ve koşu alanına sahiptir. Sonbahar mevsiminde muhteşem görüntüler sunan bu korudaki kasrı ziyaret edebilir ve güllerle dolu bahçesinde çayını yudumlayabilirsin.

Belgrad Ormanı

En popüler mesire alanlarından biri olan Belgrad Ormanı, doğal atmosferiyle büyüleyicidir. Yaprakları dökülen ağaçlar, tertemiz orman havası, huzurlu kuş sesleri ve minik göletler ile birlikte kusursuz bir görsel şölen için Belgrad Ormanı’nı ziyaret edebilir ve keyifli vakit geçirebilirsin.

Polonezköy

Doğal bir köy yaşamının süregeldiği Polonezköy, sonbahar mevsiminde görülmesi gereken en ideal yerlerden biridir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Kavacık yönünde yer alan Polonezköy’de piknik yapabilir, ormanlarında yürüyebilir ve doğal yaşam aktivitelerini gerçekleştirebilirsin. Günübirlik gezinin yanı sıra Polonezköy’de gelişmiş kamp alanları ve ahşap ev seçenekleri de mevcut.

Büyükada

İstanbul’da yer alıp bir o kadar da İstanbul’un kalabalığından uzak olan Büyükada, güz severler için eşsiz manzaralar sunuyor. Şehir telaşından uzaklaşmak için günübirlik olarak Büyükada’yı ziyaret edebilir veya ada içerisindeki konaklama seçeneklerinden yararlanabilirsin. Bu sayede büyüleyici köşklerin ve evlerin mimari yapılarını, birbirinden farklı bitki ve canlı türlerini ve adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsin.


Tüm bu güzel Sonbahar rotalarını izlerken aklınız arabanızda kalmasın istedik, sizler için geniş kapsamlı, oldukça avantajlı kasko sigortasını hazırladık. Birkaç dakika içinde size ve aracınıza özel kasko sigortası fiyatını öğrenmek için aşağıdaki butona basabilirsiniz.

Kasko Sigortası

En Çok Okunanlar