Generali Sigorta A.Ş

Tren seyahati yolculara nostaljik anlar yaşatır. Her mevsim başka büyüleyici manzaralar sunan güzergahlara açılan tren seyahati yolcularına farklı yerler keşfetme imkanı da sağlar. En popüler rota olarak bilinen Doğu Ekspresi dışında Türkiye’nin dört bir yanına uzanan kartpostallık manzaralara sahip farklı demiryolu hatları vardır. Türkiye’deki en güzel tren rotalarına gelin birlikte bakalım.

  • Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi Ankara-Kars-Ankara arasında her gün işleyen demiryolu hattıdır. Yemekli, örtülü kuşetli ve pulman vagonlardan oluşan Doğu Ekspresi’nin 10 kuşetli kompartımanı vardır. Her kompartıman 4 kişilik yolcu kapasitesine sahiptir. Yaklaşık 26 saatlik bir seyahat olan Doğu Ekspresinde güzergah boyunca birçok farklı manzara ve doğal güzellik seyredilebilir. En yoğun sezon yaz olmakla birlikte kışın eşsiz kar manzaraları izlemek isteyenler de Doğu Ekspresini tercih edebilir. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars rotasını takip eden demiryolu hattı Kars Sarıkamış’ta unutulmaz bir kış tatili yapmak isteyenler için de en iyi seçenektir.

  • Göller Ekspresi

Ege’den Akdeniz’e nostaljik bir yolculuk yapmak ister misiniz? Göller Ekspresi ile isteğinizi yerine getirebilirsiniz. İzmir Basmane’den Isparta, Burdur’a her gün kalkan ekspres ile Ege ve Akdeniz arasında yaklaşık 8 saatlik yolculuk yapabilirsiniz. Doğrudan Isparta’ya ulaşan trenden Burdur istikametine devam etmek isterseniz Gümüşgün durağından aktarma yapmalısınız. İzmir, Aydın, Nazilli, Denizli, Burdur, Isparta güzergahını izleyen ekspres 4 vagonlu alternatif seçeneklere sahiptir. Kış mevsiminde Göller Ekspresi ile güzel kar manzaralarını izleyebilirsiniz.

  • Toros Ekspresi

Toros Ekspresi, Konya-Adana-Konya arasında işleyen anahat trenlerinden birisidir. Vagonlar 2+1 pulman koltuklardan oluşur. Koltuklar geriye yaslanabilir, ergonomik tasarımlı ve rahat kullanıma uygundur. Toros Ekspresi ile Konya’dan Ereğli’ye, Ereğli’den Ulukışla’ya, Ulukışla’dan Pozantı’ya, Pozantı’dan Adana’ya ilerleyen güzergah ile İç Anadolu Bölgesi’nden Akdeniz’e geçebilirsiniz. Güzergah boyunca farklı manzaralara eşlik edeceğiniz ekspreste güneşin doğuşunu ve muhteşem manzaraları izleyebilirsiniz.

  • İzmir Mavi Treni

İzmir Mavi Treni her gün işleyen TCDD’nin ana hatları arasındadır. İzmir-Ankara güzergahında yaklaşık 14 saat süren bir yolculuk gerçekleştirir. Yolcularına yataklı veya pulman vagon seçenekleri sunan tren konforlu ve ekonomiktir. İzmir, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Ankara güzergahını takip eden tren her mevsim rağbet gören ulaşım seçenekleri arasındadır. İzmir-Ankara arasında nostaljik bir yolculuk yapmak isterseniz İzmir Mavi Treni tercih edebilirsiniz.

  • Pamukkale Ekspresi

Pamukkale Ekspresi Denizli-Eskişehir-Denizli şehirleri arasındadır. Her gün düzenli seferleri bulunan ekspreste sadece pulman vagon vardır. Vagonlar 2+1 koltuk sistemine sahiptir. Pulman koltuklar geriye yaslanabilecek şekilde ergonomik tasarımlıdır. Ayrıca koltukların üzerinde bulunan alanlara bagajlarınızı yerleştirebilirsiniz. Pamukkale Ekspresi güzergahı Denizli’den Sandıklı’ya, Sandıklı’dan Afyon’a, Afyon’dan Kütahya’ya, Kütahya’dan Eskişehir’e ilerler. Eskişehir’den Denizli’ye ise geri dönüş için de seferler mevcuttur. Pamukkale’nin doğal güzelliklerini görmek için Eskişehir’den yola çıkabilirsiniz.

  • Ege Ekspresi

Ege Ekspresi İzmir-Eskişehir arasındaki seferleri kapsar. Her gün düzenli seferleri gerçekleştirilen ekspres pulman vagon sistemine sahiptir. Ege Ekspresi ile hem ekonomik hem de konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında yoğun talep gören ekspres çok sayıda turistin rotaları arasında yerini alır. Sakin, huzurlu bir yolculuk için yaklaşık 12 saat süren Ege Ekspresi ile bölgeyi keşfedebilirsiniz. Eskişehir’den Kütahya’ya, Balıkesir’e, Soma’ya, Akhisar’a, Manisa’ya, İzmir Basmane’ye ilerleyen Ege Ekspresi ile bu şehirlerdeki tarihi ve doğal güzellikleri görebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanına tren yolculukları ile nostaljik seyahatler yapabilirsiniz. Tren yolculuğu hem ekonomik hem de keyiflidir. Daha önce hiç gitmediğiniz beldeleri keşfetmek için TCDD’nin ekspres hatlarını kullanabilirsiniz.

En Çok Okunanlar