Generali Sigorta A.Ş

Valizinizi ihtiyaç duymadığınız eşyalarla doldurmak gibi bir hataya düşmeniz işten bile değil! İyi ama, tatile çıkarken yanınıza aldığınız bütün kıyafetleri giydiğinizi açık yüreklilikle söyleyebilir misiniz? Oysaki; birçok havayolunun bagajlar için ücret aldığını göz önünde bulundurduğumuzda, el çantanızdan maksimum fayda elde ederek tatil bütçenizden hatırı sayılı oranda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Haydi gelin; el çantanızdan en yüksek verimi almaya yönelik ipuçlarımıza göz gezdirin. Söz veriyoruz; bu sayede, çok kısa bir sürede profesyonel bir çanta organizatörü olacaksınız! Öncelikle, seyahatiniz için en uygun çantanın hangisi olabileceğini düşünün. Şehir içinde dolaşmak durumunda kalacaksanız, tekerlekli bir valiz (ya da gideceğiniz yerde Arnavut kaldırımlı sokaklar varsa bir omuz çantası) seçmenizi tavsiye ederiz.

Macera dolu bir gezi için ise sırt çantası en uygun tercih olacaktır. Birçok cebi ve boş alanı bulunan çok yönlü çantalar kısa seyahatlerde çok işe yarar. Günümüzde sunulmakta olan bazı akıllı bagaj seçenekleri, havayolu limitlerini aşıp aşmadığınızı kontrol edebilmeniz için dahili tartı, faydalı USB şarj çıkışları ve GPS izleyiciler gibi oldukça faydalı seçenekler içermektedir.

Böylece, bagaj kontenjanınızı aşma riskinden kaçınabilirsiniz. Eğer seyahatiniz yurtdışına ise vize almanız için zorunlu olan seyahat sigortası yaptırmanız gerekir. Generali'nin Seyahat Sağlık Sigortası sayfasından online olarak seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.

Kayak yapmaya gidiyorsanız veya çok fazla ekipmana ihtiyaç duyacağınız etkinlikler planlıyorsanız; yürüyüş botlarınızı ve kışlık ceketlerinizi valizinize sığdırmaya çalışmak yerine, gerekli eşyaları gideceğiniz yerde kiralamanın mümkün olup olmadığını önceden öğrenin. Yolculuk hangi iklime doğru olursa olsun, en kalın ve en sıcak tutan giysilerinizi üzerinize giyin.

Bu tür kıyafetler, hem klimalı uçakta sizi sıcak tutarlar hem de el valizinizde daha fazla boş alan kalır. Kozmetik ürünlerini çantanıza yerleştirirken, ikisi bir arada şampuan ve saç kremi gibi birleşik ürünleri tercih etmeye öncelik verin. Uzun süreli seyahatlerde giysilerinizi hızlıca yıkama imkanına sahip olabilmek için yanınıza küçük bir şişeye konmuş el sabunu almayı unutmayın.

Giysilerinizi düzenleyip kozmetik ürünlerinizi organize ettikten sonra, sıra fazlalıkları minimuma indirmeye geldi. Yer kaplayan ve ağırlık yapan basılı kitaplar taşımak yerine, kitaplarınızı bir telefona veya Kindle’a indirin. Ağır bir banyo havlusu yerine yanınıza ince bir mikrofiber havlu alın.

Konaklayacağınız yerde hangi ihtiyaç ürünlerini bulabileceğinizi önceden araştırın. Şampuan, havlu ve saç kurutma makinesi gibi temel gereksinimleri gideceğiniz yerde temin edip edemeyeceğinizi mutlaka öğrenin!

En Çok Okunanlar