Generali Sigorta A.Ş

Kış Turizmi Nedir? Nerelerde Yapılır?

Kış turizmi, kış aylarında kayak ve dağcılık başta olmak üzere diğer tüm kış sporlarının yapılmasına olanak tanıyan yerlerde konaklamayı ve eğlenceli vakit geçirmeyi içeren bir tür turizmdir. Başka bir deyişle kayak, buz pateni, snowboard, curling gibi kış sporları, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarını izlemek ve kardan bağımsız ürün ve hizmetleri kullanmak için kış turizmi destinasyonlarını ziyaret etmek gibi tümleşik bir turizm ürün ve hizmetleri olarak tanımlanabilir. Bu nedenle kış turizmi Türkiye'de oldukça yaygındır ve yerel turistin yanı sıra tüm dünyadan da pek çok ziyaretçi için ideal bir bölgedir. Özellikle Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kapadokya, Kartalkaya Türkiye'de kış turizmine öncülük eden bölgeler arasında oldukça popülerdir.

Kış Turizminde Yapılabilecek Aktiviteler

Kış Turizmi, kuzey yarımkürede aralık gündönümünden mart ekinoksuna kadar yani sonbahar ile ilkbahar arasında, güney yarımkürede ise yılın en soğuk mevsimi olarak tanımlanır. Turizm popüler bir küresel boş zaman etkinliği haline geldiğinden yerel veya uluslararası olabilir. Uluslararası kış turizminin bir ülkenin finansal dengesi üzerinde pek çok artısı vardır. Günümüzde birçok ülke için önemli bir gelir kaynağı olan kış turizmi hem kaynak hem de ev sahibi ülkenin ekonomisini etkiler ve bazı durumlarda hayati önem taşır. Öte yandan kış turizmi oldukça eğlencelidir. Karın ve soğuk havanın tadını çıkarabileceğiniz pek çok aktivite vardır ve zevkinize göre size en uygun olanı seçmeniz mümkündür.

Kayak, buz pateni, rafting, körling, dağcılık gibi açık havada yapılan kış sporlarının yanı sıra kış tatillerinde içini ısıtacak seçenekleriniz de vardır. Örneğin, termal oteller, termal göller, kaplıcalar hem Türkiye hem de Macaristan, Kanada, Romanya, Japonya, İzlanda gibi ülkelerde oldukça yaygındır. Bu nedenle kış tatilinde dilerseniz Türkiye'nin eşsiz doğasından faydalanarak iş hayatınıza dinlendirici bir mola verebilir ya da yurt dışında kış turizmi adı altında sunulan eğlenceli aktivitelerle birlikte kültürel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yurt Dışında Kış Tatili

Sömestr tatilini ailece huzurlu bir molaya dönüştürmenin en iyi yollarından biri de kış tatilidir. Türkiye'de kışı değerlendirmenin ve eğlenceli bir hale getirmenin pek çok yolu vardır. Peki ya yurt dışında bir kış tatiline ne dersiniz? Uludağ, Erciyes, Saklıkent, Davraz, Cıbıltepe, Ilgaz, Palandöken ve Kartalkaya'da karın, Kapadokya'da hava balonunun ve Bursa, Nevşehir'de kaplıcaların tadını çıkardıysanız dünyanın diğer güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Avrupa'da pek çok ülkede kış turizmi oldukça popülerdir. Bu nedenle Almanya, Danimarka gibi doğa güzellikleri bulunan ve aynı zamanda kültür olarak da faydalanabileceğin bir gezi düzenleyebilirsiniz. Bununla birlikte vizesiz gidebileceğiniz Ukrayna, Makedonya, Moldova, Belarus, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova ve Sırbistan gibi ülkelerde de kış tatilinizi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kış aylarında tüm ihtişamını gözler önüne seren ve kesinlikle kışın görmeniz gereken yerler de vardır. Örneğin Prag bu şehirlerden biridir. Gotik mimarisi ile öne çıkan Prag karla kaplandığında ise bambaşka bir yönü ortaya çıkar. Siz de kış tatilinizi sadece kış sporları ile sınırlandırmak istemiyorsanız, Avusturya-Hallstatt, Bulgaristan-Bansko, Norveç-Bergen, Slovakya-Jasna gibi kartpostala dönüşebilen yerleri tercih edebilirsiniz.

Generali Sigorta uzman kadrosu ile dünya genelinde hizmet verir ve Türkiye'nin ilk sigorta şirketi olma özelliğine sahiptir. Uzun yıllara dayanan tecrübe ve alanında profesyonel çalışanlara sahip Generali, seyahat sağlık sigortası ile yurt dışı tatilleriniz için pek çok seçenek sunar. Ayrıca tatil boyunca huzurlu hissetmenize yardımcı olur ve tatilinizin tadını çıkarmanıza olanak tanır. Siz de seyahat sağlık sigortanızı Generali ile oluşturabilir, tatilinizi güvence altına alabilirsiniz.

Generali Seyahat Sigortası

En Çok Okunanlar