Generali Sigorta A.Ş

Türkiye'den yurt dışına seyahat edenlerin sayısı günden güne artış gösteriyor. Öyle ki; Facebook'ta, Instagram'da ve diğer sosyal ağlarda çevremizin ülke sınırları dışındaki tatil fotoğraflarını daha sık görür olduk. Bu fotoğraflara bakarken belki de biz de hayaller kurduk, kendimizi onların yerine koyduk veya kıskançlıktan içimiz içimizi yedi. Bunun yerine orada olmanın aslında kolay olduğunu hiç de düşünmedik. Özellikle giriş için vize gerekmeyen ülke seyahatleriyle ekonomik bir tatilin yolu hiç de zor değil. Biz de bu bilgiler ışığında, kültürel turizmi sevenler için vizesiz, kolayca ziyaret edebileceğiniz 7 ülkeyi sıraladık.

1. Bosna Hersek

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Yemyeşil tepeler, huzur dolu bir nehir ve tarihi doku; hepsi Saraybosna’da sizleri bekliyor. Bir tarafta Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun etkilerini taşıyan, bir tarafta Osmanlı’dan yadigar kalan, bir tarafta da sosyalist dönemin izleriyle bezeli mimari çeşitliliğiyle ilgi çeken bu Balkan şehri, kültür turizmi için ideal bir seyahat destinasyonu olarak göze çarpıyor.

Mutlaka görülmesi gereken yerler ise Başçarşı, Saat Kulesi, 1. Dünya Savaşı’nın başladığı yer olan Latin Köprüsü, ve tabii ki ünlü Mostar Köprüsü. Kendine has bir güzelliği olan Trebinje de atmosferiyle büyüleyebilen bir şehir.

2. Ürdün

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Bir Ortadoğu ülkesi olan Ürdün, tarihi dokusuyla kültür aşıklarını mest edecek özellikte. Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasında yer alan muhteşem güzellikteki Petra Antik Kenti, Hz. Musa’nın vadedilmiş topraklar olarak gördüğü Nebo Dağı, en ünlü çöl kalelerinden olan Qasr Amra, Zeus Tapınağı ve Roma kalıntılarıyla dolu dolu bir gezi yapabileceğiniz seyahat noktalarından biri oluyor.

3. Makedonya

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Makedonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp’te gezilmek üzere Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Taşköprü, Üsküp Kalesi, Makedonya Ulusal Müzesi, 16. yy.’dan günümüze kalan Kurşunlu Han, Bey Kulesi ve daha birçok tarihi yapı sayılabilir. Unesco Kültür Mirası listesinde yer alan ve ülkenin güneybatısında bulunan Ohrid kenti de görülmeye değer bir başka merkez. İyi muhafaza edilmiş olan kent, Orta Çağ dönemine dayanan hisarlarıyla oldukça zengin bir mirası barındırıyor.

4. Katar

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Arap Yarımadası’nın doğusunda bulunan bir petrol krallığı olan Katar; mutlaka safari yapılması gereken çölleri, şubat ayında bile girilebilen denizi, ünlülerin de sık sık deneyimlediği renkli gece hayatı, inci şeklinde tasarlanmış ünlü yapay adası, İslam Eserleri Müzesi ve alışveriş severleri oldukça mutlu edecek şekilde bolca bulunan avm’leriyle seyahat edilmesi gereken ilgi çekici bir ülke konumunda.

5. Ukrayna

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Rusya ile Avrupa arasındaki stratejik bir konuma sahip olan Ukrayna da vizesiz gidilebilecek lokasyonlar arasında. Doğa, tarih ve eğlencenin birleştiği şehir Kiev’de yapılabilecekler ise; 2. Dünya Savaşı Müzesi, ihtişamlı Mariyinski Sarayı ve Svetoya Sofya Katedrali’ni ziyeret etmek, oldukça ucuz olan gece hayatını deneyimlemek veya şehrin ünlü peynirlerden tatmak olabilir.

Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv şehrinde ise Orta Çağ şatolarının mistik havası yaşanmaya değer bir diğer deneyim.

6. Fas

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Ülkemizden 4-4,5 saat uzaklıkta olan ve ünlü Kazablanka şehrinin de yer aldığı Fas, farklı ve egzotik bir tatil arayanlar için güzel bir seçenek. Akdeniz ile Atlas Okyanusu arasında kalan ülke Sahra Çölü’nün de etkisiyle oldukça ılıman bir havaya sahip.

Mozaik ve ahşap süslemeleriyle ünlü Bahia Sarayı, labirenti andıran dar sokaklarıyla Marakeş Çarşısı, yılan oynatıcıları, cambazlar ve çeşitli oyunlarla insanları eğlendiren açık hava tiyatrosu, Gladyatör ve Büyük İskender gibi ünlü filmlere set görevi görmüş film platosu ve uçsuz bucaksız çölleri Fas’ın görülmeye değer güzelliklerinden sadece birkaçı.

7. Sırbistan

Kültür Turizmi İçin Vize Almadan Gidebileceğiniz 7 Ülke

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın samimi havası ve görülesi özellikleri ilginizi çekecek ilk özelliklerden. Şehir; Osmanlı etkileri taşıyan Kale Meydanı, 1750 yılında inşa edilmiş İstanbul Kapısı, ihtişamlı Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla gibi önemli bir şahsı daha yakından tanıyabileceğiniz Nikola Tesla Müzesi, Picasso’dan Van Gogh’a birçok ünlü sanatçının eserlerini görme şansı bulacağınız Sırbistan Ulusal Müzesi gibi birçok kültürel merkeze sahip.

Ayrıca Sırbistan’ın diğer Avrupa ülkelerine nazaran çok daha ekonomik bir seyahat destinasyonu olduğunu söyleyebiliriz.

En Çok Okunanlar